Wat ik wel / niet mis aan de baby - Mamaliefde.nl

Wat ik wel / niet mis aan een baby

Ik heb er al vaker over geschreven, wel of geen derde kind. In principe neig ik heel erg naar een nee, twee is voldoende. Maar de afgelopen maand kwam de menstruatie later dan verwacht en dan ga je toch twijfelen, wat als… De zwangerschap verbreken zou ik in ieder geval niet doen. Gelukkig bleken de twijfels onterecht. Wel zo fijn, want ik mag de komende paar weken een extra gastkindje opvangen aangezien haar vaste gastouder op vakantie is. Ik had verwacht dat het in de zomer iets rustiger zou zijn met de blog, en het buurmeisje, mijn vaste gastkindje, is ook op vakantie. En ook al is het een heel lieve baby van vier maanden en vind ik het heerlijk om met haar op de bank te zitten en te knuffelen, of te zien hoe mijn eigen kinderen erop reageren en nu vragen om nog een broertje of zusje. Ik vind het ook heerlijk dat ik haar aan het eind van de dag mee mag geven aan haar ouders. Omdat…

Huilende baby’s

Ik heb nooit goed tegen het huilen van een baby gekund. Als een baby huilt is er iets aan de hand, dit kan variëren van honger / dorst tot en met een vieze luier of gewoon even de behoefte aan aandacht. Dus daar zal je naar moeten handelen. Aan de andere kant moet je soms ook leren je baby wat meer ruimte te moeten geven. Het ergste waren trouwens de darmkrampjes; dan zit je de hele dag met een kind op de arm.

Ondergespuugd worden

Ik was voorbereid, dacht ik. Flesje erin, even rechtop met doek ervoor, boertje doen, maag tot rust laten komen. Daarna even geknuffeld en ja hoor, daar kwam het ‘mondje teruggeven’. Heerlijk zo precies in je decolleté… Nee, dat mis ik zeker niet. Of het tig keer per dag omkleden omdat je altijd onder de vlekken zit.

Slapeloze nachten

En dan hadden wij nog geluk dat de kinderen na drie maanden min of meer doorsliepen ’s nachts. Nee, die gebroken nachten zal ik zeker niet missen. Niet van baby’s, maar ook niet van de dreumesen of peuters met nachtangsten.

Niet op pad zonder een megatas

‘Even’ snel de deur uit en dan snel een tas meegrijpen voor bijvoorbeeld de boodschappen? Vergeet het maar, er moet minimaal een luiertas mee met voeding, speen, speelgoed, luiers, schone kleding en weet ik veel wat nog meer. En dan heb je natuurlijk altijd nog datgene nodig wat je dacht niet nodig te hebben en thuis hebt laten liggen.

Beperkte mate van flexibiliteit

Hoe je het went of keert, bij een baby heb je te maken met een soort van / iets wat lijkt of zou moeten lijken op een ritme. Van voeding, slapen, luiers verschonen en wakkertijd. En dat wisselt vaak nog per dag.

Wat ik wel mis!

Aan de andere kant staan daar natuurlijk ook dingen bij die ik wel degelijk mis. Denk bijvoorbeeld aan de glimlachen van het kind als het je in het vizier krijgt. Dat voelt zo ontzettend goed, dat blik van herkenning. Het knuffelen, gewoon lekker een uurtje zitten met je baby. Voor een voeding of gewoon knuffeltijd. Ik vind het dan ook heerlijk om je kind bij je te dragen in een draagzak / draagdoek. Niet alleen de baby heeft mamahonger, mama heeft stiekem ook een beetje babyhonger. Of wat dacht je van dat heerlijke babygeurtje in de eerste week. Ik had dat vooral heel erg bij onze dochter, vond het erg jammer dat het na een week weg was en bij onze zoon maar minimaal was. Daar kan geen Zwitsal tegenop! Of naar mate ze zich ontwikkelen al die eerste keertjes en die groei naar zelfstandigheid.

Wat mis jij wel of juist niet aan een baby in huis?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 4 )

  • Ik mis de borstvoeding… En het lieve kleine baby’tje dat in je armen in slaap valt… Maar om allerlei redenen blijft het bij ons ook bij twee kinderen. Denk ik… Voorlopig in ieder geval 🙂

  • Ik mis het ‘kleine’ van mijn dochter. Toen ze nog heel klein was kon ik niet wachten om te horen hoe haar stemmetje zou klinken als ze zou gaan kletsen en hoe ze zou zijn en nu denk ik soms ‘stop met groeien, je bent al zo groot’ 🙂

  • ZO herkenbaar!!

    Ik heb ook babyhonger! De babyperiode vond ik zo fijn, inderdaad ook met het dragen. Onze jongste is nu alweer 3 jaar, maar we dragen haar nog steeds!! Anders dan voorheen, maar toch wel fijn. Misschien een idee voor je? Ik heb deze draagzak voor peuters, de Tula road trip, super stoer.

    O en stiekem heb ik zwitsal parfum haha

  • Ik zit er natuurlijk middenin. De gebroken nachten vind ik geen pretje, maar ik kan er mee leven. Ik vind het wonderlijk om ‘m elke keer weer meer te zien kunnen. Elke week wordt hij alerter, maakt hij meer contact. Ik ben zo benieuwd wat er nog allemaal komen gaat. Maar ik weet ook zeker, dat ik dat baby-achtige straks wel ga missen.

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.