Niet alleen onze zoon mocht van Nelson een mooi paar schoenen uitzoeken, dit werden de Falcotto’s van Naturino. Peuter dochter kwam ook aan bod met een mooi paar schoenen. Tegenwoordig weet ze precies wat ze wil, en wat niet dus mocht ze helpen met uitzoeken. Mama had wel een wens; het moesten zelf doen schoenen zijn. Oftewel bij voorkeur een stel sneakers met klittenband zodat ze zelf haar schoenen kan aantrekken. Ze is nu drie jaar dus zou dat prima moeten kunnen. Voorheen had ze echter schoenen met veters of sandalen met van die riempjes. Dat is toch een ander verhaal. Samen kropen we achter de laptop zodat ze uit mama’s selectie een paar mocht kiezen. Het werden  stoere Skechers, vanwege de glitters, de sterren en natuurlijk de lampjes in de schoenen!

Lees ook: Red-rag kinderschoenen uit de collectie van de winter

Twinkle ’n Toes

De meeste mensen kennen Skechers wel vanwege de Twinkle ’n Toes lijn waarbij er in de punten van de schoenen lichtjes verwerkt zitten. Wist je trouwens dat ze ook hippe schoenen hebben voor vrouwen. Zoals de GoWalk line die ideale stappers zijn en perfect voor op vakantie. Maar we hebben het over de kinderschoenen. Een paar jaar geleden zou ik nog roepen dat ik niet deed aan schoenen met lichtjes er in, of met glitters. Dat dat onnodig is. Terwijl ik het zelf als kind super stoer vond als iemand anders dat had. Of met van die rollers er in, die vond ik ook heel erg gaaf. Wie zou ik zijn om mijn dochter dat te ontzeggen?

Stiekem is het ook iedere keer weer een beloning als het haar lukt om de schoenen zelf aan te trekken. Dan kan ze daarna lekker stappen of zelfs stampen om de lichtjes te laten werken. Gelukkig wonen we niet in een flat, daar zouden de onderburen niet blij van worden. De schoenen met lichtjes werden het dus. De meeste schoenen zijn zeer kleurrijk en lekker opvallend. Echte eye-catchers dus. Het voordeel van dit paar is dat ze stiekem nog vrij neutraal zijn van kleur en daardoor makkelijk gecombineerd kunnen worden. Zelfs met de verschillende kleurtinten. Het voordeel van sneakers is dat ze vrijwel het hele jaar gedragen kunnen worden. Ze staan nu heel erg leuk onder een korte broek, maar kunnen ook prima onder een lange broek of zelfs onder een jurkje / rokje.

Trotse peuter, verlegen peuter

Eenmaal binnen was peuter helemaal blij. Dat kan ze dan ook zo stralend vertellen dat je er zelf ook helemaal blij van wordt. Natuurlijk moesten ze gelijk uit de doos en aan. Om er een rondje door het huis mee te rennen. Zoonlief was er ook aardig van onder de indruk en heeft deze schoenen flink bewonderd.

De volgende dag moesten ze natuurlijk ook mee naar de peuterspeelzaal. Zo grappig om te zien dat ze ze buiten aan iedereen showt en trots verteld dat ze nieuwe schoenen heeft, bekend of niet. Maar dat zodra ze de speelruimte binnen komt ze op de drempel blijft staan. De juffen zagen het wel gelijk dat ze nieuwe schoenen had. En de andere kinderen vonden het ook wel erg bijzonder met die lichtjes. Daar werd ze helemaal verlegen van.

Zelf doen

De opzet was natuurlijk stoere schoenen die ze zelf aan kon trekken. Als ze in een bui is, kan ze heel makkelijk zijn en doet mama het maar. Als we echter iets leuks gaan doen, zoals met oma op stap. Dan wil ze zo graag weg dat ze de tijd neemt om ze aan te trekken. Dan haalt ze eerst de hele riempjes los om de schoenen aan te trekken en vervolgens steekt ze ze er ook weer doorheen om dicht te doen. Missie geslaagd dus! Weer een stapje dichter bij een zelfstandige peuter.

Vind jij sneakers ook zo handig voor je kind?