Review; Fantasy Forts

Vinden jouw kinderen het ook zo geweldig om hutten en tenten te bouwen? In de zomer kan dat heerlijk buiten met lakens en knijpers. Toch blijf ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe varianten. En vinden de kinderen het geweldig om forten te bouwen. Toen ik deze Fantasy Forts voorbij zag komen in de nieuwe webshop van de Blije Egel was ik dan ook meteen nieuwsgierig.

Fantasy Forts

Fantasy Forts zijn een Nederlandse uitvinding sinds 2016 die je in staat stelt om eindeloos hutten en tenten te bouwen die blijven staan en groot genoeg zijn om echt in te spelen. Maar ook weinig ruimte in nemen als je het opruimt.

In het pakket zitten 16 stevige kartonnen platen met steigerhoutlook, waarvan vier met een raam. De kartonnen onderdelen zijn vervaardigd van extra stevig gerecycled karton en vormen duurzaam en stevig bouwmateriaal. Daarbij wordt een rol dubbelzijdig klittenband geleverd. Deze moet je zelf even op maat knippen (zelfs de lineaal is meegeleverd) zodat je daarna direct aan de slag kan gaan om je favoriete bouwwerken te maken.

De Fantasy Forts wordt vanaf vier jaar geadviseerd, toch zou ik wel even helpen. Het is stiekem nog best wel een klus omdat de platen zo groot zijn. Het is een eenvoudige manier van verbinden, er zitten gaten in waardoor je de klittenband kan bevestigen.

Of je nu gaat voor een megafort met poort voor stoere ridders of een hoge toren voor prinsessen, alles is mogelijk. Met 16 platen blijf je bouwen. Enig nadeel is dat er wel iets meer klittenband bijgeleverd had mogen worden, maar hier gaat de producent al naar kijken. Zo hebben we de komende winter ook een heerlijk speelpaleis in eigen huis. Eentje die je makkelijk even kan verschuiven tijdens het schoonmaken of iets dergelijks.

Waarom de Fantasy Forts een absolute aanrader zijn?

 • Bouwen is gaaf en leert je ruimtelijk inzicht te geven.
 • Het creëren prikkelt de fantasie van kinderen; alles kan en alles mag.
 • Het resultaat is goed voor het zelfvertrouwen van kinderen; ze zien dat ze ook echt iets kunnen maken.
 • Ouders kunnen heel eenvoudig meehelpen maar ook van een afstandje toekijken.
 • Het is een modulair systeem dat eenvoudig is uit te breiden met meer sets/platen om grotere hutten, tunnels of forts te bouwen.
 • Het is gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd karton. 100% recyclebaar.
 • Snel op te ruimen en neemt weinig ruimte in om op te bergen.
 • Uit de ‘Fantasy Forts’ kun je niet vallen zoals bij een echte boomhut. Veel veiliger voor kinderen dus!

De Blije Egel

Als je op zoek ben naar origineel en leuk speelgoed voor je kind of om als cadeau te geven moet je zeker even kijken bij de Blije Egel. Zeker voor baby’s en kinderen onder de 12 jaar. Dit is een nieuwe webshop die je graag wilt verrassen met leuke spullen van goede kwaliteit. Ze zijn ook zeer kritisch voor ze iets aanbieden, dat scheelt een enorme zoektocht naar net dat ene stuk speelgoed. Het maakt je wel iets moeilijker om te kiezen omdat het allemaal zo gaaf is. Ze onderhouden contact met de leverancier zodat eventuele feedback meteen doorgegeven kan worden.

Winactie

In samenwerking met De Blije Egel mag ik drie Fantasy Fortspakketten weggeven. Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van Mamaliefde of De Blije Egel een like geeft, deelt of een reactie achterlaat of je aanmeldt voor de nieuwsbrief. De winnaars krijgen aan het einde van deze week bericht.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Fantasy Forts
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 97 )

 • Wat een leuk idee! Welk kind vindt het nu niet leuk om in een fort te spelen?

 • Ik werd helemaal enthousiast van je review – zit er nog een winactie aan ook!
  Ik doe mee voor zoonlief – een enthousiast huttenbouwer.

  Bedankt voor de tip!

 • Dat is echt super om mee te spelen, en als het dan ook nog makkelijk opgeruimd kan worden! Wij hebben alvast een plekje op zolder leeggemaakt voor ons ford!

 • Wat heerlijk hoe bij kinderen fantasie en werkelijkheid zo in elkaar overvloeien. Echt heel goed! Een fort is dan natuurlijkst het allerleukst.

 • Wat een gave uitvinding!
  Hier wordt er een hut gebouwd nadat de pakketdienst wat geleverd heeft, maar na een tijdje is mama daar dan een beetje klaar mee…
  Dit is echt handig zeg!!!

 • Ik heb deze al ooit ergens voorbij zien komen, maar was het alweer vergeten. Dit lijkt me namelijk wel wat voor de kids, een hut, huis of fort zelf bouwen. Ze kunnen lekker variëren en ik kan weer gewoon aan tafel zitten.

 • Wat heerlijk speelgoed! Daar kunnen ze uren in spelen in hun eigen fort (leuke foto’s ook!)

 • Super leuk! Worden we allemaal blij van in huis!

 • Met een flitsend, scherp zwaard
  rijdt Robin als ridder op z’n paard
  Hij is een held en hij is stoer,
  Soms als ridder vechtend met z’n broer 😉
  Over zee, door de lucht en over land,
  Verslaat hij met gemak zijn boze vijand.
  Het kasteel is in goede handen,
  Beschermt tegen agressieve vijanden.
  Want om alle vijanden te trotseren,
  Moet hij zichzelf goed kunnen verweren.
  Hij schiet alle vijanden van hem af,
  Dat zal ze leren…dat is hun straf !
  Daarom hoop ik dit fort voor de kids te winnen,
  dan kan “de aanval” gaan beginnen 😉

 • Wat een gave actie! ik zie de kamer van de meiden nu al omgebouwd tot een prinsessenfort!

 • Wat ontzettend leuk, ik zou dit prachtige cadeau willen winnen voor mijn 2 kleine neefjes 😉 ik zie die 3 pubers van mij er nog niet in zitten….alhoewel hihi

 • erg leuk voor de kinderen kunnen ze lekker mee spelen

 • Wij zijn dol op hutten bouwen; met dit pakket kan het nog binnen ook!

 • Hier kan ik iemand hééél erg blij mee maken. En ook haar drie zoontjes!

 • hoe gaaf en creatief en origineel dit. echt superleuk. ik doe graag mee voor onze 2 boeven die hiermee vast heerlijk zullen spelen. ik volg/like beide fb-paginas maar gek genoeg zie ik het artikel van deze winactie niet terug op jouw pagina; mss kijk ik er wel helemaal overheen 😉 Liefs melissa

 • Superleuk voor mijn jongens. Echte bouwers en buitenspeel kinderen. Dit zou erg mooi zijn voor de koude maanden als buiten spelen te guur en te donker wordt.

 • Wat gaaf, zo’n fort gewoon in huis! Daar kunnen ze zeker al hun fantasie in kwijt.

 • super leuk iedere jongen vindt dit een prachtig cadeau……trouwens ik denk de meiden ook

 • Wauw, dit zal mijm zoontje geweldig vinden. Leuk cadeau voor zijn 6e verjaardag 11 januari!

 • Wouw! Oneindig veel spelplezier en er is ook nog aan het milieu gedacht, 100% gerecycled materiaal!

 • Wouw wat zullen mijn kleinkinderen blij worden van zo’n bouwwerk

 • Nog nooit gezien dit. Wat ziet dat er leuk uit. Ik heb 2 kleine kinderen die gek zijn op knusse plekjes bouwen. Volgens mij heeft elke kind weleens met een doek een tent gebouwd. Maar dit ziet er zo stoer uit. Echt heel gaaf. Zou er heel graag mee aan de slag willen gaan met de kleintjes. Genieten. Een dikke vette like van mij hoor. Mvg Erin

 • Mijn zoontje van 3 kruipt altijd in kasten, dozen en struiken om er zijn ‘huisje’ te maken. Dit zou hij dus echt geweldig vinden! Dus ik wil graag een kansje wagen om te winnen.

 • Wauuuuw!! Super mooie prijs!
  Wij duimen voor onze 2 zoontjes!

 • Wow wat een super gave prijs. Hier maak ik graag kans op.

 • Wooooow, wat gaaf! Ik heb 2 jongens die super graag hutten bouwen. Eindelijk geen gefrut meer met lakens. Dit is veel leuker!

 • Wat een leuk idee! Mijn kinderen (3 en 5) vinden het heerlijk om tenten te bouwen en er dan vervolgens vanalles naartoe te slepen. Dit zou een geweldige toevoeging zijn voor hun (soms wat vage) kinderspel :-)!!!!

 • Heeeeeeel erg gaaf! Op dit moment is een tent onder de eettafel hier erg populair, maar dit is veel leuker!

 • Hij is echt supergaaf! Wij hebben hem ook! Je kunt er ook heel leuk een stoomboot van maken ?
  Ik doe toch graag mee want met drie jongens is het fort soms toch wat te klein, zeker als er ook nog vriendjes zijn

 • Mijn tentcreaties met dekentjes waarderen de kinderen al, maar aan deze gave hutten kan ik natuurlijk niet tippen!

 • Super leuk laat de strijd maar los barsten.

 • Wat een super leuke actie en super leuk speelgoed. Mijn kinderen verbouwen elke dag het huis dus dit zou een uitkomst zijn hebben ze zelf een eigen fort om te verbouwen.

 • Waaaauw wat zou dit tof zijn om te winnen voor mijn gastkindjes ! Heb ook al even een reactie op fb geplaatst, ik duim !! (Mijn privé facebook is dus http://www.facebook.com/EvaLaros)

 • Super gaaf. Ik doe mee voor mij twee jongens. Die tenten maken van kleedjes.

 • Supergave actie! Hier had ik het al met mijn man over. Zelfs hij gaat het leuk vinden om ermee aan de slag te gaan.

 • Wat een leuk product! Daar wordt ieder kind gelukkig van. Gelukkig net uitgebouwd dus genoeg ruimte voor een fort

 • Super leuk!
  zie me ventje hier echt wel mee spelen, helemaal nu ons buitenkind niet
  zo veel na buiten kan! ik doe mee 🙂

 • Wat leuk zeg! Ik had er nog nooit van gehoord. Mijn kinderen (jongen en meisje) zullen het geweldig vinden om samen kastelen en forten te bouwen. Dat proberen ze nu vaker met kussens, leuke poging maar lijkt niet echt ergens op, maar dit met deze fantasy forts is het natuurlijk net echt.

 • Dit vinden mijn kleinkinderen vast geweldig.
  Ik laat mij verrassen.

 • Oh wat gaaf
  Denk dat mijn zoontje dit heel leuk zal vinden. Zijn eigen huisje kunnen bouwen, dat doet ie zo graag
  Hoop 1 van de 3 gelukkigen te zijn!!

 • Als moeder van twee jongens heb ik al heel wat hutten voorbij zien komen en helaas ook zien instorten. Helaas bleven ze zelden lang overeind. Dan viel er weer een stoel om, dan was het laken weer net te kort. Altijd wat. Een echt goed riddergevecht zat er dan ook niet in. Dit zou voor die ridders van mij een geweldige uitkomst zijn. Zo zijn ze ongetwijfeld uren zoet. Niet alleen fijn voor hen, maar ook voor mij ?

 • Helemaal geweldig voor mijn kinderen, dochtertje Sam en zoon Nicky, ik doe graag voor hun mee !!.
  Heel erg leuk.

  Groetjes van,
  Anneliese

 • wauw, dit zou mijn dochter van 3 helemaal geweldig vinden!

 • Dit vind ik wel een heel tof iets, ook voor de ouders! Is lekker makkelijk op te ruimen en staat ook snel. Ik heb twee prinsessen en een ridder, al dan niet te paard, die op zoek zijn naar een kasteel om ingenomen te worden, alwaar zij het land kunnen regeren en beschermen. En ondertussen natuurlijk bloedmooi zitten te wezen in hun prinsessenjurken. Let the game begin!

 • Heeel erg ideaall! Mijn kinderen bouwen dagelijks een hut (van kussens) op de bank en….vallen er ook dagelijks af. Dus deze platen zouden ideaal zijn! Dan kunnen ze hun hutje gewoon op de grond bouwen en zijn valpartijen, in dat opzicht, verleden tijd 😉

 • Heel leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter.

 • Te leuk voor mijn 2 meiden.. hier komen we de winter zeker wel mee door! Hutten en kastelen bouwen 🙂 super tof!

 • Geweldig leuk, dit is echt iets voor mijn tweelingdochters! Ze zullen hun eigen prinsessenkasteel of boomhut bouwen!

 • Super, die had ik vroeger zelf wel willen hebben. Nu heel graag voor mijn dochter (en beetje toch ook voor mezelf)

 • Jaaaa dit is gaaf! Tenten maken voor gevorderden. Ik doe mee. Nog nooit gezien dit.

 • Echt heel leuk, weer eens wat anders dan allemaal de lakens en dekens aan elkaar knopen!!!

 • Wat een origineel speelgoed! Dat vinden de kids vast leuk! Ze zijn gek op hutten bouwen. Mooi dat er een houten print op de bouwdelen zit. Ziet er realistisch uit! Ik doe graag voor ze mee met de winactie!

 • wauw… getwijfeld voor sinterklaas, dit toffe cadeau…
  Was net wat boven ons budget… Wat zouden onze dames hier blij van worden…

 • Als papa zijnde loot ik ook graag mee voor de kleine ondeugd. Zoiets zal zo enorm genieten zijn voor de kleine meid. En papa helpt wel met bouwen. Zo krijgt mama even wat extra rust, die ze verdient. Dus voor de beide vrouwen hier thuis zal het enorm leuk zijn.
  En denk ook dat mijn zoon ook hiermee wilt helpen om te bouwen. Die is al bijna 18 dus mee spelen doet hij niet meer. Maar zou het wel heel leuk vinden voor zijn kleine zus. Dus hoop dat deze papa tussen al deze mama’s een kansje maakt op deze schitterende prijs.

 • Wat een super idee is dit!! Wat heerlijk voor ons meisje die gek is op tenten en hutten! Zal ze zeker heerlijk in kunnen spelen. En haar broertje (net 1 jaar) zal vast en zeker ook diep onder de indruk zijn ☺

 • O, dat zouden de meiden echt geweldig vinden, hun eigen fort bouwen! Hier zullen ze vast uren mee zoet zijn!

 • Zo gaaf! Mijn kinderen slepen regelmatig alle meubels naar een kant om een hut/huis/kasteel helemaal in hun eigen fantasiewereld! Dit pakket zal het helemaal af maken.?

 • Wat gaaf voor ons zoontje!! Ik dacht eraan om een tipi aan te schaffen maar dit is geniaal voor hem.

 • Vet! Die wil ik wel winnen voor mijn kleine man, kan ie mooi met papa een fout bouwen

 • Lijkt me super leuk deze te winnen! Doe heel graag mee nu hopen op een goede uitkomst

 • Dit zal hier zeker gewaardeerd worden mochten we dit winnen

 • Wat een geniaal idee! Dit is één van de ideeën waarvan je je afvraagt hoe het toch kan dat er nooit iemand dat eerder bedacht heeft! Waar was dit toen ik zelf klein was??? Lijkt me heerlijk om er nu met onze pleegzoon en pleegdochter mee te spelen! Alhoewel ik nooit de ridder of de prinses mag zijn, ik ben altijd de moeder of de gevangene… :S

 • Ik had ze al eens op een ander blog gezien, maar daar stond niet bij waar je ze kon kopen. Super leuk! En helemaal als we ze winnen natuurlijk, dan komen we de winter wel door! 🙂

 • Wat zou dat een geweldige speelplaats zijn voor onze kleinkinderen
  Wij zorgen vaak voor hen als hun ouders werken en wat is er nou leuker om samen met Opi te bouwen
  Dan bakt Omi koekjes en het feest kan gaan beginnen

 • Geen boomhut bouwen maar hier mee bouwen. Is geweldig voor de kinderen.

 • Echt een super leuke prijs! Ik doe mee

 • Wat super praktisch. De kinderen kunnen er heerlijk mee bouwen. En daarna kan het mooi opgeruimd worden.

 • Wauw ? dit is echt gaaf!! Die wil ik wel winnen voor mijn kleine hutten bouwers!

 • Wat een uitkomst! Hier worden nog hele slaapkamers verbouwd, het beddengoed wordt gebruikt etc. En ’s avonds moet de hut toch echt weer worden afgebroken?. Wij zouden heel erg blij zijn met een fantasy fort pakket (zowel kinderen alsook moeders!)

 • Ik doe graag mee voor ons kinderdagverblijf om een heleboel kindjes blij te maken en de fantasie te prikkelen.

 • Ik doe met dut soort dingen altijd mee onder het mom van ‘de meisjes’. Maar deze vind ik zelf zo leuk.

 • Gaaf! Doe heel graag mee. Gaan leuke zondagen worden met dit fort!

 • O wat leuk dit:-) Heb hier wel een stoere ridder en 2 lieve prinsesjes die er wil graag mee willen bouwen en spelen.

 • Wat een mooi, praktisch en innovatief spel! Heb dit nooit eerder gezien en de ideale oplossing voor slechtweer dagen de komende weken. Mijn zoontjes bouwen inderdaad hutten met dekens en knijpers. Ook van de eettafel maar die moet aan het einde van de dag weer afgebroken worden. Dit is ideaal! Lekker in de voorkamer of op 1 van de slaapkamertjes. Fingers crossed!

 • Zo he, ik kende dit nog niet, maar wat leuk is dit! Ideaal voor als het slecht weer is, want nu hoeven ze niet meer naar buiten om wat te bouwen.

 • Zijn eigen fort binnen bouwen, dat zal mijn neefje geweldig vinden!

 • Hallo Lina van Aken/ Mamaliefde
  “Wauw!” “Wat is dit een geweldige tent om te bouwen.” “Super gaaf!”
  Mijn drie meiden willen wel een aantal keren in de week in de tent. De oudste is 5 en de tweeling is 2. Moet zeggen tis erg krap met z’n 3 in een opvouwbaar tentje ?
  Maar ik weet niet wat er gebeurd maar er gebeurd altijd iets “Magisch”!
  De driemusketiers gaan meestal picnicken met koekjes, limonade en hun eigen kinder service. En elke keer schateren ze het uit van het lachen ?
  Maar zo dra ….mama kijkt ? doe je oordopjes dan naar in ?

  Met vriendelijke groeten Micaela

 • Wauw, wat is die gaaf zeg! En dat staat een stuk leuker dan die plastic Action tent die ik nu in mijn woonkamer heb staan. Ik doe graag mee! (heb geen Facebook, dus ik kan helaas niks liken)

 • Oneindig veel spelplezier voor mijn zoontje, en makkelijk weer op te ruimen voor mama!

 • Zowel de jongens als mijn dochter zullen dit leuk vinden ! Ik hoop dat we kunnen winnen 🙂

 • Wat zit dit er gaaf uit! Ik zou het erg goed binnen mijn opvang kunnen gebruiken en daarnaast zullen onze 4 kinderen het ook te gek vinden.

 • Wat gaaf, platen om zelf een fort mee te maken, en wat ziet het er mooi uit!
  Ik vrees dat ik met deze winactie net zo goed voor mijzelf meedoe, als voor de kids.

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.