DIY Speelgoed - Mamaliefde

Tips voor DIY speelgoed

Sinterklaas is weer voorbij, tijd om je voor te bereiden op de kerstdagen. Voor veel gezinnen een periode waarin ze ook cadeautjes geven. Wij vinden speelgoed echt bij Sinterklaas horen. Dat wil niet zeggen dat je met de kerst niets hoeft te geven. Vandaag inspiratie om creatief aan de slag met deze DIY speelgoed.  scheelt ook in je budget; houdt je meer geld over voor creatieve kerstdecoratie of lekker uitgebreid eten. Het is heel eenvoudig om zelf speelgoed te maken. Zelfs als je twee linker handen hebt. Zelf hou ik het voornamelijk op sensopatisch speelgoed zoals schudflesjes in verschillende soorten en maten. Ben ik bezig met een soort aankleedpopjes en hebben we we van de zomer nog een waterbaan gemaakt.

Knuffelpoppen

Op de basisschool heb ik wel eens een sokpop gemaakt. Dat stelde niet zoveel voor. Wat dacht je van dit aapje of deze slang. Een goede bestemming voor je oude eenzame sokken.

Leuk voor baby’s

Voor baby’s kan je ook heel goed speelgoed maken. Kijk maar eens naar deze stoffen blokken of stoffen bal.

Jong geleerd

Van vilt kan je hele leuke voorwerpen maken. Bijvoorbeeld deze leuke tuin met groenten en fruit (inclusief handleiding) of deze verhaal stenen om de taalontwikkeling te stimuleren.

Sensopatisch spelen

Bij baby’s doen deze sensopatische flesjes het altijd heel goed. Je kunt ze vullen met van alles en nog wat. Deze spy bags zijn leuk voor oudere kinderen.

Motorisch speelgoed

Deze enorme toverstok doet het erg goed bij meisjes. Nu maar hopen dat er niemand in de buurt is. Jongens kunnen hun energie kwijt op dit hinkstapsprongspel met op de achterkant een soort dartspel met verzwaarde zakjes.

Leuk voor jongens

Jongens met een grote verzameling aan speelgoed kunnen zich helemaal uitleven met deze houten of vilten wegelementen.

Leuk voor meisjes

Voor de meisjes zal dit vilten dokterssetje het vast heel goed doen of deze geweldige aankleedpoppen met diverse kledingstukken.

Leuk voor mama’s

DIY Speelgoed - Mamaliefde

Met dit speelkleed voor kinderen maak je ook mama’s blij!

Meer inspiratie kan je vinden op mijn pinterest pagina.

Volg het bord DIY: Toys van Mamaliefde op Pinterest.

 

Heb jij wel eens speelgoed voor je kindje gemaakt?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 4 )

  • Leuke ideetjes! Ik vind die sokpoppen echt geweldig. Jammer dat ik (nog) niet echt handig ben met een naaimachine. Dan kun je zoveel meer!

  • Pingback:Speelgoed baby 8 maanden - Mamaliefde

  • Heel erg leuk! Ik zit zelf veel achter de naaimachine en help mijn kinderen soms met knuffels maken. Dat vinden ze geweldig!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top