Exacte wetenschappen niets voor meisjes? Absoluut niet! Al vanaf jongst af aan probeer ik beide kinderen; zowel zoon als dochter, ervoor te interesseren. Heel erg laagdrempelig; bijvoorbeeld door te laten zien dat, als je een ballon opwrijft en vervolgens boven je haar houdt, dat het haar rechtop gaat staan. Of wat dacht je van het programmeren van robots; de kinderen zien het als spel en leren ook nog eens vaardigheden waar ze later veel aan kunnen hebben. Dat scheikunde en wetenschap ook nog eens heel erg leuk kan zijn bewijst de Netflixserie Project Mc². In het verlengstuk daarvan is er ook speelgoed ontwikkeld, waarmee kinderen thuis voor ‘geheim’ agent kunnen spelen. Zo was er eerder al een soort geheim dagboek waar je telefoon in past en je spelletjes kan spelen. Ook dit jaar zijn er nieuwe gadgets ontwikkeld; zoals de rugzak met een ‘geheim’ lab waar je zelf make-up kan maken. Iets wat heel veel meisjes zal aanspreken!

Lees ook: Who’s that girl make-up voor kinderen; van losse tattoo sets tot beauty box.
Lees ook: Review: Create it! Make-up voor de kleine diva

Project Mc²

Project Mc2™ is een vriendinnengroep bestaande uit superslimme, coole meiden. Samen studeren ze aan de Maywood Glenn Academy, waar hun liefde voor wetenschap en stijl samenkomt. Hun skills passen ze toe in spannende spionnenmissies, die ze uitvoeren voor de geheime organisatie NOV8™ (‘innovate’). NOV8 heeft nu je hulp nodig om een geweldige schoonheidservaring samen te stellen via wetenschap. Laat zien hoe knap je bent met deze leuke cosmetische experimenten.

Project Mc²™ is de fashionable speelgoedlijn van MGA Entertainment die jonge meiden aanspreekt met een ‘geek chic’ benadering. Het speelgoedmerk richt zich op slim spelen met een wetenschappelijke achtergrond en sluit perfect aan bij de populaire Netflixserie. Project Mc²™ enthousiasmeert jonge meiden om voor een STEAM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics/Wetenschap, Technologie, Bouwkunde, Kunst, Wiskunde) te kiezen.

Project Mc² Ultimate Makeover bag

Nagellak, lipgloss, hair mascara en glitters; welke meisjes (en jongens, want ook onze zoon vond het hoogst interessant) houden daar niet van? Als ik dochter ophaal van school zeg ik dat ze een vriendinnetje mee mag vragen om vervolgens samen make-up te gaan maken. Dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Zodra de limonade op is wordt de doos uitgepakt. Het is wel even zoeken hoe je de rugzak loskrijgt. Maar vervolgens kan die ook opengemaakt worden en zien we wat er allemaal in de rugzak zit.

  • Rugzak met telefoonhouder
  • Drie flacons in pen / markervorm
  • Nagellakkleur
  • Nagellakbasis
  • Krijt kleurenschijf
  • Tube lipgloss
  • Maatbeker met deksel
  • Instructieboekje

Je kunt de tas openen en gebruiken als een geweldig lab om make-up te maken en op te bergen. Kortom de ultieme tas voor een make-over kan een geheim agent heerlijk experimenteren en er geweldig uitzien met deze make-upexperimenten die vermomd zijn als schoolmaterialen. Als extraatje zit er in de rugzak ook een houder die je kan uitschuiven en je telefoon in kan klemmen. Ideaal dus om in de camerastand te gebruiken als spiegel, of om selfies te maken of jezelf te filmen tijdens het opmaken ;-) Ook kan je dit gebruiken om video’s te kijken met uitleg over hoe je make-up kan maken of bepaalde experimenten kan doen.

Naast de vijf recepten vind je in het boekje ook nog wat interessante weetjes, maar ook bijvoorbeeld tips hoe je met oogschaduw je ogen kan opmaken of lege gezichten waar je kan ‘oefenen’.

Meer informatie vind je hier.

Zelf make-up maken

Als alles is uitgepakt gaan we aan de slag. Het is even zoeken waar te beginnen. Op het witte papier zien we hoe we de rugzak open moeten maken en vervolgens in het boekje de ‘recepten’ kunnen vinden. Na even vluchtig doorgelezen te hebben blijkt dat we voor ongeveer de helft van de make-up extra ingrediënten hebben zoals kokosolie, maïzena en kleurloze haargel. Ingrediënten die ik dacht wel in huis te hebben, maar bij nadere inspectie van de keukenkastjes toch niet. Dus hup dames, jassen aan en samen gaan we naar de supermarkt zodat we verder kunnen. Eerst baal ik even dat niet alles in de verpakking zit en je dus extra ingrediënten nodig hebt. Later vind ik het toch ook wel fijn, want dat betekent dat je de producten zoals de haarmascara of de bodyglitter later nog een keer kan maken en dus niet maar 1x ermee kan spelen en als het op is, dat het dan ‘klaar’ is. Het mooie van deze set is dat je niet zozeer bezig bent met ‘scheikunde’, maar bezig bent met ‘creëren’ of knutselen. Daarnaast maak je ook nog eens gebruik van bijvoorbeeld maatbekers, leert wat een pipet is en hoe dat werkt. Basisvaardigheden waar je later toch weer een kleine voorsprong mee hebt.

Lipgloss

We beginnen heel eenvoudig met de lipgloss; daar hoeven we namelijk vrijwel niets voor te doen. De lipgloss zit in een tube die we moeten uitknijpen in de ‘pen’ flacon. Een transparante lipgloss met natuurlijk heel veel glitter.

Nagellak maken