De woensdagavond is een avond die ik helemaal voor mezelf in plan. Niet dat ik de deur uit ga. Manlief gaat dan namelijk sporten en is vaak pas rond elf uur thuis. Zodra de kinderen op bed liggen heb ik het rijk dus voor mezelf. De hele woensdag, een vrije dag, bereidt ik me daar al op voor. Wat zou ik die avond eens gaan doen. Welke lekkere (en tegenwoordig ook verantwoorde) hapjes zal ik maken. Welke film of serie zal ik kijken. ‘Durf’ ik het bijvoorbeeld aan om die ene nieuwe serie op netflix te kijken met opvallende titel. Ze zeggen niet voor niets ‘sex sells’, terwijl ik niet fan ben van erotisch getinde programma’s. Als ik na twaalf uur nog op de laptop een blogje aan het typen ben gaat de tv ook uit. Alleen al die stemmen kan ik me zo aan ergeren. Zal ik mezelf verwennen met een heerlijk avondje lui in bad liggen. Lekker met een maskertje. Of juist heel verstandig en verantwoord een extra work-out doen. Zweet je tenminste allebei op hetzelfde moment… Of toch maar vroeg naar bed, helaas dat valt af. Ik kan namelijk niet slapen als manlief nog niet thuis is. Kortom er zijn zoveel dingen die je kan doen als je een avond alleen bent. 

De praktijk is echter over het algemeen hetzelfde liedje. Zodra de kinderen naar bed zijn ligt de woonkamer nog vol speelgoed. Als ik echt geen zin heb schuif ik alles zo in de speelgoed. Dan moet er nog wel geveegd worden. En stofzuigen of dweilen kan eigenlijk ook geen kwaad. Tijdens het naar achter schuiven van de kinderstoelen merk ik dat ze erg plakkerig zijn. Hop, daar gaat gelijk even een doekje over. En over de tafel, de bijzettafel. En het stof op de deur en bovenkant van het speelkeukentje. De kleden op de bank recht treken, kussens weer op hun plaats. En die stapel met hydrofielen schreeuwt er om dat ze in de kast opgeborgen willen worden. Daar gaat je eerste, en als je pech hebt ook een deel van het tweede uur.

Dan plof je neer. Op de bank of zoals nu achter de laptop op tafel. Vooruit, alleen even dat ene blogje schrijven voor de volgende dag omdat je toch niet tevreden bent over het blogje dat je had ingepland. Eventjes maar. Je opent de laptop en de eerste meldingen van nieuwe mailtjes komen binnen. De telefoon piept, op facebook wordt je blijkbaar verwacht om even van je te laten horen. Nieuwsgierig kijk je dan ‘snel’ maar even op twitter om te zien of je daar nog iets ‘gemist’ hebt. Zodra je voor de tigste keer op doorgaan hebt geklikt open je toch maar de editor van je blog. En begin je met typen. Ohh wacht een foto erbij zoeken. Foute boel, zodra je de map hebt geopend zie je allemaal foto’s die je nog moet uitzoeken. En die foto’s moet je nog bewerken voor dat ene blogje. Hoe zat dat ook alweer? Gelijk maar even checken op die blog / website. Als je dan weer op je eigen blog komt zijn er nieuwe meldingen van reacties en zie je dat er een nieuwe bloglovin volger is. Natuurlijk ben je nieuwsgierig, dus ga je even kijken. Hm, dat is wel een interessante blog. En leuk dat ene filmpje, en die … die daarna komen. Oeps, je zou alleen maar ‘eventjes’ dat blogje typen.

Tot zover mama’s tijd met alle ‘wilde’ plannen. Papa is ondertussen ook weer thuis. Wat was de bedoeling ook alweer van deze avond? Op tijd naar bed gaan zit er niet meer in. Lang in bad liggen heb je op dat tijdstip ook geen zin meer in. Die oliebol die manlief had meegenomen, ligt je ondertussen de halve avond aan te staren. Omdat je laatst had opgemerkt dit jaar nog geen enkele oliebol gehad te hebben. Gelukkig nog niet in de verleiding gekomen doordat ze of dicht zijn als ik er langs loop, of er niet ben tijdens openingstijden. Maarja, dat was in het weekend toen je ‘mocht’ zondigen. Nu is het doordeweeks en die kilo’s wil je er toch echt vanaf. Vooruit, een klein hapje maar. Oeps, dat smaakt naar meer. Daarna zit je wel de hele avond vol. En hou je het bij een groot glas water. Gelukkig is voor tien uur je blogje af. Tijd voor een douche en dan lekker fris naar bed.

Herkennen jullie je hierin? Dat je je dingen voorneemt om te doen en er dan tienduizend andere dingen ‘eventjes’ tussendoor komen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'