De komende dagen worden er tropische temperaturen voorspeld. Kunnen de kinderen eindelijk naar hartelust in de tuin spelen met water. Om de een of andere reden heeft dat toch een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Het is iets magisch. Gewoon een emmertje water en wat fantasie is al genoeg voor uren lang speelplezier. Toch is er enorm veel ander leuk waterspeelgoed. Speciaal voor jullie zet ik het leukste speelgoed op een rijtje:

Lees ook: Waterspelletjes; Spelen met water bij kinderfeestje of voor volwassenen binnen of buiten

Lees ook: Top 10 populairste buitenspeelgoed voor dreumes, peuter en kleuter

Watertafel

De watertafel mag natuurlijk niet ontbreken. Onze dochter heeft er een gekregen voor haar eerste verjaardag. Eentje in de vorm van een piratenboot, helaas vanwege de ribbels niet heel geschikt als zandtafel. Maar je hebt ook prima tafels, zoals bij de action, die geschikt zijn voor water en zand. Lekker varen met bootjes, pompen, door het waterrad en ga zo maar door.

De leukste watertafels vind je hier.

Lees ook: Review: Little Tikes Fountain Factory
Lees ook: De leukste watertafels voor kinderen; van Little Tikes tot houten tafels

Zwembad

Een zwembad is ook heel vanzelfsprekend. Deze kan je vullen met water, of een laagje water met wat ballenbadballen. Extra leuk wordt het als je de glijbaan zo neer zet dat het in een bad met scheerschuim terecht komt. Glijden gaat dan wel extra hard! Je kan ook gewoon een zeephelling maken met een aantal vuilniszakken aan elkaar, die je nat spuit en vervolgens insmeert met zeep /scheerschuim. Voor oudere kinderen doet een giga zwembad met warmtepomp het natuurlijk ook altijd goed. En voor mama’s als de kinderen op bed liggen.

De leukste kinderzwembaden voor in de achtertuin vind je hier.

Lees ook: De leukste opblaasbare zwembaden voor baby’s en kinderen; met glijbaan of juist heel groot

Waterbaan

Als kind vond ik dit al fantastisch speelgoed; een waterbaan van losse onderdelen die je aan elkaar klikt. Met pompen, sluisjes, draaimolens etc. Het voordeel hiervan is dat ze wel gewoon met water kunnen spelen, zonder dat ze heel erg nat worden! Bij de Action hebben ze nu een waterbaankoffer te koop, ideaal ook voor het opruimen.

Naast de standaard waterbanen kan je er natuurlijk ook zelf eentje maken ;-)

De leukste waterbanen vind je hier.

Lees ook: Floatables; de leukste en hippe opblaasbare banden, ligbedden en figuren 

Gieter

Om de plantjes mee water te geven. We hebben een plastic gieter in de vorm van een theepot. Maar je kan ook heel eenvoudig een gieter maken door gaatjes te prikken in een plastic pak melk. Kleine gaatjes zorgen voor langer speelplezier.

De leukste gieters vind je hier.

Drijvende bloem

Op een verjaardagsfeestje hebben we ooit bloemen gemaakt van papier met wasco die in het water vanzelf over gingen. Deze Quut Lily drijvende bloem is van plastic en bestaat uit vier onderdelen waarmee er ook prima gespeeld kan worden. De bloem bestaat uit drie laagjes in verschillende vrolijke kleurtjes met multifunctionele onderdelen. Zo doet het deksel het ook prima doet als kijkglas in een bad vol met scheerschuim ;-) En kan je de bloem gebruiken als douche om water mee te spuiten. Hij is makkelijk schoon te maken en kan ook prima me naar het strand.

Deze drijvende bloem koop je hier.

Lees ook: Badspeelgoed

Waterballonnen

Het is altijd even wat werk om ze te vullen met water. Maar daarna gegarandeerd plezier voor jong en oud. Of je er nu gewoon lekker mee speelt, ze over probeert te gooien, blind trefbal speelt of een watergevecht organiseert met de hele straat. Alleen jammer van het opruimen van de rubbertjes na afloop ….

Waterballonnen en handige hulpmiddelen koop je hier.

Lees ook: De leukste spelletjes met waterballonnen

Zand & Watermolens

Voor jonge kinderen doet een waterrad het altijd goed. Ze vinden het geweldig om het water naar beneden te zien lopen. Als ze het door hebben zullen ze het zelf ook gaan doen.

Diverse zand- en waterballonnen vind je hier.

Waterpomp

Vooral in waterspeeltuinen kan je er een vinden. Een waterpomp in combinatie met allerlei buizen en gangen waardoor het water naar beneden stroomt. Het leukste zijn ze als ze voorzien zijn van sluisjes en je de weg van het water kan bepalen.

Welk waterspeelgoed vind jouw kind het leukste?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.