Weet jij al wat je gaat maken voor Kerstmis? Of twijfel je nog heel erg? Wil je wat anders dan het geijkte gourmetten, maar vraag je je af wat je dan aan de kinderen moet geven? Lees dan vooral verder, want in samenwerking met De Kleine Keuken zal ook jouw kleintje dit jaar smullen met Kerst! Dat is niet alleen lekker eten, maar ook nog eens biologisch en verantwoord! (En stiekem niet alleen voor je kind). Zo wordt het voor iedereen een geslaagd Kerstfeest.

Lees ook: Baby’s eerste kerst; Van kerstboom en kerstbal met naam tot outfit en kerstrompertjes voor kerstdiner en cadeautjes

De Kleine Keuken

Het is niet zo dat ik zelf volledig biologisch en bewust kook, maar ik probeer er wel heel erg op te letten. Zo eten we vrijwel nooit uit pakjes en probeer ik zoveel mogelijk alles vers te bereiden. Al vanaf dat ze jong waren. Soms heb je daar gewoon niet de tijd voor, dus dan is het fijn als dat uit handen genomen wordt. En je je baby iets kan geven dat aan dezelfde eisen voldoet als die je zelf stelt.

Het team van de Kleine Keuken wordt geïnspireerd door hun eigen kinderen. Van verse maaltijdjes tot heel goede koekjes, smakelijk broodbeleg en lekkere tussendoortjes. Ze willen het beste ‘lekkers’ verkopen. Kinderen hebben bepaalde voorkeuren en deze producten passen ze aan aan hun eigen eisen. Gegarandeerd vrij van geraffineerde suikers, slechte vetten, rare toevoegingen of zout. Alleen maar gemaakt met biologische, voedzame ingrediënten waar kleine buikjes en mondjes blij van worden. Ze zijn van mening dat het nooit te vroeg is voor goede smaak! En lekker smaakt het zeker, tijdens een persevent kregen we geblindoekt een aantal producten en het alternatief voorgeschoteld. Stiekem vonden we het zelf ook erg lekker; niet alleen geschikt dus voor kleine kinderen zoals je vaak wel ziet.

Lees ook: Gezond broodbeleg; handige lijst met 10 soorten of combinaties die kinderen ook nog eens lekker vinden

De Kerstmaaltijd

Een kerstmaaltijd bestaat vaak uit diverse gangen, speciaal voor de kerstmaaltijd worden er vier gangen geserveerd.

Vooraf. Of je nu gaat voor een stokbroodje kruidenboter maar dan in de luxe variant met allerlei lekkers zoals olijven etc. Voor je kindje zijn er superlekkere soepstengels met een rozemarijnsmaakje. Ook als er een soepje op het menu staat een absolute aanrader. Die kan je dan wat aanlengen met water zodat je kind lekker kan dippen.

Hoofdgerecht. Of je baby nu 4, 7, 10 maanden of ouder is, de Kleine Keuken heeft voor kinderen van 4 maanden tot 2 jaar versbereide maaltijden zonder toegevoegde stoffen zoals palmolie, zout, suiker etc. Daarom dat er ook een beperkte houdbaarheidsdatum op zit. Dit zijn geen eeuwig houdbare potjes. Dit zal dan ook vers afgeleverd worden. Op de website van De Kleine Keuken kan je de diverse maaltijden vinden zodat je, als je weet wat je zelf gaat eten, voor je kind iets soortgelijks kan bestellen. Want stiekem willen ze natuurlijk altijd wat jij hebt. Tijdens de kerstmaaltijd heb jij waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd dan het eten voor je kind stomen en pureren.

Nagerecht. Na het eten hoort er natuurlijk iets zoets bij. Dit hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van yoghurt die je versiert met chocoladepasta? Of wat dacht je van een rijstwafel met chocopasta? De chocopasta van De Kleine Keuken is geschikt voor baby’s vanaf 8 maanden en gemaakt van alleen maar pure ingrediënten zoals zonnebloempitjes, hazelnoten, cacao en….
kokosbloesemsuiker. Dit is een ongeraffineerde suiker die nog veel vitaminen en mineralen bevat en daardoor goed kan worden verwerkt door kleine lijfjes.

Koffie of thee. Nu zal je je kindje nog geen koffie geven, maar wat dunne thee zal je kind vast wel lusten. Nederlands als we zijn hoort daar dan ook een koekje bij! Zoals de letterkoekjes, dit zijn smaakvolle biologische baby- en kinderkoekjes zonder geraffineerde suikers, zout of slechte vetten (palmvet) voor kindjes vanaf 12 maanden. De koekjes worden gemaakt met volkorenmeel. Hierin vind je namelijk nog de kern van de halm die boordevol zit met waardevolle mineralen, vezels en vitaminen. En die vind je niet meer bij gewoon tarwemeel.

Winactie

Wil jij graag dit kerstdiner voor je kindje winnen? Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten, geef hier duidelijk aan voor welke babymaaltijd je kiest (leeftijd en maaltijd). Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat of je aanmeldt voor de nieuwsbrief. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.