Aan het begin van dit jaar hebben jullie kunnen lezen dat ik de uitdaging aanging om de leuke momenten met de kinderen vast te leggen en te bewaren voor later. Natuurlijk is dit erg leuk om op je instagramfeed terug te zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de afgelopen dagen, nu onze zoon ziek is, hier iets minder aan toe kom. Natuurlijk doen we heel veel leuke dingen ook met de oudste, maar ik ben nog minder op social media. Een deel van de activiteiten wil ik hier ook op de blog delen en houd ik dus nog even voor me. Al kan ik het soms niet laten omdat iets toch heel anders ging dan verwacht. De vraag is echter natuurlijk; leuk zo’n challenge en mooi al die bijzondere herinnteringen, maar ga je er nog iets mee doen? Het antwoord daarop is: Ja.

Tijd maken

Onlangs kreeg ik het verzoek om een nieuwe app te testen, namelijk Your Photomag. Toen ik dit las was ik eerst een beetje huiverig, weer iets met fotoboeken maken. Het probleem is vaak dat ik geen tijd heb (of beter gezegd maak) daarvoor. Zo moet ik ook nog steeds de fotoboeken maken voor de verjaardagen van de oma’s aan het begin van dit jaar. De foto’s zijn ondertussen uitgezocht, nu nog het in elkaar zetten. Vaak is dat een zeer tijdrovende klus met veel verschillende achtergronden, teksten, opmaak etc. Daar wil ik dus ook gewoon de tijd voor nemen en niet even vlug vlug in elkaar zetten. Dit is echter geen (online) programma voor op je computer, maar een app die je eenvoudig installeert op je mobiel zodat je heel eenvoudig een fotoboek in elkaar kan zetten. Mijn interesse was in ieder geval gewekt. Dat zou natuurlijk ideaal zijn. Zeker omdat je dan een jaarabonnement hebt zodat je van iedere maand je eigen glossy magazine kan ontwerpen. Ideaal ook voor deze challenge, een soort van stok achter de deur om ervoor te zorgen dat je iedere maand voldoende foto’s hebt gemaakt.

Ontwerpen

Deze zat nog in de trial-fase en samen met andere bloggers en geïnteresseerden gingen we aan de slag om de app optimaal te testen met verschillende toestellen en de bugs er uit te halen. De ene keer ging het vlekkeloos, de andere keer was er wat meer moeite voor nodig. De app zoals hij er nu is werkt dus optimaal en op vrijwel alle toestellen (waarmee getest is). Nu is er alleen een probleem, ik ben geen held in het ontwerpen van fotoboeken, volgens mij moet je daar gewoon een soort gevoel voor hebben en dat inzicht mis ik. Met deze app is dat echter geen probleem. Het voordeel is namelijk dat de keuzes beperkt zijn. Je kan zelf de foto’s selecteren, hij laadt automatisch de 50 laatst genomen foto’s, maar dit kun je eenvoudig aanpassen. Wel moet je minimaal 37 foto’s selecteren, het magazine bevat namelijk 36 pagina’s en een cover. Bij de foto’s kun je ook een tekst toevoegen. Vervolgens pas je de tekst en afbeelding op de cover aan. Kies je een achtergrondkleur, kader en patroon voor op de achtergrond. De app doet het werk en vult de fotoboeken, je krijgt drie vertoningen waar je uit kunt kiezen. Ben je niet helemaal tevreden over de indeling, kun je in het eerste menu bij de foto’s de volgorde aanpassen zodat de opmaak perfect past. Had ik al gezegd dat je dit allemaal vanaf de telefoon kan doen, ideaal dus als je kind niet wilt slapen en je er dus naast gaat zitten maar geen aandacht wilt geven. Kun je even snel het fotoboek ontwerpen. Of tijdens de zwemles als je aan het wachten bent.

Het resultaat

Gisteren kwam dan de envelop op de deurmat, stiekem vond ik het best wel spannend om hem uit te pakken. Was erg nieuwsgierig naar het resultaat. De kwaliteit van het magazine is echt heel hoog, het voelt echt aan als een glossy op a4-formaat zoals je ook met de betere tijdschriften hebt, met een stevige soft-cover kaft. Dat is toch wel een bijzonder idee dat je zo je eigen magazine in handen hebt. De kinderen waren natuurlijk ook heel erg nieuwsgierig en wilden het meteen zien en wezen zichzelf aan op de foto’s. Het viel me wel op dat sommige foto’s die toch niet helemaal scherp waren ook niet helder op de afdruk stonden. Goed om daar dus even op te letten dat je echt foto’s kiest van hoge kwaliteit. Ik ben in ieder geval enthousiast en ga volgende maand weer een magazine ontwerpen!

Ook proberen?

Binnenkort is deze app om eenvoudig mobiel een fotoboek te ontwerpen voor iedereen beschikbaar. Je kunt deze eenvoudig downloaden vanuit Google Play op Android-toestellen of de Appstore op je Iphone. Los kost een magazine 8,95, veel goedkoper dus dan de huidige alternatieven. Je kunt echter ook kiezen voor een abonnement; bij een kwartaalabonnement krijg je 4 nummers per jaar en dat kost € 7,45 per magazine en bij een maandabonnement krijg je 12 nummers per jaar voor € 5,95 per maand. Nieuwsgierig hoe het werkt? Via deze link kun je een proefnummer ontwerpen voor 3,95 in plaats van 8,95! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

stories

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'