De kinderen hadden al een tijdje een wens; namelijk logeren bij oma en opa. Op Texel. Dus na overleg werd besloten dat ze daar in de herfstvakantie wel de hele week mochten doorbrengen. Vervolgens begon het aftellen; ze moesten bijna een maand wachten tot het zo ver was. Ik weet niet wie dat vooruitzicht om te gaan logeren meer zag zitten; de kinderen, die zeker de eerste dagen constant vroegen of ze nu al mochten slapen bij oma en opa, of mama die uitkeek naar een week zonder kinderen. Er stonden nog geen plannen op het programma en het werk van manlief gaat gewoon door. 

Lees ook: Tips voor als je baby/ kind gaat logeren; Checklist wat meenemen tot aan hoe omgaan met heimwee

Feest!

In het begin was het ‘hoera’. Ik kon het dan ook stiekem niet laten toen ik het met een andere moeder had over de herfstvakantie, en zij aangaf blij te zijn dat ze een dag op cursus moest wat haar collega’s niet zo zagen zitten tijdens de vakantie en zij heerlijk vond, dat ik uitkeek naar deze week. Even een weekje ‘bijkomen’ want het moederschap is stiekem behoorlijk intensief. Het is fijn als je dan even geen verantwoordelijkheid hoeft te gedragen. Nu ga ik wel zo af en toe op een persreis zonder kinderen, maar dat is toch anders in een andere omgeving waar je de hele dag wordt bezig gehouden, dan gewoon thuis te zijn.

Freedom!

Al snel begon het plannen maken; want een week zonder kinderen dan kan je een heleboel doen (of juist niet). Onlangs ben ik nog naar de kapper geweest, dus dat was niet nodig. Maar een bezoekje aan de pedicure, nieuwe kleding kopen, naar de sportschool en natuurlijk ook alle tijd om af te spreken zonder dat ik een ‘deadline’ heb om weer thuis te zijn. Helaas betekende mijn ‘vrijheid’ niet dat anderen dat ook hadden, en bleek de enige afspraak die ik die week had roet in het eten te gooien.

Slik

Een dag voor de kinderen zouden weggaan moest ik toch al wel even slikken. Zou ik ze toch niet gaan missen? Zaterdagochtend moesten ze van mij eerst hun kamers opruimen voor ze zouden gaan logeren. Dat levert toch altijd een hoop strijd op. En was ook een ‘race tegen de klok’ omdat scouting dit keer in de middag was vanwege een speciale opkomst. De jongste was ruim op tijd klaar, de oudste haalde het net op tijd. Nadat ik thuis kwam en op de bank zat in een opgeruimd huis, keek ik aan de ene kant uit naar een week dat ik niet hun rommel hoef op te ruimen. Aan de andere kant was het wel heel erg stil en begon ik hun aanwezigheid nu al te missen. Terwijl dit voor een ruime twee uur was, zelfs schooldagen zijn langer.

Waar blijft de tijd?

Wat ik al had verwacht; de vakantie vloog voorbij. Het was wel even fijn dat je geen rekening hoeft te houden met de kinderen. Wil je spontaan ergens heen, dan kan dat. En hoef je hen niet mee te nemen. Anders had ik nooit spontaan een bezoekje gebracht aan de Flying Tiger bijvoorbeeld. Aan de andere kant was het ook enorm bedrieglijk, de tijd vliegt voorbij zodat ik aan dingen die ik had gehoopt om te doen, niet ben toegekomen.

Waarom nu?

Wel was het even balen toen ik de keelontsteking van manlief overnam. Ik heb ook aardig wat tijd in bed doorgebracht. Aan de ene kant lekker uitslapen en aan de andere kant ook gewoon omdat ik me niet lekker voelde. Al kreeg ik wel het gevoel dat je van de halve dag op bed liggen ook alleen maar duffer wordt.

Ergste nachtmerrie

Op een gegeven kreeg ik een telefoontje van oma dat de oudste luizen had. Oei, dat was wel even balen. Gelukkig is oma meteen aan de slag gegaan met lotion en shampoo en hoef ik zelf alleen de herhaling te doen.

Wat gebeurt hier?

Na een week had ik verwacht dat de kinderen het wel weer fijn zouden vinden om mama (en papa) te zien tijdens het ophalen. Dat viel dus wel een beetje tegen. Er waren ook wat neefjes en ze zaten gezellig voor de tv een boterham en een appeltje te eten en na een snelle knuffel lag daar toch de ‘prioriteit’.

De volgende dag thuis merkte ik wel dat ze wat aanhankelijker waren. Zoonlief kwam ’s ochtends gezellig in bed knuffelen en stoeien, en dochterlief bleef ook tegen me aan plakken. Maar dat kan ook komen doordat ze een dag later opeens heel snel hoge koorts kreeg.

Hebben jullie kinderen wel eens een week gelogeerd; wat dachten jullie toen?

Happy woman celebrating stockphoto from Shutterstock / ViDi studio

Summary
Review Date
Reviewed Item
Wat er door je hoofd schiet als de kinderen een week gaan logeren bij oma en opa...
Author Rating
51star1star1star1star1star