Eén van de voordelen van het bloggen is dat je nieuwe ervaringen kan opdoen. Zogezegd je eigen grenzen verleggen, en die van de rest van het gezin. Zo ook als het gaat om vakanties. We vinden het een uitdaging om letterlijk en figuurlijk onze grenzen te verleggen. Niet zozeer dat je alles eens gedaan moet hebben, krekels eten zal ik bijvoorbeeld nooit doen. Maar kamperen met kinderen, voor het eerst in een camper, in de winter met -10, in de sneeuw? Ach ja waarom niet. We waren ook al eens in de zomer naar camping Parc La Clusure geweest, dus waarom niet in de winter? Alleen als je het hebt gedaan weet je hoe of wat toch? En zo kwam het dat we het laatste weekend van de kerstvakantie op pad gingen. Het was nog even spannend omdat we eerder die vakantie de waterpokken bij zoonlief hadden ontdekt. Hier leek hij de laatste dagen echter nauwelijks last meer van te hebben en frisse lucht kan dan erg fijn zijn. Het zal je dus niet verbazen dat ik met gemengde gevoelens aan dit avontuur begon.

Lees ook: Camping Petite Suisse; Kindvriendelijk kamperen Belgische Ardennen
Lees ook: Tips voor wintersport / skiën met kinderen
Lees ook: Dagje uit België; De leukste uitstapjes en uitjes met kinderen net over de grens

De avond van tevoren hebben we ingepakt. Het voordeel van een korte vakantie is dat je niet heel veel mee hoeft te nemen. Denk je. Tot je dit meeneemt en ook dat en vooruit ook nog zo en voor je het weet is de hele achterbak gevuld. En als je dan de laatste boodschappen doet en kinderskibroeken ziet liggen en bedenkt dat dat ook nog wel praktisch is etc. Maar dan, vijf minuten na eerste richtlijn en nog ruim voor de verwachtte vertrektijd rijd je vanaf huis weg. Op naar het avontuur.

Via Camptoo was er een camper voor ons geregeld die geschikt is voor onze bestemming, reisperiode en reisgezelschap. Het is een soort van Airbnborganisatie maar dan met huisjes op wielen zoals campers en caravans. Met de eigenaar van de camper had ik de afgelopen week al een paar keer contact gehad om afspraken te maken rondom het ophalen en nog wat praktische dingen zoals de autostoelen etc. Er waren wel driepuntsgordels aanwezig maar geen isofix dus hebben we die tijdelijk geruild voor een oude autostoel en zitverhoger. Veiligheid voor alles tenslotte. Maar ook wat je nu eigenlijk mee moet nemen. We werden zeer hartelijk ontvangen door Petra en haar man, we kregen een kop koffie en uitleg over hoe de camper werkt. Er komt tenslotte toch een hoop bij kijken van hoe werkt de sleutel tot en met hoe leeg je het chemisch toilet. Daarna werden de spullen overgeladen en was het tijd om te vertrekken.

De heenreis