Gisteravond was het weer zo ver. Wie is de Mol 2018 is weer van start gegaan. Toch wel een van de populairste tv-programma’s op de Nederlandse buis. Toch heb ik vorig jaar voor het eerst een aantal programma’s gekeken. Over het algemeen kijken we namelijk nooit naar de publieke zenders. Door mijn schoonfamilie ben ik echter toch een beetje aangestoken en ik werd vooral gegrepen door de combinatie van de schitterende natuur als het ‘spelletje’ dat gespeeld wordt. Wie zou de mol zijn, wat zouden wel of geen hints zijn etc. Daarom dat ik dit jaar voor het eerst ook de app heb gedownload en lid ben van een aantal poules. Ik ben erg benieuwd, want volgens mij ben ik er enorm slecht in maar ik ga in ieder geval met veel plezier kijken. Ik ben er nog niet zoveel mee bezig geweest dus heb voor deze tag even moeten opzoeken wie er allemaal meedoen en waar ze eigenlijk zijn. Fleur van Mama’s Liefste is al langer fan en zat gisteravond ook in het publiek bij Moltalk, zij bedacht de Wie is de Mol 2018-talk en aangezien ik met haar in een poule zit heeft ze mij getagd om de volgende vragen te beantwoorden. Maar ik kan vooral jullie tips en advies gebruiken!

Blijf je thuis voor Wie is de Mol?

Nee, ik kijk het graag en over het algemeen ben ik op zaterdagavond thuis. Maar ik blijf er niet voor thuis, vorig jaar was ik het ook weleens ‘vergeten’ of keek ik een ander programma. Dan kijk ik het echter wel graag terug na afloop zodat je een beetje op de hoogte blijft.

Hoe lang kijk jij al naar Wie is de Mol?

Zoals ik in de inleiding al schreef eigenlijk vorig jaar pas voor het eerst. Althans, toen heb ik vrijwel alle uitzendingen wel gezien. Het jaar daarvoor heb ik een aantal fragmenten gezien zoals het spel met de koffers. Ik ben nog geen echte molloot ofzo. Ik hoop dus niet dat mijn antwoorden een beetje saai zijn. Het is voor mij echt allemaal nieuw met wat er bij komt kijken. Na een paar uitzendingen ben ik ook MolTalk gaan kijken. Ik vind het altijd wel bijzonder om te horen en lezen wat er allemaal wel of niet gezien wordt en wat voor complotten er allemaal worden bedacht. Van deelnemers die de mol zouden kunnen zijn maar proberen dat niet te duidelijk te laten merken, tot mensen die geen mol zijn maar doen alsof ze het zijn om hun collegadeelnemers op een zijspoor te zetten. En dan alle bondjes die er worden gesloten, ja er ging een wereld voor me open…

Afgelopen zomer heb ik ook naar de ‘min of meer spin off’ gekeken in Zweden waarbij BN-ers een moord gingen oplossen en er ook iedere week iemand naar huis gestuurd werd. Geen officiële spin-off maar het had opvallend veel gelijkenissen. Ook al was het lang niet zo groot opgezet als de Mol met een app en nabespreking zoals ze nu ook doen bij Expeditie Robinson. Wie is de Mol is daarin toch wel echt een voorloper, al vraag ik me af of het hoogtepunt nu niet toch al een beetje is geweest. Ik kan me nog herinneren hoe er vorig jaar uitgebreid aandacht werd besteed aan de uitzending in het Vondelpark Amsterdam waar de deelnemers bekend gemaakt werden. Dat leek dit jaar toch een stuk minder groot.

Het valt me altijd op hoeveel poeha er om gemaakt wordt en bijvoorbeeld social media-accounts worden uitgeplozen op voortijdige signalen zodat je iemand al kan afschrijven als winnaar / mol. Gisteren hoorde ik ook dat ze erg trots waren dat het dit jaar voor het eerst gelukt was om de deelnemers niet voortijdig iets op Instagram te laten plaatsen.

Wie is de beste Mol allertijden?

Pff, geen idee. Ik zou niet weten wie er allemaal mol zijn geweest. Niet eens meer wie het vorig jaar was.

Wat is de beste mollenactie ooit?

Ik kan me van vorig jaar nog de veiling herinneren waar er ingezet moest worden met geld van de pot op paarden (of waren het koeien). Het doel was natuurlijk om de pot zo leeg mogelijk te maken. Vooraf was iedereen gevraagd hoever ze zouden gaan, maar de deelnemers gingen daar ver overheen. In eerste instantie opgezet door de mol, maar er gingen een paar vol mee. Vooral omdat ze het de ander niet gunden, en de mol kon heerlijk achterover leunen terwijl het geld uit de kluis vloog.

Wie is je favoriete presentator?

Ik heb alleen de uitzendingen met Art Rooijakkers gezien en vind hem wel een heel fijne presentator. Heel serieus en zo zonder spanning op zijn gezicht zonder iets te verklappen weet hij toch enorm de spanning op te bouwen.

Welke opdracht is je bij gebleven?

Er zijn mij een aantal opdrachten bijgebleven, naast de veiling. Zoals op de enorme zoutvelden, op de kermis, in de fabriekshal waar een aantal deelnemers werden ‘ontvoerd’, maar het meeste nog wel de openingsopdracht waarbij ze in de hijskraan gingen en een deel met de helikopter mee mocht.

Welk land vond je de mooiste locatie?

Ik was erg onder de indruk vorig jaar van Oregon, vooral de opnames die buiten de stad waren opgenomen. Al was ik wel direct onder de indruk van gisteren. Georgië is vrij onbekend, maar het zag er schitterend uit. Net als de andere landen waar de teams zaten. Ik heb daar ook meer mooie plaatjes van gezien, onder andere bij Yvonne van der Laan die daar vorig jaar is geweest met haar kinderen dus ben enorm benieuwd! Stiekem al een beetje verliefd op geworden.

Wat is je favoriete Mol-moment / aflevering?

Dat is toch wel ‘het moment’ van dit jaar toen bekend werd dat ze allemaal in een ander land waren. En volgens mij ben ik niet de enige als twitter er vervolgens uitlag…

Houd je een Mollenboekje bij of heb je aan andere strategie?

Nee, volgens mij word je dan helemaal gek van alle complotten en strategieën, ik heb wel zo mijn ideeën na de eerste uitzending. In ieder geval wie het niet is, want het lijkt me dat als je de mol bent je niet meteen je duo probeert te mollen en dus wel zorgt dat je de kluis hebt gevonden. En het is natuurlijk wel zo slim om Art te bellen om zo zoveel mogelijk geld uit de kluis te gooien. Dus het duo met de dames verdenk ik ook niet echt. Maar dan ga ik natuurlijk al enorm in op het spel van dit jaar. Moltalk vind ik wel leuk om te kijken, twitter en fora begin ik niet aan. Volgens mij word je dan heel paranoia.

Zou je zelf mee willen doen?

Geen idee of ik er goed in ben, ik denk het totaal niet. Ik zou veel te veel opgaan in het spel. Maar ik zou zeker wel mee willen doen. Ik houd enorm van reizen, dus alleen daarom al. Want je komt nu op plekken die je anders niet ziet / komt. En ik ben ook wel in voor een spelletje. Ik denk alleen niet dat ik zo geschikt ben voor de tv (of dat ik mezelf na afloop terug zou willen zien). Als ik dit interview met Art lees lijkt het er op alsof ze ook zullen overwegen over een combi tussen bekend en onbekende Nederlanders, dus wie weet…

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

De eerste aflevering hebben we al gehad, dus er is in ieder geval al een kandidaat minder die de mol zou kunnen zijn. Ik denk dat Jan of Jean-Marc er ook wel snel uit zou kunnen liggen. Ze waren zo chaotisch en zaten zo nog niet in het spel.

Wie wint er dit jaar Wie is de Mol?

Pfff, geen idee. Ik roep maar wat Bella Hay of Simone Heimans.

Wie van de 2018 kandidaten is de Mol?

Ik denk iemand die zich in de eerste uitzending nog niet helemaal heeft geprofileerd en beetje op de achtergrond is gebleven. Ruben Hein of Emilio Guzman. Over zeven weken zullen we het weten.

De Wie is de Mol 2018 TAG geef ik door aan Marjo van Mar-JoYa, Leyla van LeylaFashion, Kim van Kim’s blog, Cynthia van Cynspirerend en Melanie van BMellow en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar hun theorieën. Mocht je de TAG zelf willen invullen, dan mag dat uiteraard (graag met vermelding van Mama’s Liefste).

Summary
Review Date
Reviewed Item
Wie is de Mol 2018
Author Rating
51star1star1star1star1star