Zagreb met kinderen; top 10 bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten

Ik ging vrijwel zonder verwachtingen naar Zagreb. Op basis van eerdere plaatsen die we bezochten in Zagreb verwachte ik een vrij grijs en betonnen communistische stad. Dat was dus niet helemaal het geval. We hadden een afspraak met de gids die ons in ongeveer anderhalf uur het centrum van Zagreb liet zien. In deze hoofdstad wonen circa 800.000 inwoners, vergelijkbaar met Amsterdam. Hoogbouw vind je hier niet veel, het is met name veel laagbouw. Het historische deel van de stad heeft veel geleden onder de oorlog, maar daar zie je niet veel van.

Lees ook: Vakantie Istrië (Kroatië) met kinderen; top 10 bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Zagreb met kinderen - Mamaliefde.nl

Gornji Grad (bovenstad)

Het centrum van Zagreb is verdeeld in hoger en lager gedeelte. Het hoger gelegen gedeelte is het oudste. Dit is gebouwd op twee heuvels; de één met een religieus centrum en de ander voor de ‘burgers’. Bovenop de berg ligt ook de St. Marcuskerk met op het dak de vlag van Kroatië en Zagreb en de landelijke overheid. Iedere avond is er een soort nachtwacht die handmatig alle lampen aansteekt. Rondom de binnenstad vind je nog enkele delen van de stadsmuur voor zover dat niet is afgebroken. Een absolute must is de klokkentoren.

Meer informatie vindt je hier.

Lower town

In de lage stad kan je vooral heel veel shoppen, hier zitten ook meerdere pleintjes met terrasjes en ontzettend veel bakkers waar je heerlijk kan zitten. Je hebt hier ook een geweldige wandeling met planeten die natuurlijk erg leuk is met kinderen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Citytrip Dubrovnik; Tips en bezienswaardigheden voor romantisch weekend weg

Zagreb lift

Tussen het hogergedeelte en lagergedeelte van Zagreb vind je een lift die de twee delen met elkaar verbindt. Dit is een echte aanrader met kinderen. Natuurlijk kan je ook de trap gebruiken mocht je energie over hebben.

Meer informatie vindt je hier.

Musea in Zagreb

In het centrum zijn er heel veel musea te vinden. Het bekendste is het ‘Museum of broken relationships’ misschien niet zozeer geschikt met kinderen, diverse kunstmusea, museum of illussions, archeologisch museum, techniekmuseum en Kroatisch schoolmuseum.

Meer informatie vindt je hier.

Markt in Zagreb

Zagreb met kinderen - Mamaliefde.nl

In Zagreb zijn er meerdere markten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De locals halen hier kaas, zuivel, eieren, groenten, vlees en meer. In het oude centrum vind je onder andere een markt van twee verdiepingen; ééntje op een plein en de ander eronder. Iedere dag vind je een markt in de ochtend en in de rest van de week wordt het plein leeggehaald.

Meer informatie vindt je hier.

Zagreb Eye

Musea In het centrum van musea zijn er heel veel musea te vinden. Het bekendste is het 'Museum of broken relationships' misschien niet zozeer geschikt met kinderen, diverse kunstmusea, museum of illussions, archeologisch museum, techniek museum en Kroatisch school museum. 

Eén van de weinige hoogbouw in Zagreb heeft een enorme toeristische trekpleister. Je kan met mooi weer hier de hele stad overzien.

Meer informatie vindt je hier.

St. Stefanus kathedraal Zagreb

In het centrum van de tweede berg vind je de grootste kerk van Zagreb, dit is een erg mooie kerk die ook zeker de moeite waard is. Ze zijn ook al jaren bezig met het renoveren van de kerk; zelfs van de gids kregen we te horen dat hij de kathedraal niet kent zonder dat één van de twee torens in de steigers staan.

Meer informatie vindt je hier.

Bergen

Op 15 kilometer afstand van Zagreb vind je de grens met Slovenië, deze grens wordt gemarkeerd door een enorme bergketen. Als het in de zomer te warm is, of op de zondag als alles dicht is, trekken de gezinnen met kinderen hierheen.

Meer informatie vindt je hier.

Eten & Drinken

In Zagreb heb je een aantal tentjes en restaurants waar je heerlijk kan eten. Op een aantal winkelstraten die wandelgebied zijn vindt je in het midden van de straat terrasjes. Bijzonder is het restaurant waarbij je het gevoel krijgt om in de Orient Express te zitten!

Zagreb Zoo

Natuurlijk hebben ze in Zagreb ook een dierentuin. Deze zit in een enorm park. Erg groot is de Zoo niet, maar wel heel erg fijn om te doen. In een wandeling zie je verschillende dieren in ruime hokken. In het centrum van de dierentuin zit ook een kinderboerderij met geitjes en konijnen om te aaien. Bij de zeehondjes wordt er regelmatig een show gegeven waarin ze laten zien hoe de dieren gevoed en gecontroleerd worden zonder dat ze daar last van hebben.

Meer informatie vindt je hier.

Zagreb ; de top 10 leukste bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten ook met kinderen. Van de Zagreb Zoo tot een bezoek aan de bergen en meer! - Mamaliefde.nl

Zijn jullie al eens in Zagreb geweest?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Zagreb met kinderen; Wat te doen? Top 10 tips bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes omgeving Van de dierentuin, kathedraal, tot een bezoek aan de bergen en meer!
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comment ( 1 )

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top