Winter; 8 Spelletjes in de sneeuw buiten

Helaas nog steeds geen sneeuw, ik had jullie namelijk graag een paar ideetjes gegeven voor winterse sneeuw spelletjes buiten. Zeker nu we op de televisie van zoveel sneeuw kunnen genieten bij de Olympische Spelen. Tot ik me bedacht dat het volgende week al weer voorjaarsvakantie is, wat gaat de tijd weer snel. En er waarschijnlijk een aantal mensen op wintersport gaan. Dus bij deze toch 7 x spelen in de sneeuw!

Lees ook: Sneeuwpoppen en verven met sneeuw

Sneeuwballengevecht

Natuurlijk het eerste spelletje waar je aan denkt bij sneeuw; sneeuwballen gooien. Met deze nijptang voorkom je ook nog eens dat je koude handen krijgt!

Eerste winterse sneeuw foto

De eerste sneeuwvlokjes zijn natuurlijk heel interessant; die moeten natuurlijk voor altijd vastgelegd worden. Het beste kan je dit doen aan het einde van de dag als het licht wat minder is en zonder flitser zodat je ook nog iets ziet op de foto.

Sneeuwpop maken

Voor grote kinderen is zo’n gigantische sneeuwpop hartstikke leuk, maar met drie kleine sneeuwballen bovenop elkaar op de vensterbank kom je ook al heel ver!

Sneeuwvlokjes kijken

Baby’s houden van regelmaat, patronen en beweging. Regendruppels maar ook sneeuwvlokjes zijn dan ook ideaal als soort van ‘levende televisie’.

Lees ook: Zullen we een sneeuwpop maken

Ijssjoelen

Als het een paar dagen goed heeft gevroren kun je lekker schaatsen op de dichtstbijzijnde vijver of het kanaal. Maar vaak vriest het nét niet lang genoeg en is het niet veilig om het ijs op te gaan. Je kunt dan de kunstijsbaan opzoeken, maar je kunt ook je eigen ijsbaan maken! Gooi een laagje water over wat tegels in de tuin, de dag daarna heb je dan veel glijplezier. Pak vergelijkbare voorwerpen en kijk wie ze het verst kan laten glijden. Laat wel aan iedereen weten waar je je eigen schaatsbaan hebt gemaakt om vervelende valpartijen te voorkomen!

Lees ook: Tips voor wintersport / skiën met kinderen

Sneeuwengeltjes maken

Als je baby goed ingepakt is in zo’n heerlijk sneeuwpakje met voetjes is het natuurlijk heel leuk om sneeuwengeltjes te maken. Lekker wild maaien met die armpjes en voetjes en klaar!

Eendjes brood geven

In de winter hebben de eendjes en vogeltjes minder eten, daar kan jij natuurlijk wel een handje bij helpen!

Lees ook: Sensopatisch spelen met sneeuw en ijs

Wandeling maken

Of het nu in het bos is, of in de stad; heerlijk ploegen door die sneeuw en genieten van alles wat je ziet. Onze dochter viel er graag bij in slaap.

Sleetje rijden

Natuurlijk kan sleetje rijden niet ontbreken; zelf gebruiken we de stoelkussens en riempjes van de stoel zodat ze goed blijft zitten. En glijden maar, van die lichtglooiende helling bijvoorbeeld. Voor kleine kinderen is een slee met achterleuning een aanrader. Oudere kinderen kunnen zonder. Je hebt ook opklapbare sleeën die de rest van het jaar weinig ruimte in nemen.

Als je hier een slee besteld, wordt dat de volgende dag al thuisbezorgd.

Iglo bouwen

Vul een aantal plastic bakjes met water en laat deze een nachtje in de vriezer staan. De volgende dag kan je vervolgens in de achtertuin aan de slag om zelf een iglo te gaan bouwen. Om je op weg te helpen kan je met deze sneeuwblokmaker gelijke blokken maken om te stapelen.

Verven met sneeuw

In de natuur komt er ook gele en rode sneeuw voor, niet hier in Nederland gelukkig. Want die sneeuw moet je niet aanraken omdat er materialen vanuit de grond in de sneeuw trekken. Maar je kan prima je eigen sneeuw verven en er schilderijen mee maken!

Heerlijk vind ik het die sneeuw, zo jammer dat het er voor ons dit jaar niet in zit. Hopelijk kunnen we volgend jaar onze zoon er wel mee laten kennismaken.

Houden jullie van sneeuw? Wat zijn jullie favoriete activiteiten?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Winter spelletjes; 8 activiteiten voor buiten in de sneeuw
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Wat lief die foto’s! Geen eerste kennis making met sneeuw vrees ik voor mijn kleine.

  • Leuke foto,s… toch ben ik blij dat er weinig sneeuw heeft gevallen maar voor kids is het geweldig.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top