Afgelopen weekend hadden we ons jaarlijkse familieweekend. Normaal is dit altijd het derde weekend van april. Toen werd echter onze zoon gedoopt. Het werd verplaatst naar het weekend rond Palmzondag, maar ook dit kon niet doorgaan vanwege het herstel na een operatie. Drie keer is scheepsrecht laten we maar zeggen. Ik vind het altijd fijn om tijd door te brengen in dit deel van Nederland. Het voelt een beetje als thuis. Sinds mijn oma overleden is komen we er helaas niet meer zo vaak. Gelukkig herken ik soms een paar ‘Tukker’-kenmerken in mijn dochter. Onder andere waarmee ze haar lievelingspop ‘Elmoooooh’ aanduidt.

Lees ook: Overijssel met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

We hebben een hoop leuke dingen gedaan, zo hebben we geslapen in de ‘hooiberg‘ voorzien van alle luxe. Zelfs een sauna was aanwezig. Natuurlijk hebben we ook kennis gemaakt met het leven op een ‘boerderij’. Hebben we heerlijke ijsjes gegeten en kort gewinkeld. Een verjaardag gehad van mijn zwager die dertig was geworden. En tot slot een dagje naar het ‘goedkoopste attractiepark van Nederland’. Daarom zijn er ook een hoop foto’s gemaakt. De leukste heb ik uitgezocht, maar zijn er toch best veel. Daarom worden ze klein weergegeven en kan je op de foto klikken om de foto in normaal formaat te zien. Daarom ook dat er ook twee blogs over zullen verschijnen; de eerste met de foto’s van het weekend en de tweede met de foto’s van ons bezoekje aan attractiepark de Waarbeek. Het gebeurt niet vaak, maar op een deel van de foto’s sta ik zelf ook op!

Onderweg

Om in dit mooie stukje van Nederland te komen zitten wij al snel twee uur in de auto. En aangezien papa nog tot laat moest werken mochten wij met de ‘oma en opa taxi’ mee. Best gezellig hoor met zijn drietjes. Baby boy was al snel vertrokken naar dromenland en onze dreumes oefende een paar nieuwe kunstjes.

De hooiberg

En zo ziet hij er dan uit; de hooiberg waar we in sliepen. In eerste instantie zouden we met zijn zessen hier slapen. Het vriendinnetje van mijn broertje ging op het laatste echter niet mee, iets met studiereizen etc. Na een nieuwe indeling sliepen manlief en ik, samen met onze kinderen, nichtje en mijn broertje in de grote kamer. Oma en opa in de kleine kamer. En op de overloop was een grotere ruimte waar een tweepersoons logeerbed paste voor mijn zus en haar vriend. Zo konden we gezellig met zijn allen in hetzelfde huisje doorbrengen. Het andere huisje was namelijk verhuurd, en om dan in de bed & breakfastkamer van de boerderij te slapen is zo ongezellig. Zondagochtend zijn we ‘vroeg’ opgestaan om als enige gebruik te maken van de sauna. Na vijf minuten had ik dat ook wel gezien, dus tijd om de kinderen op te halen voor een badderbeurt. Een deel van de foto’s komt van de website.

Het boerenleven

Een boerderij zonder dieren kan natuurlijk niet. Er waren vooral veel koeien, anguskoeien om precies te zijn. Daar konden we heerlijk naar kijken vanaf het terras. Het was ook erg leuk om te zien hoe ze eten kregen. En de kippen die los rondliepen op het erf. Er waren zelfs kleine kuikentjes bij. In de vroege ochtend waren er ook haasjes te zien, dus mochten ze in hun slaapzakje naar buiten. Van oma dan, moeders lag nog heerlijk ‘uit te slapen’.

Eten en spelen