Toen Linda vroeg wie deze Baby Bee Starterspakket van Burt’s Bees wilde testen hoefde ik (Marij) daar geen seconde over na te denken. Heel graag! Van de naam had ik al eens gehoord; ik had onder andere bij verschillende bloggers de Burt’s Bees lippenbalsem voorbij zien komen.  Maar dat dit merk ook een babyverzorgingsset op de markt heeft gebracht wist ik niet, dit maakte me erg enthousiast en nieuwsgierig. Extra leuk dus dat ik werd gekozen om de producten te testen!! Lekker om samen te gebruiken tijdens of na het douchen. Sinds kort durf ik het aan om (zonder hulp) met dochterlief onder de douche te staan en zet ik zelden meer het badje op. Scheelt werk en het is een stuk gezelliger.

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - Mamaliefde

Over de producten wordt het volgende gezegd:

“Burt’s Bees producten zijn zorgvuldig bereid door middel van geteste, bewezen recepten met producten die het beste zijn wat de natuur te bieden heeft: bijenwas, botanische en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen. Deze veilige, effectieve ingrediënten hebben de test van tijd doorstaan. Hierdoor zal Burt’s Bees nooit producten bevatten die niet bewezen veilig en effectief zijn zoals aardolie, gesynthetiseerde vulstoffen zoals minerale olie en propyleen glycol. Burt’s Bees gebruikt geen kunstmatige conserveermiddelen zoals methyl parabenen of diazolidinylureum.”

Bron

Klinkt veelbelovend!

Na een snelle bezorging van het pakketje heb ik eerst de set in zijn geheel bekeken. Het doosje ziet er mooi uit, met warme gele kleuren en bijtjes.  In één oogopslag zie je welke vijf producten erin zitten. Deze zijn zo ingepakt dat ze allemaal goed te zien zijn zonder dat je eerst de doos moet openen. Door het formaat van de producten zijn ze goed mee te nemen en op te bergen. Ook zit er een boekje bij met beschrijvingen.

Shampoo & Douchegel

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - Mamaliefde

Het eerste product wat ik probeerde was de baby shampoo & douchegel. Het schuimde en rook lekker naar zoete honing en een klein druppeltje was genoeg om haar hele lijfje mee in te zepen. Het liefste gebruik ik zo min mogelijk zeep aangezien ze een droog huidje heeft. Op het flesje staat ‘tear free’ ook erg fijn dus, hoef ik niet bang te zijn dat haar oogjes gaan prikken. Zelf gebruik ik er ook een beetje van. Mijn haren raken er van in de knoop, vandaar dat ik het daarna alleen bij mezelf als douchegel ben gaan gebruiken. Mijn dochters haartjes voelen gelukkig lekker aan na gebruik van de shampoo.

Bodylotion

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - MamaliefdeNa het douchen kon het huidje van mijn dochter wel wat extra verzorging gebruiken en opende ik de bodylotion. Niet te vet, gelukkig, en trok snel in. Ingrediënten van dit fijne product zijn: bijenwas, zonnebloemolie en sheaboter.

Babyolie

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - MamaliefdeToch zag ik dat haar huidje ’s avond nog wat droog was en heb ik de babyolie erbij gepakt. De babyolie bevat antioxidanten , vitamines, tarwekiemen, druivenpitolie en abrikozenolie. Met een klein druppeltje heb ik mijn dochters lijfje gemasseerd. Een kleine hoeveelheid olie kan ook gebruikt worden in het badje, met nadruk op ‘klein’ omdat het badje anders te glad wordt en je kindje kan uitglijden. Na een paar dagen merk ik duidelijk verschil, haar huidje voelt zachter en een stuk minder droog aan. Geweldig!

Billencrème

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - MamaliefdeIn de set zitten verder nog een billencrème en een zeepje. Ik vond een verrassende reactie op internet over de billencrème… Eenmaal gewend aan de inmiddels vertrouwde honing-geur rook ik bij deze een lichte lavendel geur. Dit zorgt voor een verkoelend effect. De mix van dikkere zalf en olie is perfect en ook niet moeilijk van je handen af te krijgen. Het bevat ook vitamine A en E. De roodheid op de billetjes verdwijnt snel en er blijven geen resten witte zalf achter.  Op Littlelist.nl staat deze zelfs op nummer 3 van de top 7 van beste billencrème’s. Leuk om te weten, toch?

Zeep

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - MamaliefdeHet zeepje wat bij de set zit is ideaal om je handen fijn mee af te spoelen. Ik zou deze zelf op het moment niet gebruiken om mijn kindje mee te wassen nu ze de ik stop alles in mijn mond fase nog heeft. Voor een ander die het zeepje wel graag wil gebruiken is het noodzakelijk uit te kijken voor de oogjes, de zeep kan namelijk prikken. De karnemelk zorgt voor een lekker zacht baby-huidje.

Mijn conclusie: Burt bee’s baby bee starter kit is een prettige set voor jezelf en je baby maar ook erg leuk om cadeau te doen. Het is een ware verwennerij en als je net zo zuinig bent als ik heb je lang plezier van alle producten. Dat is juist ook het mooie: per keer hoef je ook echt niet veel te gebruiken.

Winactie

Winactie review Burt's Bees Baby Bee Starterspakket - Mamaliefde

Wil jij ook kennis maken met deze babyverzorgingsproducten? De Baby Bee starter kit is te koop bij onder andere online te koop bij Biggreensmile voor 16,95. En……. we geven een heerlijke set weg!! Meedoen is niet moeilijk. Je laat onder dit bericht een reactie achter, natuurlijk met een geldig e-mailadres zodat ik je als je wint kan bereiken. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken en je aanmelden voor de nieuwsbrief in de sidebar. De winnaar wordt zondagavond 7 juni bekend gemaakt.