De afgelopen week was een bijzondere week qua schoolplanning; op vrijdag was er al een studiedag ingepland en op woensdag kwam daar de estafettestaking tussendoor waarbij Zuid-Holland en Zeeland aan de beurt waren. Zo bleef er opeens een week over van slechts drie schooldagen en dus niet heel veel tijd om te werken. Zeker omdat ik een dag daarvan ook buitenshuis was en we het weekend uitgenodigd waren door Landal voor een openingsweekend. Ik krijg daar soms wel commentaar op: ‘ben je nu alweer weg’? Ja dat klopt. Het is één van de voordelen van het werk dat ik doe en waar ik de afgelopen jaren keihard voor heb gewerkt om te bereiken. Een paar jaar geleden was ik nog werkeloos en waren vakanties financieel niet haalbaar, dus dat halen we nu in ;-) Daarnaast is er zoveel moois om te ontdekken, op een paar uur vliegen, maar ook dichtbij in eigen land of stad. Het is echt een eer om al dat moois met jullie te mogen delen en inspireren. 

Maandag

Na Griekenland was het er wel even in komen, weer snel opstaan, aankleden, ontbijten, lunchtrommeltjes inpakken en naar school. Daarna direct achter de computer gedoken om de mail weer bij te werken en de verslagen te schrijven. Want ja, persreizen zijn natuurlijk leuke pluspunten van het werk als blogger, maar er hangen ook voorwaarden aan vast. En de ervaring leert dat je het maar beter meteen kan doen als het nog vers is, in plaats van uit te stellen. Na schooltijd gingen we door naar het stadskantoor voor een nieuw identiteitsbewijs voor dochterlief. Die hebben we volgende week nodig. Omdat we een verre reis overwegen in de toekomst zijn we maar voor een paspoort gegaan.

Dinsdag

Ook dinsdag was eigenlijk een ‘saaie’ dag met school voor de kinderen en veel achter de computer voor mezelf. Zonder veel bijzonderheden. Dochterlief had een play-date dus het was heel erg stil thuis.

Woensdag: Staking

Vandaag staakten de scholen, daarom was ik de avond ervoor iets (te) lang doorgegaan met werken. De kinderen waren gelukkig heerlijk aan het spelen, zodat toen ik wakker werd, ik een beetje schrok van hoe laat het was. Wel fijn om zo te kunnen uitslapen en daarna relaxed aankleden en ontbijten. Voor de middag had ik lastminute de avond ervoor gereserveerd om te gaan glowgolfen. Minigolf vinden ze echt helemaal super, dus dan leek dit me een leuk uitstapje om de dag een beetje te breken. We waren de eerste en ze vonden het zo leuk dat ze van de ene naar de andere baan raceten (en allebei tegelijk op banen na elkaar konden slaan) dat ze binnen 18 minuten alle 15 banen hadden afgewerkt! Of tenminste eigenlijk 14, want bij de laatste raakte je je bal kwijt dus hebben ze er een aantal nog een paar keer gedaan,  maar binnen een half uur was het toch wel ‘klaar’. Tegenover het glowgolf zat de Mcdonalds, dus natuurlijk hadden ze spontaan ‘honger’ en zijn we daar gaan zitten. Daar waren ze wel anderhalf uur zoet met het eten, maar ook op de glijbaan spelen en met het speeltje uit de happymeal. Toen we weg gingen waren de ballonnen op en was een medewerker zo vriendelijk om op verzoek voor ze (en een paar anderen) ballonnen op te blazen en mochten ze een soort van mee in de keuken achter de bar. Dat vonden ze natuurlijk wel heel bijzonder.

Donderdag: Sneeuw

Vandaag was manlief vrij en dat was wel erg fijn, kon ik in de ochtend nog snel even boodschappen doen voor het weekend en kon hij die dag mee naar logopedie. Ik had die dag namelijk eerst afgesproken met Joyce, omdat we daarna allebei naar een persdag gingen die voor de afwisseling in de buurt was bij Snowworld. Ondertussen werd ik natuurlijk nog een paar keer gebeld, werk gaat gewoon door. De middag was ook geslaagd, weer een paar leuke gesprekken gehad en contacten gelegd, dus nu afwachten op wat het gaat opleveren.

Het voordeel van dat we er op tijd waren is dat we ook op tijd weer naar huis konden gaan. Ik mocht met Joyce meerijden en ze was zo lief me ook weer thuis af te zetten ;-) Donderdag is namelijk ook de dag van de zwemlessen en zeker nu ze allebei zwemmen is het toch wel fijn om dat samen te doen met omkleden en kijken.

Vrijdag: Uitwaaien

Dit weekend waren we uitgenodigd door Landal voor de opening van de nieuwe speelhal bij Landal Esonstad in Friesland. De kinderen zijn groot fan van Bollo en spelen vinden ze super, dus daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Stiekem kwam het dus wel goed uit dat ze vandaag een studiedag hadden. Nadat we, opnieuw, waren uitgeslapen, kon ik rustig de koffer inpakken. Blijft trouwens toch wel een dingetje; dan denk je dat een grote koffer voldoende is voor drie personen, gooi je er uiteindelijk toch zoveel in dat het maar nét past. Omdat we rustig de tijd hadden reed ik een klein beetje om voor de toeristische route over de Afsluitdijk langs het IJsselmeer en de Waddenzee. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor het weekend. Even lekker uitwaaien en genieten van het uitzicht.

We waren ruim op tijd dus de huisjes werden nog schoongemaakt. We konden wel al terecht in het zwembad of alvast in de nieuwe speelhal. Voor de deur stonden er ook skelters klaar en was het luchtkussen opgeblazen. Een uurtje zwemmen leek me niet slim dus gingen we rustig aan richting de speelhal terwijl de rest ook werd geprobeerd. De kinderen waren meteen heel groot fan! Het is ook allemaal erg ruim en groots opgezet in stijl met de rest van het park. Het uur vloog voorbij zodat we daarna direct naar het huisje konden. Daar hebben we even een uurtje rust genomen en omgekleed (dochterlief had de derde bloedneus in 1 week tijd), voor de grote opening.

Toen we daar aankwamen waren het vooral heel veel volwassenen in pak, en moesten de kinderen zich nog heel even inhouden. Al vermaakten ze zich prima aan de kidspartytafel met limonade en spekjes en was er Lego om mee te spelen. Nadat Bollo met de burgemeester en kinderburgemeester het officieel hadden geopend konden ze lekker los gaan terwijl mama even kon bijpraten. Voor we het wisten was het zo ver om ons te verplaatsen naar het restaurant waar we met de andere fotografen, journalisten en publishers aan tafel schoven voor een heerlijke pannenkoek. Doordat we met zijn allen tegelijk kwamen duurde het stiekem wel erg lang voordat de pannenkoeken er waren en vielen ze ondertussen bijna in slaap. Na een paar hapjes volgde dus al snel het ijsje en gingen we snel terug naar het huisje om naar bed te gaan. Ik was precies op tijd om nog The Voice Senior te kijken ;-) Daarna genoot ik nog even heerlijk van de whirlpool in de badkamer om lekker rozig het bed in te kruipen.

Zaterdag: Het Wad op en spelen met Lego!

Om half acht ging de deurbel; het ontbijt was bezorgd. Echt zo relaxed! We kropen nog heel even in bed, de kinderen wilden graag bij mij liggen en even tv kijken. Daarna dekten we samen de tafel en schoven we aan voor het zeer uitgebreide ontbijt. Terwijl de kinderen even in het speeltuintje gingen spelen, ruimde ik de boel af en maakten we een korte wandeling over de dijk bij het Lauwersmeer.

De dag begon met de presentatie van Ruben Smit over zijn nieuwe natuurfilm Het Wad, hij liet alvast wat scènes zien die smaakten naar meer. Zo bijzonder gefilmd en zoveel emotie zit er in, maar daar later meer over in een aparte blog! Na afloop van de presentatie stapten we met zijn allen aan boord van een boot en ging Bollo een kort stukje mee om ons uit te zwaaien. De vaartocht bracht ons via de Robbegatsluis de Waddenzee op. Helaas was het hoogwater dus konden we geen zeehonden spotten. Bij de zandplaat (onder water) gingen we voor anker voor een paar interviews. Zoonlief was helemaal happy toen hij ook even op de stoel van de schipper achter het roer mocht plaatsnemen. Terug was Bollo er weer en aten we een broodje.

Die middag waren we uitgenodigd voor een bezoekje aan het Legio-museum dat in de buurt ligt. Een museum waar je niet alleen kan kijken maar ook spelen en bouwen! Dat lieten de kinderen zich natuurlijk geen twee keer zeggen, ze vermaakten zich prima met de verschillende soorten Lego en Duplo, maar ook PlayStation of de displays met Lego-treinbanen. Ook de vitrines met de oude speelsets werden uitvoerig bekeken, zo was dochter helemaal fan van de Belville-serie, een soort voorloper van Lego Friends.

Terug op het park wilden ze heel graag weer naar de binnenspeeltuin en patat eten. Die twee konden heel goed met elkaar gecombineerd worden, ideaal. Terwijl de kinderen speelden bestelde ik de patatjes. Tussendoor kwam ook Bollo nog even langs voor de minidisco. Daarna was het bedtijd, gisteren was het toch wel erg laat geworden en voor ze ook echt liggen… Eenmaal aangekleed en in bed werd papa nog even gebeld voor een verhaaltje en liedje.

Zondag: Kinderen beslissen

 

Vandaag mochten de kinderen beslissen wat ze wilden doen, dat was nog best een opgave want ze wilden graag tv kijken en ontbijten in pyjama, spelen in de binnenspeeltuin, knutselen, naar Bollo toe, zwemmen en ook voetgolf. Zelf zag ik schitterende foto’s voorbij komen van het Moddergat, maar dat zou iets teveel worden van het goede. Nadat ze wakker waren mochten ze daarom bij mij in bed kruipen om tv te kijken en schoven we daarna in de onesies aan tafel voor wederom een uitgebreid ontbijt. Ik had de zwemtas al klaar liggen, dus gingen we eerst naar Bollo toe voor het voorlezen en gingen we daarna zwemmen. Dochterlief wilde graag knutselen, dus liepen we terug naar de binnenspeeltuin waar er ook heerlijk gespeeld werd en we wat hebben gegeten.

De tijd vloog voorbij, en dochter wilde ook nog graag hutten bouwen van pallethout en echte spijkers en hamers. Ik dacht gelezen te hebben dat dit vanaf zes jaar was, dus had zoonlief beloofd een potje voetgolf te gaan doen. Ze kregen echter allebei een bouwhelm op en een zaag of hamer in de handen en een gereedschapskist met een handje spijkers om te gebruiken. Dus gingen we met zijn drieën aan de slag om een hut een beetje een upgrade te geven en gingen daarna met zijn allen footgolven. Voor ons allemaal de eerste keer dat we op een echte golfbaan rondliepen. Voor de footgolf waren er speciale holes gemaakt met een emmer en aparte afslags vanwaar je moet beginnen. Het was nog best een uitdaging met al dat water.

Rond vier uur waren ze klaar met spelen en reden we met de auto naar het huisje om de laatste spullen in te pakken. Dit duurde toch nog even iets langer dan verwacht. Zo moest ik ook nog de bedden afhalen etc. Ondertussen gingen de kinderen alvast wat eten, het zou me namelijk niet verbazen als ze in de auto in slaap zouden vallen. Bij zoonlief was dat ook het geval, we waren nog niet van het park af of hij was al vertrokken naar dromenland. Dochter vermaakte zich ondertussen prima met de tablet. Halverwege werd hij toch weer wakker zodat papa ze thuis naar bed kon brengen en ik de auto kon uitladen. Op naar een nieuwe schoolweek.

Hoe was jullie week?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.