Sinds een aantal jaar doen wij weekboodschappen. Met een druk gezin is het makkelijker om eens per week boodschappen te doen en daarnaast bespaart het veel geld omdat je minder impulsaankopen doet. Af en toe gaan we nog een keer naar de supermarkt, maar niet altijd. Soms loopt de week anders dan gedacht en dat is dan alleen maar leuk omdat je creativiteit wordt aangesproken. Er zijn hier enorm veel supermarkten in de buurt, maar dat zegt natuurlijk niet dat we er alsnog dagelijks heen moeten gaan.

Daarom hebben we altijd een aantal boodschappen in huis, waarmee we gemakkelijk een maaltijd in elkaar kunnen draaien, handig als je aan het eind van de dag met kinderen thuiskomt die moe zijn en gewoon willen eten.

Brood

Wij bewaren ons brood altijd in de vriezer, dat is ideaal omdat we gewoon dagelijks uit de vriezer kunnen halen wat we nodig hebben. Daarnaast is het makkelijk om pizzabroodjes te maken (met tomatensaus en kaas kom je al een heel eind) of wat dacht je van tosti’s of geroosterd brood naast een kop soep.

Diepvriesgroenten

Groenten uit de diepvries worden meteen na het oogsten ingevroren, dus ze zijn net zo gezond als verse groenten. Zorg ervoor dat je altijd een voorraadje in de vriezer hebt. Spinazie voor een snelle pasta of sperziebonen voor bij de aardappels en vlees.

Fruit

Wij hebben altijd meer dan voldoende fruit in huis. De kinderen eten er veel van en ik vind het zelf ook ideaal als tussendoortje. Appels en peren kun je in de koelkast prima een week goed houden. Elke keer leg je uit de koelkast wat je nodig hebt en dan kun je gemakkelijk een week vooruit.

Blikgroenten

Groenten uit blik bevatten vaak wat zout, daardoor zijn ze minder gezond. Maar met een blikje bonen en mais draai je snel een Mexicaanse mix in elkaar voor bijvoorbeeld wraps of taco’s.

Uien

Uien gooi ik overal doorheen. Door de pastasaus, de Mexicaanse mix, soepen etc. Maar met alleen uien, een bouillonblokje en een schepje bloem (voor de binding) maak je supersnel een goed gevulde uiensoep.

Afbakstokbrood

Ook voor pizzabroodjes, voor bij de soep of een belegd broodje met bijvoorbeeld een gebakken ei.

Frituursnacks

Frituren is niet gezond, maar zolang je dat niet elke dag doet kan het prima. Zorg ervoor dat je frituurpan gevuld is met schoon vet en zorg dat je in de vriezer altijd iets van frietjes en snacks hebt liggen. Wat komkommer of tomaat erbij en morgen eten we weer helemaal gezond!

Bloem, eieren en melk

Natuurlijk om de lekkerste pannenkoeken te bakken!

Je kunt dus echt gemakkelijk voor een hele week boodschappen doen. De eerste dagen gebruik je de verse producten die je niet lang kunt bewaren en daarna stap je over naar maaltijden met bijvoorbeeld diepvriesgroenten, prima te doen!

In de video laat ik je de boodschappen van 1 week zien. We ontvingen een gratis boodschappenpakket omdat we meer dan € 50,- uitgaven en ik laat je ook allemaal zien wat daarin zit.

Bron afbeelding (woman with shopping basket) Shutterstock via Voyagerix

Lees ook