Als je wakker wordt fluiten de vogeltjes,  als de kinderen naar bed gaan is het nog licht. De (mid)dagen van het lekker lang buiten spelen zijn begonnen. De tuinen worden steeds groener en kleurrijker. In de sloot achter het huis zwemmen kleine eendjes. De temperatuur wordt weer aangenamer, op sommige dagen kun je zelfs zonder jas naar buiten. Oftewel het voorjaar is echt begonnen.

Lees ook: Medisana daglichtlamp LT470; ervaringen met lichttherapie met tl om winterdepressie voor te zijn.

Een vrij lange inleiding, maar samen met het begin van het voorjaar merk ik ook dat ik weer meer energie krijg. Meer zin om iets te doen. Niet meer de hele dag binnen zitten. En ik ben duidelijk niet de enige, ook aan de kinderen merk ik het. Natuurlijk kan het ook een ‘fase’ zijn geweest die is geëindigd maar ik merk dat ze beter met elkaar kunnen opschieten. Steeds vaker delen en samen / naast elkaar spelen in plaats van elkaar het leven zuur te maken. Er is ook niets liever dan dat ze naar buiten gaan. Zodra ze thuis komen is het voor de jongste even discussie omdat hij liever buiten wil spelen dan naar zijn bedje. Sterker nog, als hij ’s ochtends wakker wordt is het eerste wat hij roept ‘buiten spelen’. Heerlijk om van die buitenkinderen te hebben. Ik was even bang dat ik beeldschermkinderen had ‘gekweekt’. Gelukkig heeft de wisseling van de seizoenen ook effect op hen.

Of ik echt last heb van een winterdepressie, geen idee. Maar ik merk wel dat het flink effect heeft op mijn humeur. Ik word er humeuriger van, ga meer eten en kom juist aan in de winter. Ik vind het lastig om in de ochtend op te staan en tel de uren af (tot de kinderen weer op bed liggen). Of het is omdat er dit voorjaar leuke uitstapjes op het programma staan, zoals het weekendje weg afgelopen weekend naar Engeland en dit weekend naar Friesland. We over een maand al op vakantie gaan zodat we in de zomer thuis zijn (laatste jaar dat de kinderen niet naar de basisschool gaan). Ik weet het niet. Maar ik geniet er wel van, met volle teugen.

Zijn jullie ook veel humeuriger in de winter en blij dat het voorjaar is begonnen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Winterdepressie
Author Rating
51star1star1star1star1star