DIY: Zelf tekstborden maken

Ze zijn momenteel helemaal hip en hot. Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen, de zogenaamde tekstborden. Je kan ze kant en klaar bestellen. Vaak is dit een plank hout of canvasbord in combinatie met een vinylsticker. Die zij er voor je opplakken, of per brievenbuspost verstuurd wordt zodat je zelf aan de slag kan. Dan zorg je zelf voor de ondergrond en doe je een poging om de sticker netjes op de ondergrond te krijgen. Met deze uitleg kan je ook heel eenvoudig zelf tekstborden maken. Zonder ingewikkelde stickers, maar wel met een portie geduld.

Lees ook: DIY zelf een foto op canvas maken met mod-podge

DIY: Zelf je eigen teksbord maken op hout of canvas - Mamaliefde.nl

 

Benodigdheden:

De volgende materialen heb je nodig om zelf een tekstbord te maken.

 • Canvasbord; a3 formaat
 • Markerpen & stift
 • Potlood
 • Carbonpapier
 • Shilderstape / masktape
 • Papier
 • Printer

Werkwijze:

De tekst heb ik opgemaakt in een word-bestand en opgeslagen als pdf. Ik heb mijn man gevraagd om dit te printen, niet dat ik het niet kan, maar de printer staat op zijn deel van de zolder.

DIY: Zelf een mama tekstbord maken - Mamaliefde

Met schilderstape heb ik de geprinte vellen op het canvas geplakt. Tussen het printerpapier en het canvas ligt het carbonpapier. Dat doordrukt als je er overheen schrijft. Met een potlood heb ik heel dunnetjes de lijntjes overgetrokken. Maar wel scherp genoeg dat ze overgenomen worden op het canvas. Let op: Met carbonpapier moet je heel voorzichtig werken. Als je iets teveel druk uitoefent met de palm van je hand krijg je hier vlekken van. Voor een deel kan je ze weer wegvegen, maar voorkomen is beter.

Lees ook: Canvas maken met schilderstape

Als je de omtrek van de letters hebt trek je de lijntjes over met een zeer fijne marker, of als je dat in huis hebt een zwarte sharpie pen. Neem tussendoor voldoende rust. Het is een zeer inspannend werkje waarbij je veelvuldig de fijne motoriek van je hand gebruikt. Door pauze te nemen voorkom je verkramping en dus lelijke foutjes.

Tot slot begint het echte kleurwerk. Met een grovere markerstift kan je nu alle letters zwart inkleuren. Let hier wel op dat dit hetzelfde merk markerstift is. Anders krijg je dat deze kleuren sneller vervagen dan de lijntjes. Door eerst de lijntjes te trekken en daarna pas in te kleuren worden de randjes ook scherper.

DIY: Zelf een mama tekstbord maken - Mamaliefde

Lees ook: DIY Magnetisch wandbord met landkaart

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie die ook al de variant gezien van huisregels bij oma en opa?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 11 )

 • Ja super leuk! Mijn schoonzus had dit gemaakt voor mijn schoonouders..

 • Wat leuk, mijn zus heeft een machine sinds kort hiervoor en maakt ook allemaal leuke tekstborden.

  • Mag ik vragen hoe zon maschine heet.
   Hier in belgie is alles in dat op zich zo belachelijk duur vind leuk om zelf te knutselen

 • Zo simpel eigenlijk, leuk

  • Het kan inderdaad heel eenvoudig. Het kost wel meer tijd dan een sticker bestellen, maar je hebt het dan ook echt helemaal zelf gedaan.

 • Geweldig idee! Ik ben zelf ook op zoek naar een machine waarmee je dit digitaal kan doen. heeft iemand enig idee wat je hiervoor nodig hebt? Een bepaald soort printer?

 • Gaaf om zoiets zelf te maken!! Welke lettertypes heb jij gebruikt in Word?

  • Dank je, ik heb een afbeelding gebruikt die ik tegen kwam op google en die vergroot uitgeprint.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top