Het leukste waterspeelgoed

De komende dagen worden er tropische temperaturen voorspeld. Kunnen de kinderen eindelijk naar hartelust in de tuin spelen met water. Om de een of andere reden heeft dat toch een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Het is iets magisch. Gewoon een emmertje water en wat fantasie is al genoeg voor uren lang speelplezier. Toch is er enorm veel ander leuk waterspeelgoed. Speciaal voor jullie zet ik het leukste speelgoed op een rijtje:

Lees ook; Het populairste buitenspeelgoed

Watertafel

De watertafel mag natuurlijk niet ontbreken. Onze dochter heeft er een gekregen voor haar eerste verjaardag. Eentje in de vorm van een piratenboot, helaas vanwege de ribbels niet heel geschikt als zandtafel. Maar je hebt ook prima tafels, zoals bij de action, die geschikt zijn voor water en zand. Lekker varen met bootjes, pompen, door het waterrad en ga zo maar door.

De leukste watertafels vind je hier.

Lees ook: Review: Little Tikes Fountain Factory

Zwembad

Een zwembad is ook heel vanzelfsprekend. Deze kan je vullen met water, of een laagje water met wat ballenbadballen. Extra leuk wordt het als je de glijbaan zo neer zet dat het in een bad met scheerschuim terecht komt. Glijden gaat dan wel extra hard! Je kan ook gewoon een zeephelling maken met een aantal vuilniszakken aan elkaar, die je nat spuit en vervolgens insmeert met zeep /scheerschuim. Voor oudere kinderen doet een giga zwembad met warmtepomp het natuurlijk ook altijd goed. En voor mama’s als de kinderen op bed liggen.

De leukste kinderzwembaden voor in de achtertuin vind je hier.

Waterbaan

Als kind vond ik dit al fantastisch speelgoed; een waterbaan van losse onderdelen die je aan elkaar klikt. Met pompen, sluisjes, draaimolens etc. Onze dochter heeft hem voor haar derde verjaardag ook al op het verlanglijstje staan.

Naast de standaard waterbanen kan je er natuurlijk ook zelf eentje maken 😉

De leukste waterbanen vind je hier.

Gieter

Om de plantjes mee water te geven. We hebben een plastic gieter in de vorm van een theepot. Maar je kan ook heel eenvoudig een gieter maken door gaatjes te prikken in een plastic pak melk. Kleine gaatjes zorgen voor langer speelplezier.

De leukste gieters vind je hier.

Drijvende bloem

Op een verjaardagsfeestje hebben we ooit bloemen gemaakt van papier met wasco die in het water vanzelf over gingen. Deze Quut Lily drijvende bloem is van plastic en bestaat uit vier onderdelen waarmee er ook prima gespeeld kan worden. De bloem bestaat uit drie laagjes in verschillende vrolijke kleurtjes met multifunctionele onderdelen. Zo doet het deksel het ook prima doet als kijkglas in een bad vol met scheerschuim 😉 En kan je de bloem gebruiken als douche om water mee te spuiten. Hij is makkelijk schoon te maken en kan ook prima me naar het strand.

Deze drijvende bloem koop je hier.

Waterballonnen

Het is altijd even wat werk om ze te vullen met water. Maar daarna gegarandeerd plezier voor jong en oud. Of je er nu gewoon lekker mee speelt, ze over probeert te gooien, blind trefbal speelt of een watergevecht organiseert met de hele straat. Alleen jammer van het opruimen van de rubbertjes na afloop ….

Waterballonnen en handige hulpmiddelen koop je hier.

Lees ook: De leukste spelletjes met waterballonnen

Zand & Watermolens

Voor jonge kinderen doet een waterrad het altijd goed. Ze vinden het geweldig om het water naar beneden te zien lopen. Als ze het door hebben zullen ze het zelf ook gaan doen.

Diverse zand- en waterballonnen vind je hier.

Waterpomp

Vooral in waterspeeltuinen kan je er een vinden. Een waterpomp in combinatie met allerlei buizen en gangen waardoor het water naar beneden stroomt. Het leukste zijn ze als ze voorzien zijn van sluisjes en je de weg van het water kan bepalen.

Welk waterspeelgoed vind jouw kind het leukste?

Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Leuke tips hoor, ik merk soms zelf ook nog wel dat ik me kan vermaken met deze manieren ondanks ik al wel op leeftijd ben. Maar de simpelste dingen blijven juist de leukste. Gelukkig wint de nieuwste technologie hierbij niet.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.