Het is alweer een kleine twee weken geleden dat onze zoon de beruchte 14-maandenprikken kreeg, met onder andere de BMR-vaccinatie (bof, mazelen en rode hond). Deze prik krijgen de kinderen twee keer; met 14 maanden en met 9 jaar. Beide kinderen zijn nog nooit ziek geweest na een vaccinatie. Hooguit wat slaperig of wat hangeriger. Wat heel logisch is. Dit keer ging het echter anders. Van de BMR-prik kunnen na 5 tot 14 dagen klachten ontstaan. Je wordt ingespoten met een verzwakt virus zodat het lichaam zelf anti-stoffen aanmaakt. Hiermee voorkom je dus niet dat kinderen deze ziekte krijgen, maar is wel de kans groter dat ze hier geen tot weinig last van krijgen omdat het lichaam sneller anti-stoffen kan produceren. Bij onze dochter heb ik nooit stil gestaan bij het vaccineren. Je deed dat ‘gewoon’. Pas later kwam ik erachter dat je er ook voor mag kiezen om dit niet te doen. Of een aangepast programma te volgen. Er zijn verschillende argumenten om dit te doen; niet alleen om religieuze redenen of vanwege een zwakke weerstand van het kind. Daarom heb ik een paar mama’s gevraagd om te delen waarom ze hun kind bewust wel of juist niet laten inenten. Het stukje waarom wel blijft echter heel erg vaag. Het blijkt makkelijker om te delen waarom niet. Daarom dat ik dit nu toch wil delen.

Lees ook: Kinkhoest vaccinatie; zwangerschap; wel of niet inenten en bijwerkingen
Lees ook: Kinkhoestvaccin geven al tijdens de zwangerschap?
Lees ook: Inenten meningokokken; waarom & wanneer

Ik respecteer ieder zijn keuze wat betreft wel of niet inenten maar bij mijn kind(eren) komt er geen vaccin in! Ieder moet doen wat goed voor haar kind voelt, maar voor mij voelt dit verre van goed. Ik zal altijd respectvol zijn naar mensen die hun kind niet inenten en het zou fijn zijn als dat andersom hetzelfde gebeurt.

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vind je hier.

Bewust niet inenten

Ik, Linda (niet-blogger), laat mijn dochter niet inenten omdat het niet verplicht is. Iets wat veel ouders niet weten.
  • Vaccins bieden geen garantie om niet ziek te worden. Kinderen krijgen kinderziektes of je kindje nu wel of niet ingeënt is. Dan kies ik er liever voor om haar niet in te laten enten met een vaccin dat te veel slechte hulpstoffen bevat die onvoldoende onderzocht zijn omdat er geen tests op baby’s (mogen) plaatsvinden.
  • In de ingrediëntenlijst van vaccins staat dat het volgende onder andere in zit: mononatriumglutomaat hetzelfde als E621. Hetzelfde stofje waardoor je hartkloppingen kunt krijgen (bij sommigen die daar gevoelig voor zijn) en door datzelfde stofje kan je een hele zak chips makkelijk in 1 keer opeten. Ook bevat het ‘humane diploïde longfibroblasten’ dit is menselijke embryo. Ook bevat een vaccin kippenembriocellen, sucrose, sorbitol, zoutzuur. Dit alles spuit ik liever niet in mijn kindje zoals je misschien wel zult begrijpen. (Bovenstaande ingrediënten staan in de bijsluiter van de producten van het vaccin die je kunt opvragen)
  • Als je kindje (mede door bv weinig/geen E-nummers & suikers) een goede weerstand heeft, komen ze vaak beter uit de kinderziektes dan voordat ze ziek zijn geweest.
Dit zijn een paar redenen waarom ik niet vaccineer maar ik kan nog wel een hele waslijst noemen.
Meer  informatie over het niet laten inenten kan je onder andere vinden op de website van Vaccinvrij.
Heb jij bewust gekozen voor het wel / niet laten inenten van je kind? 
Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock