Als moeder van een naar schoolgaande kleuter gaat er een wereld voor je open. Zo had ik nog nooit gehoord van de zilveren weken. En is dat ook eigenlijk een term die vooral door het onderwijzend personeel wordt gebruikt om de eerste twee weken na de kerstvakantie aan te duiden, toch ben ik van mening dat je daar als ouder een bijdrage aan kan leveren. Het back-to-schoolgevoel is weer volop aanwezig. Niet dat er een nieuw schooljaar voor de deur staat met nieuwe klassen, leerkrachten etc, toch is het weer even in komen. 

Lees ook: Soorten onderwijs; tips voor maken van schoolkeuze basisonderwijs
Lees ook: Tips voor als je kind met tegenzin naar school gaan, niet wil of geen zin heeft en weigert

Leg de avond van tevoren de kleding klaar

Het is weer even wennen dat vroege opstaan, dus leg de avond van tevoren de kleding klaar. Dat scheelt alvast weer in de ochtend. Dit kan je natuurlijk ook doen met de lunchtrommeltjes, pauzebakjes etc.

Nodig vriendjes / vriendinnetjes uit voor een playdate

Grote kans dat je in de vakantie lekker binnen bent gebleven en allerlei leuke uitstapjes hebt gemaakt met het gezin. Tijd dus om die vriendschapsbanden weer aan te halen door vriendjes en vriendinnetjes thuis uit te nodigen voor een playdate.

Lees ook: Tips en ideeën voor een playdate

Dipje?

Heeft je kind geen zin meer in school en krijgt het spontaan last van buikpijn? Ga dan in gesprek over waar dat vandaan komt. Het kan best zijn dat de zin en motivatie even weg is. Praat erover wat wel leuk was op school of welke activiteiten er binnenkort op het programma staan. Misschien niet de leuke activiteiten uit de decembermaand, maar er is nog veel meer.

Beperk de schermtijd

In de vakantie was het misschien wel handig; die tv of de computerspelletjes. Het is goed om dit de komende weken weer goed onder controle te krijgen. Zodat je daarna de teugels weer kan laten vieren.

Vast ritme

Door de schooltijden wordt een groot deel van de dag bepaald, maar ook in de middag of in het weekend is het goed om weer even een vast ritme op te zoeken. Van opstaan, maaltijden op vaste momenten en weer aan de eettafel tot het naar bed gaan.

Natuurlijk hoort op tijd naar bed gaan, ook voor jezelf, er weer bij. De volgende ochtend gaat toch echt weer die wekker.

Let jij nog ergens op de komende tijd?

Lees ook;

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Summary
Review Date
Reviewed Item
zilveren weken
Author Rating
5