Nu de zomervakantie is begonnen is het natuurlijk erg leuk om wat nieuwe projectjes op te starten. Bijvoorbeeld lekker creatief bezig zijn. Ideaal om de tijd voorbij te laten vliegen. Het handige van deze setjes is dat je alle materialen al bij elkaar hebt. Geen gedoe dus met extra boodschappen of moeten improviseren. Als je klaar bent met het knutselen kan je kind er ook nog een aantal uurtjes mee spelen. Er zijn twee verschillende versies; zowel leuk voor jongens als meisjes.

Create it… Piratenschip

REview: Pritt create it - Mamaliefde

Een knutselpakket reviewen van Pritt, dat leek me erg leuk met mijn twee kleine knutselfanaatjes. Deze Poldermama nam het aanbod van Mamaliefde dan ook graag aan om het nieuwe ‘Create your… koninklijk schip’ uit te proberen. Het concept is erg leuk: een kant en klaar knutselpakket met alle benodigdheden bij elkaar in 1 zakje.

Het lijmstiftenmerk ontwikkelde deze knutselsets in samenwerking met educatieve experts van Wummelkiste. Met het bouwpakket wordt de fijne motoriek ontwikkeld, het geeft ze een creatieve uitlaatklep en stimuleert het ruimtelijk inzicht van kinderen. Een leuke verrassing op de achterzijde van de verpakking vond ik de link naar Prittworld, waar je aanvullende accessoires voor de diverse knutselpakketten kunt downloaden. Dan moet je alleen wel een printer hebben (wij hebben er helaas geen).

Op de verpakking las ik dat mijn 4-jarige nog wel aardig wat hulp van papa of mama nodig zou hebben. Dat klopte. Ze kon zelf alles uitdrukken en lijmen ging op zich aardig (we gebruiken vaak lijmstiften, vooral die van Pritt plakken goed en zijn ideaal op de knutseltafel – hoeft mama niet steeds met potjes en kwasten in de weer). Het vastplakken ging niet zonder hulp, op de eenvoudige plakstukjes na. Papa (ik moest fotograferen, hihi) moest zelf nog erg puzzelen met het stokje en de playmais onderdelen, vooral de mast bleek zeer fragiel. Toen het piratenschip eindelijk af was en mijn kleuter het laatste poppetje erop vast wilde drukken, kneep ze de complete boot kapot. Gelukkig was het snel gelijmd. Ik zou deze set zelf aanraden voor iets oudere kinderen, vanaf een jaar of 7. Ook dan zullen ze nog wat hulp nodig hebben. Houd je knutsel vooral uit de buurt van peuters. Mijn piratenfan van ruim 2,5 zag de mooie boot van haar zus op tafel staan en wilde er graag mee spelen. Daar kon de boot helaas niet tegen.

Review: Pritt create it - Mamaliefde

Mijn dochter had veel plezier in dit kant en klare project. Het lijkt mij ideaal om deze kit in bulk aan te schaffen voor een knutselkinderpartijtje voor wat grotere kindjes. Het Koninklijke Schip kostte ongeveer een half uur om in elkaar te zetten. Gaaf als decoratie op een jongenskamer!

Create it… Prinsessenkasteel

In het zakje vind je alle materialen; een aantal vellen met de bouwonderdelen die je kan uitdrukken. Een pritt-stift en een zacht foamen vel voor de stoeptegels. En tot slot een boekje met uitleg. Op zich spreekt het voor zich. Je begint met het uitdrukken van alle onderdelen. Vervolgens kijk je op de beschrijving wat hoe vastgemaakt moet worden. Dit is nog wel even puzzelen. Daarom heb ik dit ‘s-avonds gedaan toen de kinderen op bed lagen. Heerlijk om zo creatief bezig te zijn zonder erbij na hoeven te denken. De pritt-stift doet het ook verrassend goed. Mijn ervaringen met lijmstiften is niet altijd even positief, maar dit dikkere papier bleef goed zitten. Alleen het torentje viel er vrij snel af. Dat ligt echter meer aan mijn dochter die daar aan plukt dan de lijm.

Als het kasteel klaar is kan je hier leuk met de prinses in spelen. Aan de hand van de foto’s had ik een 3d kasteel verwacht. Door middel van het vouwen creëer je diepte in de knutsel waardoor dat zo lijkt. Ook is er een binnenplaatsje waardoor je toch een 3d bouwwerk krijgt. De volgende ochtend mocht onze dochter zelf nog de stoeptegels uitdrukken en opplakken. Dit vond ze helemaal geweldig. Plakken vind ze echt helemaal super. Uitgeplakt en gespeeld? Het kasteel doet het ook erg leuk als decoratie op een meisjeskamer!

Winactie

winactie: Create it pritt - Mamaliefd

Wil jij ook graag een prinsessenkasteel of piratenschip knutselen met je kind? Ik mag in totaal vijf pakketjes weggeven. Meedoen is niet moeilijk. Je laat onder dit bericht een reactie achter met welk pakket jij zou kiezen. Natuurlijk met een geldig e-mailadres zodat ik je als je wint kan bereiken. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken en je aanmelden voor de nieuwsbrief in de sidebar. De winnaar wordt zondagavond juli bekend gemaakt.

Gefeliciteerd; Barbara (kasteel), Anna (kasteel), Linda (piratenboot), Christel (piratenboot), Kitty (piratenboot)