Het moment dat je baby mobiel wordt en begint te kruipen is een magisch moment. Een echte mijlpaal dat betekend dat je van alles moet gaan aanpassen in je huis. Losliggende draden, stopcontacten, tafelkleedjes; alles ziet er in de ogen van de baby uit als potentieel speelgoed. Hoog tijd voor een mini make-over. Dat geldt trouwens ook voor het speelgoed; tijd om op zoek te gaan naar nieuw speelgoed. Geen muziekdoosjes, zachte knuffels en meer maar speelgoed dat je kind helpt uit te dagen om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken.

Lees ook: Top 10 populairste buitenspeelgoed voor dreumes, peuter en kleuter
Lees ook: Little Tikes buitenspeelgoed; van auto tot glijbaan, van watertafel tot speelhuis en speeltoestel
Lees ook: Het leukste waterspeelgoed
Lees ook: De leukste waterspelletjes bij warm weer

Lil’Ocean Explorers Little Tikes

Eerlijk gezegd toen ik deze schildpad kreeg had ik zoiets van leuk, en nu… Ik was bang dat mijn kinderen er misschien al wat te oud voor waren. Ze kruipen niet alleen, maar lopen ook al. Als je dan de batterijen er in doet, en probeert neer te zetten raak je per ongeluk zelf de aanknop aan en schrik je van de harde muziek. Ohja, daarom Klinkt niet allemaal erg positief misschien. Deze schildpad is echter weer het bewijs dat je als moeder speelgoed nog zo mooi kan vinden, als je kinderen het er niet mee eens zijn heb je daar niets aan. Dit is een van het populairste speelgoed dat hier onlangs het huis in is gekomen. Iedere dag hoor ik het deuntje wel een keer voorbij komen, of nog vaker. Onze zoon vindt het fantastisch om deze over de grond te laten kruipen en rent er zelf net zo vrolijk achteraan. De knop weet hij goed te vinden en daar slaat hij ook graag op.

Dan heb ik het nog niet eens over het educatieve aspect van deze schildpad. Naast het stimuleren van de grove motoriek zitten er op de rug van de schildpad een aantal vormpjes. Als je schildpad is uitgekropen springen deze vormpjes er uit en is het aan je kind om deze weer terug in de schildpad te stoppen. Gelijk een goede oefening om kleuren en vormen te herkennen. Een goede vaardigheid om later ook te gebruiken tijdens het maken van puzzels. Ook onze peuter vind dit een erg leuk spelletje om de vormpjes weer zo snel mogelijk terug te stoppen in de juiste vorm. En daarna is het strijd om wie nu dit keer de knop in mag drukken. Als ze dat niet al snel tussendoor hebben gedaan.

Deze geweldige schildpad is onderdeel van de Lil’ Ocean Explorers serie. Een serie in het onderwater thema, met niet alleen een schildpad maar ook octopus en krab in verschillende prijsklassen. Gericht op het stimuleren van de motorische ontwikkeling van het jonge kind, maar dan spelenderwijs.

Meer informatie vind je hier.

Winactie

schildpad2

Wil jij graag ook deze schildpad hebben voor je baby of dreumes? Meedoen kan door onder dit bericht een reactie achter te laten. Voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina.  Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken. De winnaar ontvangt aan het einde van de week een mailtje en krijgt dit setje opgestuurd.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)