Met name de jongste is groot fan van dieren, dat waren dan ook de eerste woorden die hij sprak. En ook nu krijgt hij er geen genoeg van; van spinnetjes en slakken die mij al lang niet meer opvallen, tot en met dierenboekjes lezen of met oma naar de dierentuin. Thuis speelt hij graag met de Schleich-dieren, daar kan hij echt lang mee zoet zijn. De mix ’n match-dieren zijn dan ook een echte absolute kanshebber. Dit was dan ook de eerste doos die werd uitgekozen om mee te spelen.

Lees ook: Review Startersset Tiptoi met wereldatlas

Spelen maar

Natuurlijk werd er begonnen met het leeghalen van de doos; alle blokjes moesten er uit. De blokken voor deze dieren zijn van foam (stevig soort schuim) gemaakt, geen plastic of hout zoals de meeste andere blokken zodat je meteen al een heel andere ervaring hebt. Alleen al door ze vast te houden. De blokjes hebben diverse kleuren, dus werd er direct begonnen om ze te sorteren. Dit hadden ze zelf bedacht, de blauwe blokjes, de rode blokjes, rode en de gele werden bij elkaar gelegd. Toen werd duidelijk dat er per kleur een soort ‘thema’ is, je kan er bijvoorbeeld een krokodil, olifant, leeuw en nog veel meer van maken. Papa zat er ook bij en begon met de krokodil. Er ‘ontbreken’ echter ook stukken, daardoor word je gestimuleerd om ook je fantasie te gebruiken. Het is geen puzzel waarbij een oplossing mogelijk is.

Creativiteit stimuleren

Zodra ze de vaste structuren los laten gaan ze los op fantasie. Dieren met meerdere koppen, verschillende soorten vachten maar ook diverse vormen. Er zijn zowel gezichten, poten, staarten maar ook rechthoekige en kwart cirkels zodat ze voor een deel de ‘standaard’ dieren kunnen maken maar verder de fantasie van het kind wordt gestimuleerd.

Ze waren heerlijk aan het puzzelen; eerst met name in 2D- en 3D-dieren. Voor het stapelen van deze blokjes heb je toch net iets meer precisie voor nodig. De houten en plastic blokken kunnen als ze omvallen ook nog wel eens flink geluid maken, deze blokken zijn heel stil. Als dat lukte waren ze dan ook heel erg trots op het eindresultaat!

Fantasie stimuleren

Vol trots werden de nieuwe dieren geshowd en kregen ze namen. Vooral Elsa en Olaf waren populaire namen ;-) Daarna kwamen de figuren ook tot ‘leven’; de aap zat de giraf achterna en de olifant werd vriendjes met het nijlpaard. Zo kreeg het spel weer een heel andere dimensie.

Deze dieren vind je hier.

Latest posts by Linda (see all)