Wat een week, er waren best wel wat spannende momenten deze week. We hebben genoten van het mooie weer de afgelopen week en nog lekker veel buiten gespeeld en doorgebracht, toch wel een cadeautje hoor zulke temperaturen aan het einde van de maand. Al ging zondagavond de verwarming weer aan! Voor het weekend stond er nog een weekendje weg op de planning; voor het eerst met het hele gezin vliegen, al werd dat nog wel even heel spannend of het wel door zou gaan…

Maandag: Mogen we naar de speeltuin?

In de ochtend ben ik meteen de week weer goed begonnen met een bezoek aan de sportschool. Eigenlijk was ik best moe, maar na het uurtje sporten kon ik er weer helemaal tegenaan.

 

Na school reden we direct door naar het stadskantoor om het paspoort van dochterlief op te halen. Gelukkig is het ophalen zo gedaan en stonden we binnen vijf minuten weer buiten. De kinderen wilden graag naar een speeltuin, maar eigenlijk had ik daar geen zin in. Toen ik de straat in reed bedacht ik een compromis; een ijsje halen want daar was het echt weer voor. Bij de ijssalon kwamen we echter een mama van school tegen waarvan de dochter wel even wist te vertellen dat er om de hoek een speeltuin was en dat zij dan wel even konden oppassen zodat ik nog snel even boodschappen kon doen. Zij blij, want toch speeltuin. Want of het nu een grote speeltuin is of eentje in de wijk met twee toestellen maakt hen niet uit en gezellig even gekletst.

Omdat het zo mooi weer was besloten we die dag buiten te eten, heerlijk op de gepimpte tuinbank!

Dinsdag: Prinsjesdag

Vandaag was het Prinsjesdag, dus mochten de kinderen met hoed op naar school. Dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen. En om compleet in stijl te gaan mocht ze haar mooie bloemetjesjurk daarbij aantrekken. Wel een beetje spannend hoe dat zou gaan tijdens het speelkwartier, maar ach het zijn maar kleren.

In de middag konden we meteen al aan de slag met de eerste speelgoedreview dit jaar in de aanloop naar Sinterklaas. Eentje waar ik heel erg blij van werd omdat hij heel hoog op mijn wensenlijstje stond en ik er in oktober ook twee van mag weggeven!

Woensdag: Eerste kerstborrel van het jaar

Na school hebben we eerst even geoefend met fietsen met zoonlief, hij kan het maar hij weigert het dus ik probeer hem te stimuleren toch vooral te blijven oefenen. Daar was hij het natuurlijk niet mee eens. Gelukkig was manlief op tijd thuis dat hij niet mee hoefde die middag, maar goed ook want ik zat nog niet in de auto of hij was in slaap gevallen.

Ja, je leest het goed. Vandaag was de eerste kerstborrel van het jaar! Disney had ons uitgenodigd in hartje Amsterdam op een schitterende locatie voor een event om de kerstcollectie te bekijken. Compleet met kerstdecoratie, christmas carolling, warme chocolademelk met marsmallows en gluhwein en kerstmuziek op de achtergrond. Het nieuwe speelgoed stond uitgestald waarvan een deel om mee te spelen, en voor de kinderen was er in een aparte ruimte ‘santa’s workspace’ ingericht waar ze zelf een kerstbal mochten versieren.


Op de heenweg viel het ons al op dat er aardig wat politie op de been was en veel volk op de Dam bij het monument, maar op de terugweg werd het voor dochterlief toch wel een beetje heel erg spannend. Helemaal toen ze rokend vuurwerk gingen afsteken en leuzen gingen scanderen. Toen er om de hoek ook nog een enorme rij ME klaar stond met wapenschilden, klemde ze zich heel erg hard aan me vast! De straat was nu ook helemaal afgesloten, dus we hadden niet later moeten aankomen.

Donderdag

Vandaag was het schoolbrengdag; manlief was ziek thuis gekomen van het werk dus nam het op zich om de kinderen op de fiets weg te brengen naar school zodat ik doorkon naar de sportschool. Voordat ik thuis kwam was het alweer elf uur, dus snel even werken. Gelukkig bood hij ook aan naar de logopedie te gaan zodat ik tot de middag door kon werken omdat we het weekend weg zouden gaan.

Die middag kwam er echter een telefoontje dat er uit voorzorg vanwege de storm heel veel vluchten waren gecanceld door KLM en ons weekend niet door kon gaan. Aan de ene kant jammer natuurlijk, maar niets in vergelijking tot het verschrikkelijke nieuws uit Oss die ochtend. Daarna samen naar zwemles, waar ik eerder wegging omdat ik graag een webinar wilde bijwonen over de voorbereidingen als publisher op de feestdagen. Aan het einde van de avond, vlak voordat ik naar bed wilde gaan, kregen we telefoon dat het gelukt was om de vlucht om te boeken. Er zat nu wel een lange overstap in, maar we zijn dan in ieder geval onderweg. Voor manlief is het erg lastig om een heel weekend vrij te krijgen en naar mate het einde van het jaar nadert wordt dat alleen maar ingewikkelder en we hadden voor de oudste toestemming gekregen om een dag school te mogen missen. Dat betekende dat we nog om twaalf uur bezig waren de koffer in te pakken. Die nacht heb ik nauwelijks geslapen omdat ik bang was van alles te vergeten.

Vrijdag: Vliegen

Vandaag was het dan zo ver; vliegen met het hele gezin. Achteraf gezien was met de auto gaan rijden (op de heenweg) sneller geweest, maar ze hadden zich er de afgelopen tijd wel op verheugd met zijn allen te gaan vliegen. En ach, zo maak je weer eens wat mee. Al om zes uur zaten we in de auto op weg naar Schiphol waar ik een paar uur daarvoor nog een plekje kon reserveren op de long term parkeerplaats. Gelukkig ging alles voorspoedig en zaten we al snel bij de gate te wachten tot we mochten boarden.

Na anderhalf uur kwamen we aan in Straatsburg, een zeer klein vliegveld waar de jongste meteen Euromaus van Europapark ontdekte. Dat was echter niet het park waar we dit weekend heen zouden gaan. Want van het oosten van het land zouden we een zes uur later helemaal naar het westen vliegen naar Nantes om vanaf daar door te rijden naar Puy du Fou waar we dat weekend waren uitgenodigd. De eerste paar uur ging nog, er waren geen vluchten dus superrustig. Daarna was ik toch wel erg blij met de tablets en dat ik zelf de laptop had meegenomen, want zes uur wachten is stiekem toch wel heel erg lang. Natuurlijk was deze vlucht ook vertraagd, zodat we pas om zeven uur aankwamen in Nantes. Daarna was er nog gedoe met de huurauto, we hebben namelijk geen creditcard en hadden er één nodig op naam van de chauffeur. Gelukkig hebben ze hier ook uber, dus waren we een uur later toch bij Puy du Fou. Hij bood ons aan zondag ook weer op te halen, waar we natuurlijk erg blij mee waren. Scheelt weer uitzoeken en regelen hoe we terugkomen.

Na het inchecken konden we nog snel even in het hotelrestaurant aanschuiven voor een hapje van het heerlijke buffet. De kinderen waren erg moe, dus daarna gingen we snel naar ons huisje. We sliepen in Ile de Clovis; een hotel met familiekamers in de vorm van huisjes uit de 5e eeuw. Voor de kinderen was er een heel gaaf stapelbed, en wij sliepen aan de andere kant gescheiden door het toilet, badkamer en een gordijn. Erg ruime familiekamers dus en toch beetje gevoel van privacy.

Zaterdag: Puy du Fou

Vandaag hadden we de hele dag in Parc Puy du Fou. Een themapark met attracties in de vorm van shows. We hadden vrijdagavond gepuzzeld met de programmering om te zien welke shows we graag wilden doen, welke bij elkaar in de buurt lagen en de tijden. In de ochtend hadden we nog niets staan, zodat we rustig konden rondlopen en genieten van het park. We waren toevallig op tijd voor het waterorgelshow, en ook hebben we een paar ‘walk through’ attracties bezocht zoals door de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog in Verdun. Dat vonden de kinderen toch wel erg spannend. Gelukkig was er ook een speeltuin, een labyrinth en een soort sprookjesbos met verhalen.

Ondertussen werd het tijd om te eten, voor de lunch waren we welkom in een schitterend kasteel. Om zoveel mogelijk gasten te kunnen bedienen hebben ze alles gestroomlijnd en hoef je niet uren te zitten. Het eten was ook nog eens superlekker, dus konden we er de rest van de middag weer tegenaan. We hebben een aantal grote shows bezocht en behoorlijk wat door de tijd gereisd. Stiekem hebben we ook heel wat kilometers afgelegd, waarvan een deel heuvel op (en weer af). Behoorlijk wat beweging dus! De shows waren voorzien van een goed verhaal, decor en kostuums met oog voor detail, indrukwekkende stunts, goede acteurs en de nodige special effects. Over de shows vertel ik later in een blog nog veel meer! Nieuwsgierig? Check dan de stories waar je heel veel foto’s kan terugvinden.

Voor het diner moesten we even het park verlaten, in een ander hotel waren we welkom voor het diner. Bij het verlaten kregen we een stempel, zodat we later weer terug mochten komen voor de avondshow. Ook hier was het eten goed en erg goed geregeld en konden we kiezen uit diverse gerechten uit het buffet. De kinderen begonnen erg moe te worden, en het was ook nog gaan regenen. Gelukkig liepen we langs het hotel dus kon manlief snel even de regenponcho’s ophalen voor de kinderen terwijl ik alvast doorliep zodat we in ieder geval konden zitten. We hadden zelfs nog even geluk en konden vooraan zitten. De avondshow was ook weer een erg bijzonder spektakel met licht en geluid. Al heeft zoonlief daar niet veel van mee gekregen omdat hij op schoot bij papa in slaap viel. Terug in het huisje was het dus meteen naar bed, en ook papa en mama kropen snel in bed na deze lange intensieve dag.

Zondag: Naar huis

Voordat we naar huis vlogen hadden we nog enkele uurtjes in het park. We hadden om één uur met de uber-chauffeur afgesproken en het park ging om tien uur open. Na het ontbijt waar de kinderen duidelijk een voorkeur hadden, hebben we ons aangekleed tegen de regen, en zelf ook nog een poncho gekocht. Gelukkig hadden we de meeste shows op zaterdag al gezien en bleef er nog maar één over die we graag wilden zien, namelijk die van de ridders van de ronde tafel. Die hadden we wel willen zien op zaterdag, maar toen was het hek net gesloten. Dochter wilde ook nog graag naar de rozentuin en zoonlief knuffelen met de dieren. We liepen ook nog langs het carillon, wat maar goed was want ook dit was weer een heel spektakel. Na de laatste show op ons lijstje konden we op drie na alle shows van het lijstje afstrepen. Tijd voor een goede lunch en daarna op naar huis. Rondom het park rijden er busjes om invaliden van het ene deel naar het ander te rijden. Wij liepen langs zo’n station toen de chauffeur vroeg of we niet mee wilden rijden. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen, en werden voor de uitgang van het park afgezet. Vanaf daar was het nog een paar meter lopen naar de parkeerplaats waar we weer opgehaald zouden worden.


Helaas werden dat wel twintig minuten wachten in de regen, toen ging ik navragen bij de hotelreceptie of er niet een andere taxi mogelijk was werd er net gebeld vanaf de ingang. Blijkbaar wist hij niet meer bij welk hotel hij moest zijn. Dat was wel een opluchting, want het vliegtuig wacht niet. In de auto kon ik alvast inchecken, en we hadden alleen handbagage mee zodat we direct door konden naar de bagagecontrole en de gate. Ook nu bleken er vluchten geannuleerd vanwege het slechte weer. Gelukkig was onze vlucht alleen wat vertraagd, maar had hij op de terugweg meewind dus waren we toch op de geplande tijd op Schiphol. Bij het uitstappen was de bus net vol, dus moesten we even wachten aan boord. De deur naar de cockpit stond open, dus mochten de kinderen daar even kijken. Ze mochten zelfs nog even op de stoel van de co-piloot plaatsnemen, maar dat was toch iets te spannend ;-) We hoefden niet te wachten op onze koffers, dus konden zo doorlopen. Nog even snel wat eten halen, pannenkoeken voor de kinderen die ze in de auto konden eten en voor onszelf een magnetronmaaltijd voor huis. Bijna thuis zagen we nog de regenboog. Thuis aangekomen gingen de kinderen naar bed. Morgen weer school. En konden wij even rustig bijkomen.