Het aanbod bij de Action is zeer divers. Het maakt niet uit waarvoor je komt, grote kans dat ze hier hebben wat je zoekt. Zoals ik vanochtend al schreef was ik afgelopen week twee keer bij de Action voor mijn zoektocht naar Play zand. Sterker nog, een week eerder was ik er al geweest voor iets kleins en direct ingeslagen voor de Valentijnseditie van de mamaswap en persoonlijke winactie. En nog een week eerder had ik ook al op Texel geshopt. De Action waar ik het play zand vond is één van de grotere. Met vier keer vier rijen aan gangpaden. Als je daar met een winkelwagentje met hongerige peuter doorheen loopt is de kans groot dat hij vol komt. Met knutselmateriaal, eten en natuurlijk lukt het niet om naar buiten te gaan zonder speelgoed. En dat allemaal in nog geen dertig minuten tijd. Graag laat ik zien wat er allemaal in de drie volle boodschappentassen ging.

Verzorgingsartikelen

Xl Action shoplog: verzorgingsartikelen - Mamaliefde

Sinds de bruisballen in de vorige editie van de mamaswap ben ik er helemaal fan van. In dat pakket zaten grote roze ballen. Dit zijn er vier, in toenemende afmetingen, voor 1.79, iets goedkoper. Het kleinere formaat vind ik ook wel fijn. Benieuwd of deze ook zo lekker zijn. Peuter is tegenwoordig helemaal gek op glitters; laatst wilde ik glitters in haar haar sprayen maar kon het niet vinden. Voor een nieuwe bus glitter haarspray betaalde ik 1.06. Laatst mocht ik naar een voorvertoning van de nieuwste Disneyfilm Into the Woods, natuurlijk was ik daarvoor de dure concealer kwijt. Ik heb niet veel make-up, maar daar bespaar ik niet op. Voor de zekerheid een reserve camouflage stick gekocht voor 0.59. Bij de kassa zag ik deze wegwerpscheermesjes liggen, leek me wel handig om eens te proberen en waren 0,79. Tot slot het haaraccesoiressetje met vier verschillende ‘instrumenten’, een haarlus, 2 twisters en een puntkam. Om de een of andere reden raak ik dit altijd kwijt. Dit kostte 0.59. Niet op de foto, geen idee trouwens waar ze zijn gebleven, waarschijnlijk heeft peuter ze ergens ‘verstopt’.

Crea bea

Xl Action shoplog: knutselmateriaal - Mamaliefde

Voor de kinderen is het altijd heerlijk om over de knutselafdeling te lopen. Hier hadden ze prinsessenstickers; voor 0.59 is onze peuter minimaal twee middagen zoet. Verder heb ik twee verpakkingen met Disneyprinsessen en Minnie masking tape meegenomen, inclusief dispenser. Deze waren 0.89 per stuk. De vorige keer had ik een set met drie vierkante canvassen gehaald, dit keer voor 1,45 in A4-formaat. Ideaal voor als er een cadeautje geknutseld moet worden. Bij de Action heb ik al een hele voorraad perforators weggetoverd, deze punch in hartjesvorm voor 0.75 had ik echter nog niet. Een rolletje roze organza leek me wel handig met het oog op de mamaswap en was 0.59. De kinderschaar is voor het nichtje zodat zij ook kan oefenen met knippen en kostte 0,59. Hier in huis gebruiken we ook twee soorten lijm; de crea podge voor mij. Handig voor papier voor 0,89 en de kinderlijm op waterbasis voor 1,49.

Xl Action shoplog: creatief - Mamaliefde

Deze foto heb ik later gemaakt met het knutselmateriaal voor mezelf. Zoals de punch en organza. Verder vond ik deze rol metaal inpakpapier voor 0,69 wel erg leuk. Een hardcover notitieblokje in A5-formaat met elastiek is altijd handig, deze was 1,29. Tot slot een versier je eigen mdf woord; ik dacht dat er love stond maar blijkt live te zijn. Klein verschil voor 0.99. Gelukkig heeft mijn mamaswapmaatje roze als kernwoord. (en is ze niet de enige zodat ik dat rustig kan verklappen).

Decoratiemateriaal

Xl Action shoplog: decoratie - Mamaliefde

Als je me volgt op Twitter heb je misschien voorbij zien komen dat we bezig waren met de plaatsing van een pleegkind in puberleeftijd. De zolder zou dan voor haar zijn. Met deze douchegordijnen voor 3,99 schermen we het ‘rommelgedeelte’ af. Uiteindelijk ging de plaatsing toch niet door, toch maar in huis gehaald voor een eventuele volgende keer. Deze voorraadpot voor 1.99 met de tekst Home is where the heart is leek me leuk voor op het dressoir als alternatief op de memory jar. Samen met de kandelaar met roze gouden hartje voor 2,79 en een rode geurkaars voor 1.49. De hele woonkamer ruikt nu naar red berries, zelfs als je hem niet aansteekt. Zo lekker.

Huishoudelijke artikelen

Xl Action shoplog: huishoudelijke artikelen - Mamaliefde

De wasverzachter was op, en had zowaar niets meer in de voorraad. Dus twee nieuwe flessen Silan wasverzachter gekocht voor 1.98 per stuk. Een setje nieuwe houten wasknijpers, de vorige keer had ik plastic gekocht die toch erg snel kapot gaan voor 0.82. Drie nieuwe vaatdoekjes; volgens mij eet de wasmachine ze stiekem op, waren 1.09. Ik gebruik altijd graag vellen bakpapier zodat ik niet hoef te scheuren, vaak haal ik deze bij de Lidl, vandaag dus bij de Action een extra pak omdat ik laatst er naast greep voor 0.72. Twee pakjes vochtige toiletdoekjes om bij het toilet neer te leggen. Dan wordt het makkelijker om even snel er een doekje overheen te halen voor 0.74 per stuk.

‘Servies’

Xl Action shoplog: servies - Mamaliefde

De kinderen eten hier in huis altijd graag een banaan. Toen ik deze bananenhouder zag liggen leek me dat wel handig om de banaan mee te vervoeren en was 0.55. Twee pakjeshouders met Minnie en Cars. Peuter mocht kiezen tussen Minnie en Disney Princess en koos voor deze voor 0.99. En tot slot Whiskas katzinis voor de kat voor 0.99. Kan peuter de kat snoepjes geven.

Conserven

Xl Action shoplog: boodschappen - Mamaliefde

Deze verpakkingen noodles voor 0,24 cent zijn favoriet. Ideaal als ik in de middag wat extra trek heb of als basis voor een salade. Ik haal dan meteen een nieuw voorraadje in verschillende smaken. Vlakbij de kassa vond ik deze Arrabiata pastasaus van Herman. Ik ben heel erg fan van Arrabiatasaus en ben erg benieuwd naar deze smaak voor 1.49. Van de micro marsmallows van 0,69 heb ik ook eigenlijk altijd wel een zakje in huis. Lekker voor in de warme chocolademelk of om cupcakes mee te versieren. Chocolade is altijd handig als je ongesteld bent, deze toblerone was 1.59 voor 200 gram. Er ging ook een zakje met melkchocolade hartjesbonbons mee van de Valentijnsafdeling voor 0.69.

Fashion accesoires