In de vakantie heb ik een aantal weken een new in gedeeld. Deze is volledig in het thema van de lunchbox. Afgelopen week mocht ik namelijk drie  hele gave perspakketten ontvangen van de Ruijter en de AH. Daarnaast had ik eerder al hele leuke eivormers gekregen van Coolgift, nootjes van Bites we Love en kreeg ik ook nog eens een hele gave lunchset van Orange Rebel waarvan ik er ook een mag weggeven. 

Lees ook: Gezond & hartig broodbeleg kinderen; Voorbeelden op brood voor baby’s, dreumes en peuter!

#broodjebijzonder

#broodjebijzonder - Mamaliefde

#broodjebijzonder - Mamaliefde

#broodjebijzonder - Mamaliefde

Mijn eigen dochter hoeft gelukkig niets mee te nemen naar de peuterspeelzaal. Toch vind ik het al erg leuk om eens te proberen wat er allemaal mogelijk is als het gaat om de lunchbox. Alvast een beetje oefenen. Zodat ze straks niet alleen naar school gaat met een saaie boterham met pindakaas. Want alleen maar brood is saai, zo blijkt uit het onderzoek van de Ruijter. De meeste mensen denken er niet over na en gebruiken zelfs maar twee soorten beleg. Met de enorme mand vol kunnen we hier voorlopig wel vooruit. En heel wat oefenen op ons #broodjebijzonder.

Bento style

bento style lunch box - Mamaliefde

bento style lunch box - Mamaliefde

Zo’n diverse lunchbox is leuk, helemaal als je het bento style aankleed. Met vrolijke gezichtjes, vormpjes en afbeeldingen. Van de AH kregen we een gevulde lunchbox die zeer divers was ingericht. Niet alleen een boterham, maar ook een cracker en vooral veel fruit en snoeptomaatjes. Met vrolijke prikkers in diverse bakjes. De jongeman was net uit bed en vond dat er wel heel erg lekker uit zien. De volgende dag ging het ook gelijk mee op uitstapje. Ideaal om zo diverse ingrediënten mee te nemen zonder dat je alles bij elkaar doet. Want druifjes bij een rijstewafel vind ik niet zo lekker. Met de vormpjes kunnen we ook nog eens mooi gaan stijlen.

Een ei hoort erbij

Eiervormen - Mamaliefde

Eiervormen - Mamaliefde

Eiervormen - Mamaliefde

Wat mij ook enorm aanspreekt is het idee van een diverse vulling in de lunchbox. Dus niet alleen maar brood, maar dit juist zoveel mogelijk af te wisselen. Want de gemiddelde Nederlandse lunchbox zou saai zijn. Alleen moet ze wel eerst wat beter gaan eten. Zelfs dan zou ik het proberen zo divers mogelijk aan te bieden binnen wat ik weet dat ze eet, dat je niet de helft weer mee naar huis krijgt. Momenteel vind ze eieren bijvoorbeeld heel erg lekker. Met enige regelmaat kook ik dan ook een paar eitjes. Daarna pel ik ze en laat ik ze in een vormpje goed afkoelen. In deze set zitten maar liefst vormpjes zoals van een konijn, maar ook een hartje, ster, auto en vis. Het moeilijkste voor peuter is nog wel te wachten tot mama zegt dat ze ze mag openen. Het liefste valt ze gelijk aan.

Bites we love

Winactie Orange Rebel - Mamaliefde

Winactie Orange Rebel - Mamaliefde

Snacks doen het ook altijd erg goed. Bij Bites we Love kan je uit een zeer divers aanbod kiezen wat je graag zou willen snacken. Dit kan een notenmix zijn, maar ook gedroogd fruit of afgewisseld met kokos en chocolade. Genoeg dus voor iedereen. Je kiest vier combinaties uit, als je dat lukt tenminste. Deze worden dan opgestuurd in een handig doosje. Dat er ook nog eens heel presentabel uit ziet als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Met vier personen in huis en vier smaakjes heb ik voor iedereen iets uitgezocht. Een pittige chili mix voor manlief, een combinatie met chocolade voor mezelf, tutti frutti en een meer bounty achtige combinatie voor de kids. Want snacken kan gezond en lekker zijn! De kinderen vonden het in ieder geval heerlijk. Op de stukjes kokos na, die lieten ze netjes allemaal liggen.

Persoonlijke lunchbox

Winactie Orange Rebel - Mamaliefde

Orangerebels winactie - Mamaliefde

Orangerebels winactie - Mamaliefde

Wat ook helpt is een persoonlijk lunchtrommeltje. Eentje die echt van jou is en niemand anders heeft. Met de lunchset van Orange Rebel is dat geen probleem. Deze set is te verkrijgen in drie vrolijke opvallende kleurtjes; roze, blauw en oranje. Op de website vind je diverse templates om uit te printen. Zo kan je kind iedere dag bij wijze van spreke met een andere lunchtrommel mee naar school nemen. In de box zitten twee tussenschotjes die je er makkelijk uit haalt zodat je de indeling kan veranderen. Je pakje drinken past er in ieder geval ook in, zodat je genoeg hebt aan alleen je trommeltje. Voor een extra pauze tussendoor kan je de drinkbeker meenemen met de drank die hij / zij lekker vind. Natuurlijk met een matching ontwerp. Deze set kan ook gewoon in de vaatwasser, of met een vochtig doekje worden afgenomen.

Winactie

persbeeldwinkel_2015-04-19-5533b7e9c9fa7_o_orangerebel_com_16.-orangerebel (640x221)

Wil jij ook zo’n lunchset van Orange Rebel winnen? Wat je hiervoor moet doen? Gewoon een reactie achterlaten voorzien van geldig email-adres zodat ik je kan bereiken als je wint. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken en je aanmelden voor de nieuwsbrief in de sidebar. De winnaar wordt volgende week vrijdag bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Tineke