De eerste keer dat onze baby girl naar het buitenland ging was een midweekje met Valentijn. Dit was echter puur toeval, omdat manlief toen vrij had gekregen. We zaten heerlijk in een appartement bij Roompot Hambachtal net over de grens in de Hunsruck, Duitsland. Het had daar flink gesneeuwd, dus was het een miniwintersportvakantie.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Lijst leuke uitjes net over de grens in Duitsland met kinderen; van attractieparken tot dierentuinen en bezienswaardigheden
Lees ook: Tips voor wintersport / skiën met kinderen
Lees ook: Niederthai; kindvriendelijke wintersportbestemming in Tirol Oostenrijk

Heenreis

Vakantie gaat mij niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis. Voor de heenweg hebben we de tijd uitgetrokken en via de citadel in Namen (België) en Luxemburg-stad gereden.

Sneeuwpret

We hebben heerlijk door de sneeuw gewandeld en sleetje gereden, heerlijk zo in de bergen. Natuurlijk lekker warm ingepakt in haar Nijntje-winterpak.

Trier

De stad Trier was in de buurt, dus daar hebben we ook even heerlijk rondgewandeld, gewinkeld en toeristje gespeeld. Het is daar ook heerlijk om even bij een konditorei (bakker) te zitten en lekker verse broodjes te eten.

Zwemmen

Wintersport Duitsland: Roompot Hambachtal - Mamaliefde

Bij het park was ook een zwembad, helaas viel de temperatuur heel erg tegen. Dus hebben we vooral heel veel en lang gebubbeld. De voorzieningen voor baby’s waren wel echt perfect.

Relaxen

Edelstenen in Hunsruck

De Hunsruck staat ook bekend om de edelstenen die er gevonden zijn, dus zijn we naar een edelsteen erlebnis (belevings)museum geweest. Hier ging je ook door een donkere grot met allemaal lampen en kleurtjes, dat vond baby girl helemaal geweldig. We hebben ook even door het dorpje geslenterd.

Het was een zeer fijn weekendje weg, waarin we nergens voor hoefden te zorgen. Zelfs voor het ontbijt en avondeten werd gezorgd. Op de terugweg was baby girl lekker in slaap gevallen. Helaas kwamen we ook in de file, dus hebben we even langs de weg gestaan voor een flesje. Het regende toen erg hard.

Waar ging jullie eerste buitenlandse vakantie heen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.