Heb jij de kerstkaarten al op de post gedaan? Hier was het gisteren zover. Waar ik vroeger de goedkoopste kerstkaarten kocht om te versturen, postzegels zijn al duur zat, werd dat anders toen onze dochter werd geboren. Vanaf dat jaar maak ik ieder jaar een foto met de kinderen die we gebruiken voor de kerstkaart. Zo heb je altijd een persoonlijke fotokerstkaart. Ook al merk ik dat er steeds minder kerstkaarten worden verstuurd, vind ik het toch wel een leuke traditie om in stand te houden. Vorig jaar is het er helemaal bij ingeschoten dus dit jaar was ik er op tijd bij ;-)

Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien voor baby’s, kinderen, dames en heren.

Stap 1. Kerstfoto

De kerstfoto kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Of je nu een foto gebruikt van de kinderen die je erg mooi vindt, het iets strakker aanpakt door de kinderen in een foute kersttrui te kleden of met wat lichtjes of met de kerstboom op de achtergrond op de foto te zetten. Mijn oplossing; een middagje naar het tuincentrum. Kerstiger kan niet. Vaak heb je er wel iets van een arreslee wat natuurlijk een ideaal decor is voor de kerstfoto. De afgelopen jaren heb ik twee kerstvrouwjurkjes en een elfenpakje gekocht wat het natuurlijk helemaal afmaakt.

Stap 2. Kerstkaart ontwerpen

Bij Kaartje2go kan je heel eenvoudig online kerstkaarten maken en online bestellen. Zowel met een vast ontwerp, een standaard fotokaart of helemaal naar eigen smaak je kaart ontwerpen. Ik ga zelf voor het standaardontwerp. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Je hebt verschillende designs waar je uit kan kiezen, je selecteert de foto(‘s) die je wilt gebruiken. Eventueel wat vergroten of verschuiven en je bent in principe klaar. Het beste werken wel foto’s waarvan je niet teveel omgeving ziet.

Stap 3. De tekst

Eerlijk gezegd vind ik dat altijd het lastigste; wat moet je nu eigenlijk op een kerstkaart zetten? Blijkbaar ben ik niet de enige want er is een ruim assortiment aan toepasselijke wensen, spreuken en gedichten ook voor Kerst waar je uit kan kiezen. Het lettertype en de kleur kan je ook aanpassen zodat het toch persoonlijk wordt. De kaart kan je afmaken met een afbeelding en vergeet natuurlijk ook niet de namen van het gezin. Dat scheelt weer een middag schrijven ;-)

Stap 4. Wachten

Gelukkig hoeft dat niet lang, de volgende dag waren de kaarten al in huis dus konden ze geadresseerd worden.

Stap 5. Adressen schrijven

Dit is voor mij vaak het meeste werk. Mijn handschrift is echt drama, dus daar moet ik echt op letten omdat de kaarten anders niet aankomen. Gelukkig kreeg ik dit jaar hulp van de oudste voor de kaarten van de oma’s en opa’s. Voordat het zover is moet echter eerst nog de adressenlijst gecontroleerd worden. Er zijn altijd wel mensen verhuisd of er blijkt een adres te ontbreken ook al probeer je het nog zo goed bij te houden.

Stap 6. Postzegels plakken

Gelukkig heb ik daar twee hulpjes voor die het wel een uitdaging vinden om de postzegels netjes in de hoek te plakken. Natuurlijk wel de decemberzegels vanwege de gratis Riverdale krijtstift om raamtekeningen te maken.

Stap 7. Op de post

Ook daar krijg ik gelukkig hulp bij. Twee stapeltjes voor dichtbij en ver weg, een kort wandelingetje naar de brievenbus en langs de buren en het zit er weer op voor dit jaar.

Winactie

Ga jij ook kerstkaarten versturen? Ik mag van Kaartje2go 3 keer €50,- tegoed weggeven. Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van