Het Westland, als Delvenaar is dat heel grof gezegd ‘dat stuk’ ten westen van Delft tot en met het strand. Een uitgestrekt gebied met diverse dorpskernen. Als ik vanuit de woonkamer naar buiten kijk, zie ik wel eens dat de lucht die daarboven hangt helemaal oranje kleurt vanwege de vele kassen en het groeilicht dat aanstaat. Vanwege al die kassen wordt dit ook wel één van de lelijkste gemeenten genoemd. Al ligt dat er ook maar net aan waar je bent en hoe je kijkt. Zo hebben we eerder dit jaar gewandeld door het maïsdoolhof van Hoeve Bouwlust en hebben we hier dit jaar voor de tweede keer naar het Varend Corso gekeken. Ook op het strand bij Monster kom ik graag, omdat je dan lekker dichtbij kan parkeren en niet de hoofdprijs kwijt bent aan parkeerkosten.

Verder is het voor mij een vrij onbekend gebied. Daarom vond ik het erg leuk dat Lisette mij vroeg om deel te nemen aan een bloggerstour door het Westland, een beetje geïnspireerd op de bloggerstour die we eerder hebben gedaan in Delft met een groepje mamabloggers. Dit deed ze in samenwerking met Bezoek Westland dat sinds twee jaar actief is om de lokale ondernemers en toerisme meer onder de aandacht te brengen. We waren met een groepje van 8 bloggers en het was een erg gezellige en afwisselende dag. Wellicht heb je de foto’s op Instagram al voorbij zien komen, want wat komt hier veel lekkers vandaan!

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Herfstchocolade van Chocolaterie le Cacao

Nadat ik Annemarie en Fleur had opgehaald begonnen we de dag in Wateringen bij Chocolaterie le Cacao. Daar kregen we een schort voor en moesten de handen gewassen. Ondertussen keken we verlekkerd naar al het moois in de winkel en de machines die eindeloos chocolade in beweging hield. Van Mike, ook origineel afkomstig uit Delft en jarenlang werkzaam geweest bij de Lelie tot hij hier zijn eigen zaak begon, kregen we uitleg hoe we zelf een schaaltje met herfstchocolade konden maken. Iets wat goed past bij het seizoen, en chocola, dat gaat er altijd wel in!

Hij had drie technieken voorbereid waarmee we met chocolade aan de slag gingen en hebben met marsepein gefreubeld. Als eerste begonnen we met het gieten van een schaaltje. Daarna hebben we halve paaseitjes gemaakt om daar later eikeltjes van te maken. Echt schone handen houd je niet, niet dat dat erg was ;-) Want we mochten onze vingers aflikken, mits we daarna maar weer onze handen zouden wassen. De derde techniek was om de bladeren te spuiten. Natuurlijk wisselde ik een beetje af met de kleurtjes chocolade.

Terwijl alles stond om te stollen konden we even een kopje koffie / thee drinken. De thee werd geserveerd in kleine potjes en zakjes die je zelf moest vullen met een smaakje. En natuurlijk een bonbon ete