Shoppen in de sale is ingewikkelder dan je denkt. Althans, het hoeft niet ingewikkeld te zijn als je een onbeperkt budget hebt. Maar ja, dan hoef je ook niet op koopjesjacht te gaan. Als dat wel het geval is, moet je tijdens het winkelen toch een aantal afwegingen maken. Want je kan het geld maar een keer uitgeven. Tijdens het moeder dochter weekendje weg in Düsseldorf konden we de grote winkelstraat natuurlijk niet links laten liggen…

Waar ga je shoppen?

De eerste afweging begint met; waar ga je naar binnen. De eerste winkel waar we aan de Koningsallee langs liepen was de Galleria, een enorm warenhuis vergelijkbaar met de Bijenkorf. Aan de overkant zag ik winkels als Louis Vitton en Tiffany. Dat leek me dus niet echt bepaald een winkelstraat voor ons budget.

We stonden in het portiek toen ik dames met een tas van de primark zag lopen. Daar ben ik al even niet meer geweest en ik was wel benieuwd naar het assortiment / prijzen / drukte in de Duitse vestigingen. Eerst dus even Google Maps raadplegen, zes minuten met de auto. Hm, dat is met een peuterkleuter die al wat moe is geen succes. Maar lopend bleek het 450 meter, kijk dat is nog wel te doen.

Vervolgens liepen we langs de Zara. Ik vind dat ze hier altijd leuke kleding hebben, en ook nog eens van degelijke kwaliteit dat het langer mooi blijft. Daarnaast stond er op de ruiten heel groot sale, perfect, want shoppen in de sale bij Zara kan dezelfde prijzen opleveren als een budgetwinkel als de Primark, Zeeman of Wibra. Daar gingen we dus naar binnen, en gelukkig was er een kinderafdeling.

Wat is het doel?

Nu had ik eigenlijk twee doelen, om dochterlief weer uit de hotelkamer te halen had ik haar beloofd dat ze iets kleding mocht uitzoeken. Ze wist al precies wat ze wilde hebben; namelijk een jurk en die moest roze zijn. Of paars. Want dat zijn haar lievelingskleuren. Helder dus.

Daarnaast had ik een app-je gekregen van oma die zoonlief in een oud zeemanspakje had gestoken omdat ik geen korte broek had ingepakt. Had niet verwacht dat het daar zo warm zou zijn dus alleen lange broek en shirt meegegeven. Nu heeft hij ook niet heel veel korte broeken omdat hij onlangs best wel een groeispurt heeft gehad. Dat werd dus doel twee.

Dilemma’s

Tot zo ver geen probleem. Ik wist waar er naar gezocht moest worden. En veel kleding viel af omdat het grotere maten waren vanaf 122/140 voor dochter, of onder de 74/80 voor zoonlief. Maar goed ook, anders had ik vast nog meer gekocht. Maar dan ben je er nog niet.

  • Je spot een leuk jurkje / korte jumpsuit. Het ziet er uit als jurkje, maar dan onderaan met een broekje dat niet opvalt. Het ziet er echt superstoer maar toch ook vrouwelijk uit. Ideaal dus voor de zomer. Maar ja, staat niet op de ‘lijst’.
  • Dochterlief spot ondertussen witte kanten jurkjes waar ze groot fan van is, en er thuis dus al een paar van in de kast hangen. Ok, mama vind ze ook heel mooi. Maar ze heeft het al, of in een andere kleur. Oplossing; ze moet kiezen, en die blauwe jumpsuit die je zelf zo leuk vind hou je stiekem toch maar achter de hand.
  • Moeilijker wordt het als je zo’n kanten jurkje in het roze tegenkomt, niet direct in haar maat, eentje groter maar gezien de lengte kan ze dat wel prima hebben. Het liefste koop ik jurkjes altijd een maat groter zodat ze wat verder naar beneden komen in plaats van gelijk al op de knieën. Ik vind ze vaak te kort en dat is zeker bij kleine meisjes helemaal niet nodig.
  • Uiteindelijk vind je een roze jurk, en ook wel erg leuk. Een eenvoudig jurkje met een grappige strik achter in de nek. Gelukkig vind dochterlief die ook het leukste.

De score is op dit moment dus twee kledingstukken, wel van 15 en 18 euro maar kiezen tussen wat dochter mooi vind en wat je zelf mooi vind is erg lastig. Dus hou ik mezelf maar voor dat ze a. na de zomer naar school gaat en er toch wel een beetje leuk bij moet lopen en b. volgende week (vandaag) weer de kinderbijslag bijkomt.

Op naar de babyafdeling waar je na goed zoeken ook wat kledingstukken in de maat van zoonlief tegen komt. Dat is tegelijk ook het eerste dillema.

  • Ik vind maten bij hem altijd lastig. Koop ik iets in maat 98 wat hij heeft lijkt het twee maten te groot, maar maat 92 daarentegen kan al krap zijn. Nu is hij erg dun dus ik gok op maat 92.
  • Op een tafel liggen een hele stapel met korte broeken waar ik na wat grabbelen ook enkele broeken in maat 92 tegen kom. Naast natuurlijk hele leuke broeken niet in zijn maat… Wel vind ik een spijkerbroekje. Perfect, een witte. Dat leek me niet heel verstandig. En uiteindelijk een blauwe waar ik eerst even over twijfel, want waar ga ik dat mee combineren. Maar met de hondjes er op en de buidelzak vind ik hem toch wel erg stoer. En voor 6,99 laat ik hem niet liggen.
  • Aan de andere kant van de tafel liggen enkele sweaters en truien waaronder een hele lieve met een cactus. Ok, nu is het zomer en is het een gok maar ik kon deze trui gewoon niet laten liggen…

Op dat moment hou ik twee jurkjes, twee korte broeken en een trui in mijn hand. Mijn oog valt op een hek waar een bordje op staat met 3,99. Kijk dat zijn nog eens leuke prijzen. Daar MOET je natuurlijk gewoon even tussen kijken.

  • Om eerlijk te zijn had ik tijdens de jurkjesjacht al een wel leuk shirt gevonden voor dochterlief dat ik voor 4,99 natuurlijk niet kon laten liggen ;-) Maar 3,99 is natuurlijk weer een euro goedkoper en helemaal overtuigd was ik niet van dat shirt.
  • Ik zie twee shirts die ik wel erg leuk vind. Eentje is heel opvallend aan de achterkant waar hij open valt en een kanten randje aan de onderkant en de andere heeft een stoere opdruk voor het weekend. Ik kan niet kiezen en 3,99 is niets dus dan maar allebei.
  • Nu twijfel ik of dit alleen meisjes shirts zijn of ook jongens. Voor jongens kon ik niet een soortgelijk vinden, alleen met echte babykleding onder maat 68. Er hangt een shirt tussen dat ik wel erg leuk vind voor onze zoon. Ik besluit hem toch maar gewoon mee te nemen.

De eindbalans een volle tas met daarin een blauwe korte jumpsuit/jurk, roze jurk, twee t-shirts voor dochterlief en twee korte broeken, een cactus sweater en een shirt voor zoonlief. Na afloop vind ik het ook altijd leuk om even uit te rekenen hoeveel ik heb ‘bespaard’. n dit geval toch weer 33%.

En de primark waar we in eerste instantie naar op weg waren; die laten we voor wat het is. Zo is het goed, voor mijn portemonnee, de beentjes van dochterlief en mijn geduld ;-)

Hebben jullie daar ook zo last van of kunnen jullie wel echt gericht shoppen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.