Vanaf woensdag 20 januari is de eerste echte bioscoopfilm van Woezel en Pip te zien in de bioscoop. Afgelopen zondag kregen we alvast een voorproefje en ging ik samen met de kids en de dochter van Miriam naar de kleuterbioscoop om deze film te zien. Je moet natuurlijk eerst even kijken of de film wel leuk genoeg is ;-) Het was nog even spannend, aangezien de kaartjes pas vrijdag binnenkwamen en de voorstelling uitverkocht was. Gelukkig waren we welkom in Vlaardingen. Bij de kleuterbios gaat het licht ook niet helemaal uit en staat het volume iets zachter, ideaal voor een eerste keer bioscoopbezoek. Omdat dit een speciale voorstelling was, hadden ze ook knutseltafels staan met heel veel glitters en konden ze zich laten schminken. Een groot feestje dus! De zaal zit ook vol met andere peuters en kleuters, dus hoef je niet bang te zijn als je kind niet helemaal stil zit. Het blijven tenslotte kinderen. Voor onze dochter was het eerste bioscoopbezoek twee jaar geleden bij de voorstelling van Nijntje in de dierentuin, en nu dus Woezel en Pip voor zoonlief.

Bioscoop film Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos - Mamaliefde

Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos

De film Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos duurt 70 minuten en is natuurlijk Nederlands gesproken. De stemmen zijn ingesproken door Johnny de Mol, Willeke Alberti, Rijk Aardse en Manaycha Draaibas. Deze film is voor een groot deel te danken aan de inzet van Dinand Woesthof. De man van overleden Guusje Nederhorst die deze verhalen bedacht. Na het stoppen met Kane vorig jaar heeft hij al zijn energie hierin gestoken. Niet zozeer qua zang, maar wel met geweldige klassieke stukken zoals we afgelopen week bij RTL Late Night hoorde. Zo mooi om hem zo bevlogen te horen praten over hoe hij ervoor kiest om dingen te doen die hem aanspreken. Dat is iets wat ik ook steeds meer probeer.

[youtube

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een heel speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer.

Bioscoop film Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos - Mamaliefde

De kinderen vonden het een geweldige film, volgens mij omdat ze zichzelf toch ook wel een beetje herkennen in de hondjes die graag spelen en er een rommeltje van kunnen maken. Ook het verhaal rondom vriendschap en nieuwe vrienden vond ik erg mooi gedaan. Er zaten twee momenten in die wel een beetje ‘spannend’ waren (niet eng, maar meer omdat ze zo in het verhaal opging) voor onze dochter die dicht tegen me aan kwam kruipen maar toch met één oog bleef kijken. De ander vond het een groot spektakel, al was hij op een gegeven moment meer afgeleid door de rozijntjes. Tussendoor was er hier een pauze, aan de ene kant fijn om de benen te kunnen strekken aan de andere kant duurt het daardoor ook veel langer voor de kinderen. Na afloop kregen ze zelfs nog een speciaal bioscoopdiploma. Met twee vrolijke, maar stiekem ook vermoeide kinderen ging ik weer naar huis. Het is dus zeker een echte aanrader.

Woezel en Pip film op dvd kopen

Je kan de film nu ook thuis in je eigen huis bekijken, keer op keer op keer tot je kind het zat is. De dvd koop je hier.

Winactie

Bioscoop film Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos - Mamaliefde

Wil jij ook graag deze film zien in de bioscoop? Ik mag in totaal 8 kaartjes weggeven voor de film Woezel en Pip en dus 4 moeders met kind blijmaken, of twee gezinnen van vier. Meedoen kan door onder dit bericht een reactie achter te laten met wie je graag zou willen gaan (en dus hoeveel kaartjes), voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het einde van de week een mailtje en krijgt de kaartjes toegestuurd.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.