Skip to Content

Vijf te gekke waterparken in Europa

Vijf te gekke waterparken in Europa

Niet alleen in Nederland is het spetteren geblazen, ook op vakantie in Europa kun je heerlijk genieten van waterpret. Ideaal voor als je op zoek bent naar avontuur en adrenaline voor op vakantie met het gezin. Daarom de 5 leukste waterparken van Europa op een rij gezet. Tijd om je badkleding aan te trekken, af te koelen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur in een waterparadijs!

Siam Park – Tenerife (Spanje)

Vijf te gekke waterparken in Europa - Mamaliefde

Bovenaan de top-5 prijkt ongetwijfeld Siam Park in Costa Adeje in het zuidwesten van het zonnige Tenerife. Met een gigantische glijbanen als de Singha waar je kunt raften en de Tower of Power waar je tussen de haaien en roggen glijdt, aangelegde stranden en nog heel veel ander waterplezier, wist dit waterpretpark diverse awards in de wacht te slepen.

En dat is nog niet alles. Het golfslagbad Siam Beach is ook wereldwijd bekend vanwege het groots opgezet zwembad met een strand dat op de zee lijkt en zelfs kunstmatige golven heeft van wel drie meter hoog. Ook surfers komen hier goed aan hun trekken.

En dit zijn slechts enkele motieven waarom Siam Park tot één van de meest geliefde waterparken van Europa hoort. Siam mag dan wel heel Oosters en tropisch klinken, je hoeft dus zeker niet naar de andere kant van de wereld af te reizen om magisch avontuur en spanning te vinden met hagelwitte stranden.

Reden genoeg om een vakantie naar Tenerife te boeken. Behalve het Siam Park, ben je natuurlijk ook gegarandeerd van heerlijke temperaturen, hippe hotels en lekker Spaans eten; dus waarom zou géén vakantie regelen naar Tenerife?

Lees ook: Vakantie Tenerife met kinderen; de leukste kinderactiviteiten en hotspots 

Water World – Cyprus

Vijf te gekke waterparken in Europa - Mamaliefde

Cyprus heeft een rijke historie en cultuur, daarom is het al een uiterst interessant eiland om te bezoeken vanwege de culturele hoogstandjes, waarvan er velen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Tel daarbij op de prachtige stranden, knusse restaurantjes en… Water World! In het oosten van Cyprus nabij Ayia Napa, ligt dit vermakelijk waterpretpark dat in 1996 de deuren opende. Sindsdien is Water World meer dan vijfentwintig awards in ontvangst mogen nemen.

Water World heeft de oude Griekse mythologie als thema. Het is één van de grootste themaparken in Europa en biedt spannende attracties voor jong en oud. Spectaculaire topattracties zijn onder meer buikglijder Chariot Chase, de trechter Aeolos Whirlpool, de rivier Odyssey en het golfslagbad van Poseidon.

De allerkleinsten kunnen zich vermaken in Trojan Adventure, Atlantis Activity Pool en Pegasus Pool. Voor urenlang waterplezier, een dagje uit of voor alle thrillseekers is dit spectaculair waterpark een echte must do als je vakantie op Cyprus viert.

Slide & Splash – Parque Aquático (Algarve)

Vijf te gekke waterparken in Europa - Mamaliefde

Behalve schitterende stranden en een mooie zee, heeft Portugal ook heel wat te bieden op waterpretparkgebied. In de Algarve in het zuiden van Portugal, ligt Slide & Splash-Parque Aquático, oftewel in het kort: Slide & Splash.

Dit park dat al meer dan dertig jaar bestaat, staat niet voor niets op nummer 3, want er ligt hier maar liefst zeven hectare aan waterplezier op je te wachten. Bekende glijbanen zijn de Tornado en Kamikaze. Ook al houd je niet van zwemmen, dan kun je hier alsnog goed terecht.

Je kunt hier ook heerlijk luieren op één van de vele ligbedden, een hapje eten in de verschillende horecagelegenheden of genieten van één van de shows, zoals de papegaaienshows, een kleurrijk spektakel en vol levendigheid gekenmerkt door acrobatische hoogstandjes of bekijk bijvoorbeeld het spannend schouwspel van roofvogels in de vrije vlucht.

En een ander fijn voordeel: parkeren kan hier gratis.

Lees ook: Algarve met kinderen; handige tips ook met baby en peuter naar Lagos Portugal

Star Beach Waterpark, Kreta

Vijf te gekke waterparken in Europa - Mamaliefde

Het Star Beach Waterpark hoort bij het gelijknamig hotel in Chersonissos op Kreta. Het ligt pal aan het strand en de toegang is gratis! Star Beach één van de eerste en meest beroemde strand funparken van Europa en biedt vier hectare aan plezier voor het hele gezin.

Geniet van de vele watersportmogelijkheden tijdens je vakantie in Griekenland zoals banaan varen of roetsj van de vele waterglijbanen af hier.

Lees ook: Oost-Kreta Wat te doen; Tips, Bezienswaardigheden en uitjes. Vakantie met kinderen in Sitia.

Action Aqua Park – Bulgarije

Vijf te gekke waterparken in Europa - Mamaliefde

Niet voor niets heet dit waterpark Action Aqua park, hier ga je heen voor actie en adrenaline! Dit park waar je kunt zwemmen, glijden, spetteren, en nog zoveel ligt bij één van de meest populaire badplaatsen van Bulgarije: Sunny Beach. En als je hier bent, dan sla je natuurlijk Action Aqua Park niet over, want je zult versteld staan van de vele topattracties.

Muziek onder water horen? Ja dat kan in Musical Pool! Als een kanonskogel over de groene schans schieten? Probeer het uit in de Tubolence. Of lekker tegen elkaar strijden wie het snelst beneden is? Strijd tegen drie vrienden op de Multislide.

Het kan allemaal in dit sensationeel park. Sunny Beach is een topbestemming voor waterplezier en waar je lang kunt slenteren over de boulevard boordevol barretjes, clubs en restaurantjes.

In welk waterpark ben jij deze zomer te vinden?

Redactie Mamaliefde