Zing vecht, hui, bid, lach, werk en bewonder; ramses shaffy - Mamaliefde

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder Tag

Bij Ella kwam ik deze tag tegen geïnspireerd op het bekende lied van Ramses Shaffy. Vol met emoties, waar je zeker als moeder heel vaak tegenaan loopt. Deze kon ik natuurlijk niet zomaar laten liggen!

Zing vecht, hui, bid, lach, werk en bewonder; ramses shaffy - Mamaliefde

Zing – Wanneer zing je?

Meezingen met top 40 muziek eigenlijk nooit. Zingen is nooit een talent van mij geweest. Wel zing ik regelmatig, kinderliedjes. Zeker nu onze dochter zelf kinderliedjes begint te zingen vind ze het fijn als ik meezing. Trouwens ook een goede manier voor onze zoon om me te doen met gebaren.

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.

Fysiek vechten heb ik nog nooit gedaan. Vechten, voor mijn kinderen is wat anders. Zeker als ze iets tekort zouden komen. Gelukkig heb ik dit nog nooit echt hoeven te doen.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Ja, helaas wel. Bij het minste geringste kan ik al in tranen uitbarsten. Als ik iets verdrietig hoor op de tv, of er gebeurt iets wat ik moeilijk vind. Het voor me houden wil niet altijd lukken. Toch hoop ik dit te voorkomen in het bijzijn van de kinderen.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?

Zelf ben ik rooms-katholiek opgevoed en deze religie proberen we onze kinderen zelf ook mee te geven. Ze zijn gedoopt en gaan zo af en toe mee naar de kerk. Als de kinderen ouder zijn mogen ze zelf kiezen voor het geloof. Af en toe bid ik, ik moet wel eerlijk toegeven dat ik dit vroeger vaker deed dan nu. Maar niet omdat ik minder geloof. Ik vind het belangrijkste dat ze meekrijgen om open te staan voor de ander, wie dat ook mag zijn.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Dat zijn voornamelijk toch wel de kinderen.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk om te leven. Als ik niet zou hoeven werken zou ik me helemaal richten op de kinderen, en wat meer op mijn blog. Vaker naar events etc. Toch hoor je mij niet klagen, ik vind het heerlijk werk om te doen. Ik ben thuis, maar lever toch een bijdrage aan het inkomen.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

Het meest bewonder ik toch wel mijn moeder. Zo bijzonder om te zien hoe ze ondanks de Parkinson en de beperkingen die daarbij komen kijken toch volop in het leven staat en daar uit probeert te halen wat er in zit.

Vindt je deze vragenlijst ook leuk, staat het je vrij hem over te nemen. Als je een reactie achterlaat kom ik zeker even lezen.

Met welke emotie heb jij het meeste?

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.