Oh heerlijk Sushi! Daar ben ik ook dol op. Lekkere kleine hapjes en zo heerlijk pittig! Vis, vlees of alleen met groenten, alles is mogelijk met deze heerlijke hapjes. Laatst waren we met de familie naar een Chinees restaurant ter ere van mijn moeders verjaardag. Een heerlijk buffet met allerlei lekkers om uit te kiezen. Maar de traditionele saté en bami met kroepoek liet ik dit keer achterwege…..ik ging voor SUSHI! Mijn nichtje maakt ze ook graag en kan dit als de beste, maar volgens mijn zus is ze hier dan ook echt wel een flinke dag mee bezig. Zó lang dat ze ’s avonds aan tafel bijna niet durft te eten, bang dat ze na een kwartier al klaar zijn. Dat zou zo sneu zijn voor die lange voorbereiding. Dus het wordt niet vaak gemaakt. Ikzelf heb me er tot nu toe ook nog niet aan gewaagd. Mijn kinderen en mijn man houden er niet zo van en voor jezelf ga je het ook niet snel maken. Afhalen is duur en uit eten doen we ook zelden en dan meestal niet naar een Chinees restaurant.  En toch, als ik zo hier en daar rondkijk op bijvoorbeeld Pinterest, dan kom ik veel receptjes tegen waarvan ik denk “nou zo moeilijk ziet het er toch niet uit?!” Ik heb een aantal van deze gerechten op een rijtje gezet om ook jou dat extra zetje te geven toch een keer de stap te nemen om jezelf en tafelgenoten een onvergetelijke avond te bieden met redelijk makkelijke sushi bites. En die eet je uiteraard met chopsticks! (anders niet)

Voordat je begint; eten met stokjes

Als je kan schrijven, kan je ook eten. Je houdt de stokjes precies zo vast als je pen of potlood. Even wat oefenen en het gaat je lukken. NOT DONE is te prikken! Steek je met je stokje in het eten dan is dit een echte belediging voor de chef! Dus doe je best en oké dan eet je minder snel, maar dat is ook niet erg. Langzaam tafelen heeft ook voordelen; genoeg tijd voor aandacht voor elkaar, goede gesprekken en even rust om bij te komen samen van een hectische werkdag. Profiteer ervan zou ik zeggen!

Sushistokjes vind je hier.

Sushi maak je zo

En nee het is echt niet zo moeilijk, zeker niet als je meeleest met de instructies op de site van cookameal. Met duidelijke foto’s is stap-voor-stap te volgen hoe je de rolletjes het beste kunt bereiden.

Alternatief; geen rolletjes maar taartjes

Op deze site vind je nog 6 lekkere sushivarianten. Het leuke is ook om een keer geen rolletjes te maken maar mooie opgestapelde torentjes. Het lijkt wel een gebakje op je bord.

Het recept vind je hier.

Sushi met pittige tonijn

Als je van pittig eten houdt, kun je deze rolletjes niet overslaan. Lekkere pittige tonijnsushi met een likje wasabi. Springen de tranen al in je ogen?

Het recept vind je hier.

Sushi met vis

In principe maak je sushi natuurlijk met vis; dit kan met verschillende soorten.

Simpele sushi van gerookte zalmfilet

Deze rolletjes of hapjes kunnen zowel bij de sushitafel als de borrelplank geserveerd worden. Lekker met een knapperige laagje sesamzaadjes.

Het recept vind je hier.