Zelf fotokerstkaarten maken

Heb jij de kerstkaarten al op de post gedaan? Hier was het gisteren zover. Waar ik vroeger de goedkoopste kerstkaarten kocht om te versturen, postzegels zijn al duur zat, werd dat anders toen onze dochter werd geboren. Vanaf dat jaar maak ik ieder jaar een foto met de kinderen die we gebruiken voor de kerstkaart. Zo heb je altijd een persoonlijke fotokerstkaart. Ook al merk ik dat er steeds minder kerstkaarten worden verstuurd, vind ik het toch wel een leuke traditie om in stand te houden. Vorig jaar is het er helemaal bij ingeschoten dus dit jaar was ik er op tijd bij 😉

Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien voor baby’s, kinderen, dames en heren.

Stap 1. Kerstfoto

De kerstfoto kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Of je nu een foto gebruikt van de kinderen die je erg mooi vindt, het iets strakker aanpakt door de kinderen in een foute kersttrui te kleden of met wat lichtjes of met de kerstboom op de achtergrond op de foto te zetten. Mijn oplossing; een middagje naar het tuincentrum. Kerstiger kan niet. Vaak heb je er wel iets van een arreslee wat natuurlijk een ideaal decor is voor de kerstfoto. De afgelopen jaren heb ik twee kerstvrouwjurkjes en een elfenpakje gekocht wat het natuurlijk helemaal afmaakt.

Stap 2. Kerstkaart ontwerpen

Bij Kaartje2go kan je heel eenvoudig online kerstkaarten maken en online bestellen. Zowel met een vast ontwerp, een standaard fotokaart of helemaal naar eigen smaak je kaart ontwerpen. Ik ga zelf voor het standaardontwerp. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Je hebt verschillende designs waar je uit kan kiezen, je selecteert de foto(‘s) die je wilt gebruiken. Eventueel wat vergroten of verschuiven en je bent in principe klaar. Het beste werken wel foto’s waarvan je niet teveel omgeving ziet.

Stap 3. De tekst

Eerlijk gezegd vind ik dat altijd het lastigste; wat moet je nu eigenlijk op een kerstkaart zetten? Blijkbaar ben ik niet de enige want er is een ruim assortiment aan toepasselijke wensen, spreuken en gedichten ook voor Kerst waar je uit kan kiezen. Het lettertype en de kleur kan je ook aanpassen zodat het toch persoonlijk wordt. De kaart kan je afmaken met een afbeelding en vergeet natuurlijk ook niet de namen van het gezin. Dat scheelt weer een middag schrijven 😉

Stap 4. Wachten

Gelukkig hoeft dat niet lang, de volgende dag waren de kaarten al in huis dus konden ze geadresseerd worden.

Stap 5. Adressen schrijven

Dit is voor mij vaak het meeste werk. Mijn handschrift is echt drama, dus daar moet ik echt op letten omdat de kaarten anders niet aankomen. Gelukkig kreeg ik dit jaar hulp van de oudste voor de kaarten van de oma’s en opa’s. Voordat het zover is moet echter eerst nog de adressenlijst gecontroleerd worden. Er zijn altijd wel mensen verhuisd of er blijkt een adres te ontbreken ook al probeer je het nog zo goed bij te houden.

Stap 6. Postzegels plakken

Gelukkig heb ik daar twee hulpjes voor die het wel een uitdaging vinden om de postzegels netjes in de hoek te plakken. Natuurlijk wel de decemberzegels vanwege de gratis Riverdale krijtstift om raamtekeningen te maken.

Stap 7. Op de post

Ook daar krijg ik gelukkig hulp bij. Twee stapeltjes voor dichtbij en ver weg, een kort wandelingetje naar de brievenbus en langs de buren en het zit er weer op voor dit jaar.

Winactie

Ga jij ook kerstkaarten versturen? Ik mag van Kaartje2go 3 keer €50,- tegoed weggeven. Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat of je aanmeldt voor de nieuwsbrief. De winnaars krijgen 16 december bericht.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 45 )

 • Ik heb nog geen kaarten besteld, zag het ook niet meer zo zitten in deze dure maand.
  Maar met €50,- tegoed moet dat wel goed komen toch?

  Ik waag dus graag een gokje.

 • Jaaaa super leuk! Ik doe graag mee
  Facebook: An Na

 • Ik vindt het heel leuk dat mensen nog kerstkaarten sturen. Zelfs heb ik familie in Engeland en ik vindt het leuk om een kaartje te sturen zodat ze weten dat ik aan ze denk. Ik ben dit jaar wel laat mee eigenlijk, kan je mij een handje helpen? 🙂

 • Doe graag mee voor een leuke kerstkaart van onze 3 kinderen

 • Superleuk! We hebben afgelopen weekend de fotograaf hele lieve foto’s laten maken om zelf kaarten te maken :)!

 • O supergraag. Wil graag onze eerste ski vakantie met de kinders verwerken in een mooie kerstkaart. Wat zou dit shop tegoed geweldig van pas komen 🙂

 • Ik ben heel slecht in kaartjes sturen met de kerst, maar op deze manier is het een eitje

 • Wat een super kans! Leuk zijn ze he de foto kerst kaarten! Normaal maak ik ze alleen voor de opa en oma’s, mocht ik winnen dan foto kaarten voor iedereen!!

 • Dat zou echt fantastisch zijn, om te mogen winnen

 • Super!!! ? Ik heb nog kerstkaarten nodig! Het zou wel heel leuk zijn als we een keer fotokaarten van ons gezinnetje kunnen sturen! ?

 • Ik hoor in mijn omgeving dat bijna niemand nog echte kaartjes gaat versturen! Nou ik wel dus ik doe mee.

 • leuk om je eigen kerstkaarten zo te ontwerpen..
  leuke foto met het gezin en de kat erbij en dan opsturen naar vrienden en familie
  heerlijk zo een persoonlijke kerstkaart!

 • Ik doe heel graag mee want ouderwets kerstkaarten versturen / ontvangen blijft toch het leukste! liefs melissa

 • Leu-heuk! Ik vind je stap-voor-stap-verslag ook gezellig, ik zie het nog als iets fijns om naar de brievenbus te lopen en de kaarten op de post te doen. Jammer dat er steeds meer brievenbussen verdwijnen. Met dit kaartje-to-go-tegoed zou ik alle lieve mensen in mijn leven een kerstwens sturen. Groetjes, Marije

 • leuk om te maken, versturen en te krijgen

 • Wat leuk een eigen kaart ontwerpen. Sowieso met foto van ons zoontje met zijn pasgeboren zusje, dat vinden de oma’s leuk!

 • Lijkt me geweldig, Zelf een kaart ontwerpen. Ik probeer het graag

 • Leuk! Ik dacht dit jaar een stuk minder mensen een kaartje te sturen, maar met dit kaart tegoed zou ik niet hoeven te kiezen en krijgt iedereen een mooie kaart van me <3.

 • Jingle bells, Jingle bells, wij doen heel graag mee!

 • Een superleuke actie. Als ik dit win ga ik meteen iedereen kerstkaarten sturen. Heb er nu nog maar 1 in huis gehaald voor 1 iemand 😀

 • Super leuk om zo je eigen persoonlijke kaarten te versturen.

 • Hey

  Ik doe graag mee want ik moet dringend nog kerstkaarten versturen en zou dat graag doen met ons dochtertje van elf maand met een mooie foto het is haar eerste kerst en de familie vraagt al waar zijn de kaarten . Nu ben ik nog maar van eergisteren uit het ziekenhuis met mijn dochtertje heeft rsv gehad en muco plasmose en ze heeft daar 13 dagen gelegen met gevolg ik ook want kon ze niet alleen laten want ze krijste gewoon de afdeling onder. Dus nu moet ik er tot en met 9/01/17 met binnen blijven mag niet naar de crèche of niets. Dus door dat ze zolang in het ziekenhuis heeft gelegen moet ik nog de kerstboom en dergelijke zetten. Dus zou ik proberen een mooie foto naast de kerstboom maken ik zeg wel proberen want zr zou durven de lichtjes of de kerstballen aan trekken dus nu duimzn we want het zou zo super zijn. Mama liefde geliked gedeeld en gereageerd plus aan gemeld voor nieuwsbrief :)?????

 • Echte kaarten sturen blijft voor mij het allermooist. Het staat ook zo leuk, allemaal kaartjes aan de muur! En een fotokaart maakt het extra speciaal en persoonlijk.

 • Dit zou nu zo goed uitkomen!! Vorig jaar was de eerste keer met ons zoontje en toen heb ik foto’s laten maken. Nu moet ik het zelf maar gaan proberen dus dat gaan we dit weekend doen 🙂 nog tips voor aankleding of iets? Hoop echt dat ze binnen een dag binnen zijn dan ben ik nog op tijd haha

 • Doe heel erg graag mee!! Komt heel goed uit met de kerstdagen in aantocht. Zou super zijn om leuke kaartjes te kunnen versturen

 • Leuke actie doe heel graag mee!! Keer weer eens wat anders dan van die standaard kaarten te versturen.

 • leuk, kaartjes altijd welkom, stuur ze nog op of ga ze afgeven

 • leuk zelf je kaartjes maken eens iets anders

 • Leukkkk, ik ben echt nog van de old skool kaartjes sturen dus dit tegoed komt goed van pas 🙂

 • Ik stuur vooral nog naar oudere familieleden, en dan inderdaad met een foto van ons gezin (of alleen dochterlief)
  Eigenlijk geldt dat ook voor verjaardagskaartjes, dat werkt hetzelfde hier

 • Niets is leuker dan een persoonlijk handgeschreven kaartje met de post!
  Ik verstuur regelmatig kaarten en de kerstkaarten sla ik ook niet over,
  kortom, ik doe graag mee.

 • Ik doe graag mee !!, zou super zijn om te winnen 🙂

  Groetjes van,
  Annie de Waal

 • Wat leuk, ik zou dit jaar graag van die mooie persoonlijke kerstkaarten versturen!

 • ik schrijf veel en vaak kaarten daarom kan ik de waardebon heel goed gebruiken, super prijs

 • Wat een leuke actie zeg. zelf kaartjes sturen blijft toch het allerleukste en met een foto is natuurlijk helemaal persoonlijk! ik volg/like je via fb. liefs melissa

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top