Afgelopen zondag hebben we een bezoekje gebracht aan het Winter Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Ik had ergens gelezen dat dit erg leuk is met jonge kinderen, zeker in de winter. Dat er een echt winterland van gemaakt is. Het is natuurlijk ook fijn dat het geen duur attractiepark is. Stiekem vond ik dat nog wel een beetje tegenvallen, voor kinderen vanaf twee jaar moet je namelijk betalen. Echter blijft het goedkoper dan de bedragen die je alleen voor volwassenen betaald. Het is een anderhalf uur rijden, dichtbij is het niet voor ons. Aangezien oma in de avond nog een afspraak had, gingen we op tijd weg. Gelukkig kon baby boy achterblijven bij manlief. Voor hem zou het anders alleen heel erg koud zijn.

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen

Sprookjeswonderland Enkhuizen; algemene informatie

Winter sprookjeswonderland Enkhuizen - Mamaliefde

Winter sprookjeswonderland Enkhuizen - Mamaliefde

Vlak voor openingstijd kwamen we aan en konden we lekker dichtbij de ingang parkeren. Het park ligt erg mooi aan de waterkant van de dijk bij het IJsselmeer. Tussen de bomen door kon je hier ook een glimpje van zien. Tegen de tijd dat iedereen uit de auto was en de wandelwagen uitgeklapt konden we gelijk doorlopen naar de kassa. Binnen kwamen we bij een soort mini dorpspleintje met een gigantische kerstboom.

Attracties Sprookjeswonderland

Vooraan liggen er een aantal attracties. Zoals de autootjes waar we als eerste tegenaan liepen. Peuter was hier gelijk fan van en liep zo de rij in. Nadat we de wandelwagen hadden weggezet gingen we gezellig met zijn viertjes in een autootje. De dames voorin en oma en mama op de achterbank. Was stiekem toch wel een beetje krap. Ze vonden het allebei geweldig en wouden heel graag nog een keer. De rijen zijn hier zo minimaal dat dat geen enkel probleem is.