Light Stax lichtgevende bouwsteentjes

Het favoriete speelgoed hier in huis? Bouwsteentjes. Elke keer als ik de grote bak met Duplo de kamer uit wil zetten in verband met ruimtegebrek, gaan ze net de dag ervoor weer enthousiast aan het bouwen. Muppet’s kamer ligt bezaaid met de kleine steentjes, wanneer ik hem zijn gang zou laten gaan. Hij gaat er graag midden tussenin zitten en laat dan zijn creativiteit zijn gang gaan. Toen ik Light Stax lichtgevende bouwsteentjes mocht proberen, had ik dus een stuiterend eitje hier in huis.

Lees ook: Verlichting kinderkamer; slimme lampen philips hue

img_9260-1024x768

Light Stax lichtgevende bouwsteentjes

Naast bouwstenen, is hier het speelgoed wat lichtjes heeft ook altijd het speelgoed waar ze naar grijpen. Bijzonder dat licht en geluid zo’n magisch effect op kinderen heeft. Een combinatie van licht en bouwen is volgens mij uniek. Speelgoed dat de creativiteit en fantasie stimuleert scoort bij deze mama altijd punten. En wanneer Muppet het combineert met zijn eigen bouwstenen, moet hij ook nog logisch nadenken, want de bouwsteentjes met LED-verlichting moeten wel verbinding met elkaar maken. Daarnaast moet het op het basisstation beginnen, want anders is er geen stroomtoevoer en doet je kunstwerk helemaal niets.

Light Stax creative en Light Stax expension

Om te testen ontvingen wij de Ligth Stax creative en de Light Stax expension. De Light Stax creative bestaat uit 50 steentjes met LED-verlichting en een oplaadbare batterijbouwsteen. De bouwstenen hebben 3 mogelijkheden: instant aan, knipperen of gloeien. Het knipperen blijft ook een uitwerking op kinderen hebben, het is de favoriet van Muppet. De Light Stax expension set bestaat uit nog eens 24 doorzichtige bouwstenen in verschillende kleuren, zodat er ook wat grotere bouwwerken met LED-verlichting gemaakt kunnen worden.

img_9268-1024x768

Leeftijdsindicatie

De advies leeftijd is 6+ en dat is niet voor niets. Dan heb ik het niet zo zeer over het ruimtelijk inzicht trouwens, want dat zie je soms al sterk ontwikkeld bij jongere kinderen. Ik heb het meer over de kracht en motoriek. De blokjes moeten echt goed verbinding maken om licht te geven, helemaal als het hele bouwwerk verlicht moet worden én wanneer het gecombineerd wordt met gewone steentjes. Dan kan het lastig worden, want soms klikken de steentjes wat moeilijk vast. Het is hierdoor wel ideaal speelgoed om de fijne motoriek te oefenen, dus is daar een inhaalslag te maken voor je kind, dan zou ik dit speelgoed zeker aanraden.

Ook geeft het speelgoed een extra dimensie aan het bestaande speelgoed wat veel kinderen al in huis hebben. Hierdoor wordt de spelbeleving van dit speelgoed vergroot. Iets waar ze bij jou thuis misschien nét klaar mee waren, wordt door deze aanvulling juist wel weer interessant en blaast het nieuw leven in!

img_9270-1024x768

Winactie

Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat of je aanmeldt voor de nieuwsbrief. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Light stax; lichtgevende constructie bouwsteentjes lego
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 103 )

 • Mijn dochter bouwt graag met bouwstenen. Ik denk dat ze deze lichtgevende geweldig zal vinden

  • Leuk voor mijn zoontje zijn WinterLEGOdorp, dan wordt het vast nog mooier van …….

 • Wat super gaaf! Dit willen mijn zoon en man heel graag proberen, die zijn beide gek op lampjes! En zoon is momenteel helemaal van de lego. Super combi dus!

 • Ik heb twee kleinkinderen rond de leeftijd van 6 jaar en die zouden het prachtig vinden te bouwen met steentjes die ook nog licht geven.
  Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het echt weer wat anders. Leuk, hoor?
  En dat je het met Lego kunt combineren is ook wel handig.
  Je hebt tegenwoordig zoveel soorten bouwstenen, maar één die licht geeft.
  Graag doe ik mee.

 • Wat een leuke aanvulling op de bestaande lego zeg! ik doe graag mee met deze winactie

 • Wauw dat is gaaf voor onze lego fan Job van 6! Ik doe graag mee!

 • Oehh….als mama, juf en techniekcoördinator zou dit natuurlijk helemaal geweldig zijn???

 • Onze meiden zijn gek op bouwen! (Ze vinden eigenlijk bijna alles leuk?) Dit zou wel heel goed zijn zodat en zich motorisch verder ontwikkelen.

 • Hey wat cool, bedankt voor de tip, ik wist niet eens dat zoiets bestond! Ik denk dat mijn dochter van 8 zou dit leuk vinden. Ik vindt het belangrijk dat meiden ook iets te maken hebben met engineering en bouw, en die soort dingen dat hebben lichten en zo pieken vast wel hun interesse. Ik wil hier ook meespelen, hoe zorgen wij inderdaad dat de lichten wel aangaan?!

 • Wat een te gek speelgoed!! Ik doe heel graag mee..!

 • Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Zij is sinds kort weer helemaal in de ban van LEGO, dus ze zal hier heel blij mee zijn!

 • Jaaaa heel leuk! We zijn grote lego fans hier!

 • Dat zou GEWELDIG zijn voor onze 6-jarige zoon. Dat is een enorme Lego-fan (en hetzelfde geldt voor zijn vader), We zijn een tijdje geleden op een Lego-beurs geweest (niet die grote maar hier in de buurt) EN daar hebben ze een informatiekaartje meegenomen van Light Stax omdat ze daar veel interesse in hebben. Ze hebben op zolder een mini-stad gebouwd en het zou supergaaf zijn als ze daar verlichting in kunnen aanbrengen! Ik ga duimen voor mijn mannen.

 • Dit lijkt me nu echt helemaal gaaf spul. De Duplovariant heb ik in de winkel zien liggen, maar wist niet dat deze er ook waren. Samen met Liam bouwen is helemaal geweldig. Deze papa wil er dus graag samen met hem mee spelen, en stiekem zelf ook als het ventje slaapt.

 • Ik denk dat er hier 2 dolgelukkig mee zouden zijn. Onze Lenn en onze Rens bouwen zo graag en ja als het dan ook nog licht geeft, is toch weer eens wat anders voor hen

 • Oh, dit zou mijn zoontje fantastisch vinden: bouwen en lichtjes, een supercombi!

 • Oh wat leuk zeg! Xander en Timo zijn gek op (lego)blokjes bouwen en als ze dan ook nog eens licht geven dat vinden ze vast helemaal geweldig! ik waag graag een kansje voor ze <3

 • Kijk dat is weer eens een hele andere aanvulling op de lego! Klinkt leuk!

 • Dat zouden mijn 2 stoere bouwers T I E S ?en E E F ?geweldig vinden!✌?️

  ✖️✖️M A M A L I E F D E✖️✖️
  ?L I G H T . S T A X?

 • mijn 3 klein kinderen bouwen allemaal geweldig om te zien hoe de 2 boys hun kleine zusje helpt die is net 1 jaar

 • Super gaaf zeg!! Voor m’n zoontje die elke avond stiekem gaat bouwen

 • Ja natuurlijk zou dit een leuke uitbreiding zijn op de bestaande LEGO collectie. En met deze donkere dagen ook echt heel leuk om mee te bouwen.

  Ben heel nieuwsgierig hoe A ze gaat combineren met LEGO Friends

 • Wat een te gekke actie hier kan ik mijn kleinzoon blij mee maken als ik deze gave prijs mocht winnen

 • Dit is natuurlijk helemaal te gek voor omze twee jongste bouwers, een bouwwerk kunnen maken met echt lichtjes

 • Dit is echt een geweldige actie! Wat is dit leuk, echt iets voor Jonathan, hij is echt een grote Lego fan! Doe dus heel graag mee!

 • ik doe heel graag mee , mijn dochter en zoon spelen graag samen met lego, dus 2 kinderen worden hier heel blij van!

 • Dit zou mijn zoon Bo helemaal geweldig vinden.. Altijd druk in de weer met Lego. Hij maakt er zelfs animatie filmpjes mee. Deze steentjes geven weer een nieuwe dimensie!

 • zou fantastisch zijn mijn kids hiermee blij te maken! ze zijn allebei gek op legosteentjes!

 • GEWELDIG…wat een uitvinding voor mijn lego- en lichtjes fanaat…de ideale combi voor mijn zoontje Ties!

 • We gaan dit jaar voor het eerst met sint over van duplo naar lego. Omdat mijn dochtertje ook alles met licht geweldig vindt ( zelfs een heel klein lampje wat in een ballon zat mag niet weg) zal dit een geweldige aanvullING zijn! Kerstbomen maken 😉

 • Wow, wat gaaf! Mijn zoontje is een ontzettend grote lego fan, daarnaast waren z’n eerste woordjes aan en uit en is hij nog altijd helemaal weg van lampen. Hij heeft gisteren een slinger kerstlampjes in zijn schoen gehad :D. Met lichtgevend lego zou hij helemaal in zijn nopjes zijn!

 • Leuk voor mijn zoontje Bjarne van 5 die draad en stekkerdozen al inelkaar wil zetten. Als dat géén technischmannetje is lol☝️️.

 • Lego is al leuk, maar DIT…..Dit geeft weer honderden uren extra speelplezier ?

 • Wow! Wat leuk!
  Super Kerstkado voor de kids! Kortom, ik maak graag kans.

 • WoW!!
  Wat een te gekke win actie!!
  Als ik deze zou winnen heb ik ook zeker een stuiterend eitje thuis..
  Onze oudste zoon Kezza is bijna 6 en gek op z’n LEGO.. Lichtgevende blokjes is natuurlijk helemaal the bom!!
  Liefs mama van 3 schatjes..

 • Jeetje wat leuk dit! Mijn 2 oudste kids zijn helemaal gek op LEGO,dit zullen ze super vinden!
  Hiermee kunnen ze lichtgevende bouwwerken maken,hoe cool is dat…
  Echt geweldig bedacht hoor
  dat je het gewoon met je LEGO kan gebruiken.

 • Leuk voor de donkere seizoen! Light up and have fun. Ik doe graag mee voor mijn zoontje.

 • Wat een leuke aanvulling voor de lego stad van mijn jongens! De middelste heeft de verlichting van het playmobil huis op zijn lijstje staan en de middelste vond het wel jammer dat er niet zoiets voor lego is.
  Ze gebruiken nu wel een led waxinelichtjes maar dit is veel gaver!

 • Mijn zoontje Mike is gek op bouwen. Hij heeft wat problemen met zijn concentratie etc. (Moeilijk om hier even verder uit te leggen ) en bezig zijn met duplo en lego helpt hem een beetje. Zijn broertje van 1 is gek op lichtjes. Ze zouden hier dus allebei plezier aan beleven. De oudste lekker bouwen en de jongste alles bewonderen

 • Dit is wat ze helemaal leuk zullen vinden.

 • Wat zou dit leuk zijn voor ons meisje! Ze is bijna jarig en krijgt dan LEGO. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook sinterklaas heeft ingeslagen. Dit zou de set helemaal compleet maken!

 • Onze legobouwer kan wel wat licht gebruiken in de komende donkere dagen 😉 Super leuk ! Ben benieuwd wat er allemaal met deze Light Stax gaat ontstaan…

 • Weer een leuke actie. Mooie aanvulling op de blokjes die we al hebben.

 • erg leuk deze lichtgevende Lego steentjes om fijn mee te bouwen

 • zou heel fijn zijn om bij oma mee te spelen….dan is het bij oma nog leuker!!

 • Dat ziet er geweldig uit, echt een extra dimensie aan lego bouwen. Zeker weten dat mijn zoon dat geweldig vindt!

 • Onze zoon van bijna 6 heeft zojuist lego ontdekt en heeft.nog wat moeite met zijn fijne motoriek. Dit lijkt me dan ook een geschikt cadeau voor hem. Ik ga het zeker onthouden mocht ik het hier niet winnen.

 • Wat een leuke actie weer! Wat leuk dat de blokjes tegenwoordig ook licht geven.

 • Wat leuk als Sinterklaascadeau! Ik doe mee 🙂

 • Mijn tweelingjochies zijn helemaal dol op LEGO! Daarnaast vinden ze alles wat licht geeft geweldig. De ideale combi dus! Dit zouden ze wel heel erg mooi vinden!

 • ik doe graan mee voor mijn zoontje!

 • Wat leuk zeg!
  Je hebt gelijk, als t licht geeft is het meteen zóveel leuker voor een zesjarige 😉

 • Oh wat super leuk. Mijn oudste wordt bijna 6 en is helemaal into lego en is gek op lichtjes in z’n kamer.
  Deze blokjes zijn te leuk! We doen graag mee.

 • Dat is een leuke en uitdagende aanvulling voor LEGO! Ik doe graag mee en ben benieuwd hoe creatief mijn jongens zijn met deze blokjes in combi met hun huidige LEGO!

 • wat is dit leuk! wat zou ik daar mijn kleindochters een plezier mee doen!

 • Wist niet dat dit bestond, bedankt voor de tip! Dit is wel wat voor mijn zoontje die de Lego helemaal heeft ontdekt. Hij heeft ook iets met lichtjes en lampjes, dit zal dan zeker een leuke uitbreiding vinden!

 • Mijn 2 pluszonen vinden dit bijna net zo geweldig als hun vader. Kunnen ze uren bouwen en dan zijn deze steentjew wel extra leuk

 • Ik heb hier een aantal van die bouwende mannetjes in mn huis die dit erg leuk zouden vinden!!

 • Wat een coole blokjes! Extra dimensie in het bouwen die lichtjes. Zou mijn zoontje met zijn neefje veel plezier van hebben

 • Gaaf! Dat hadden wij vroeger niet, van die lichtjes. Leuk dat het nu wel bestaat!

 • Hoi hoi ik vind t erg leuk dat ze er nu ook voor de lego zijn. Ik doe dan ook erg graag mee.

 • Lego blijft vernieuwen en het blijft nog altijd leuk om zelf iets te creëeren. Ik doe graag mee.

 • erg leuk voor de kinderen om veel leuks mee te bouwen

 • mijn zoontje bouwt heel graag met blokken, lego, duplo, kapla etc.
  deze lichtgevende blokjes zouden zijn creativiteit en fantasie nog meer kunnen prikkelen.
  ik doe daarom ook graag mee

 • k Geef dit graag aan t zoontje van een goede vriend in Berlijn…!

 • Zo gaaf! Knap bedacht en een leuke aanvulling op het ‘normale’ LEGO. Ik waag graag een kansje voor mijn twee meiden, die dol zijn op bouwen met o.a. LEGO!

 • IK heb twee zoontjes sam van 8 jaar en lars van 6 jaar. Die zouden hier graag mee bouwen.

 • Wat een leuke bouwsteentjes, ik doe graag mee!

 • Eigenlijk doe ik mee voor m’n kleindochters, maar ik weet zeker dat hun ooms zich wel zullen “opofferen” om te laten zien wat je er allemaal mee kunt bouwen.

 • Weer een leuke actie. Mooie aanvulling op de blokjes die we al hebben.

 • Dit is een mooi mooi bouwset , wij kennen het niet . Het lijkt ons leuk nu met de donkere dagen iets te bouwen in de kamer te zetten , licht het s’morgens mooi op. En in de avond natuurlijk ook. Heerlijk weer nieuw leuk speelgoed , en het is voor jongens en meisjes.

 • Erg leuk voor de bouwers hier dus ik doe graag mee voor deze mooie set!

 • doe graag mee voor mijn kleinzoontje die graag met lego speelt en deze blokjes leuk zal vinden

 • leuk voor mijn kleinzoontjes die graag van alles en nog wat bouwen

 • Ik doe graag mee voor mijn neefje van 5 jaar, een hele grote Lego fan!

 • Gaaf! Hier een enorme fan van bouwen met steentjes, dus dat zou een mooi cadeau zijn!

 • Ik doe graag mee voor mijn zoontje Luc, heel erg leuk, vooral het nu kouder buiten wordt, is het erg leuk om mee binnen te spelen.

  Groetjes Anneliese

 • mijn dochter zou dit echt geweldig vinden! ze is gek op bouwen!

 • super leuk voor onze jongste die gek is op bouwen 😀

 • Doe heel graag mee met deze winactie.. Zou een super cadeau zijn met sinterklaas

 • mijn jongens zullen hier heel veel bouw uren mee kunnen hebben

 • Mijn kleinkind is 2. gek op bouwen met steentjes, Dit zal ze geweldig vinden

 • Voor mijn neefjes en nichtjes: dan komen ze vast nog liever logeren 😉

 • Wat een leuk en creatief speelgoed zeg!! Ik doe heel graag mee! 🙂

 • Tom en Oskar zouden het geweldig vinden!

 • Zeker weten dat mijn eigen “muppet” hier ook van uit zijn dak gaat 🙂

 • wauw wat een super gave winactie van Mamaliefde ! Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje joey hij word 23 december 11 jaar en is gek op bouwen , maar deze Light Stax lichtgevende bouwsteentjes zijn echt helemaal gaaf !

 • Wat een gave uitbreiding van mijn dochters bouwstenen! Ik maak graag een kans!

 • Leuke actie voor onze 2 creatievelingen. duplo is één van het favoriete speelgoed dat ze hebben, extra leuk dat deze lichtgeven dus ik doe graag mee. liefs melissa

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top