Regelmatig laat ik in de vlogs en in eetdagboeken zien wat ik eet. Zelf vind ik het ook altijd leuk om eetdagboeken te zien en lekker mee te kijken naar wat iemand eet. Ik streef een gezonde levensstijl na, dat betekent voornamelijk gezonde keuzes maken, maar vooral ook genieten. Gezond eten is vaak ook hartstikke lekker en er zijn altijd dagen bij waarin ik minder gezonde keuzes maak. Als de balans juist is, dan is het prima.

Lees ook: Orthorexia; wanneer gezond niet meer gezond is

Ontbijt

Ik probeer in ieder geval altijd de dag goed te beginnen. Ik neem vaak een stuk fruit bij het ontbijt, dan heb ik dat alvast binnen. Daarnaast voelt het fijn om s’ ochtends al een goede keuze te maken, iets van een goed begin is het halve werk.

Lunch

Als lunch kies ik vaak voor brood, al liep dat deze dag iets anders. Ik ben geen heel groot fan van brood, hoewel ik altijd voor volkoren kies, heb ik vaak snel weer trek. Mijn zwakker punt is dan ook echt aan het eind van de middag. Vooral als ik thuis ben krijg ik op dat moment trek in chips of chocolade, mijn 2 favorieten!

Tussendoortje

Het duurt dan altijd nog best lang totdat we gaan avondeten, dus ik snak dan echt naar iets ongezonds. Al probeer ik daar dus niet al te vaak aan toe te geven. Als we met het hele gezin thuis zijn, dan kiezen we er wel vaak voor om iets lekkers op tafel te zetten. Dan zetten we nootjes neer, een bakje chips, maar de laatste tijd ook regelmatig iets gezonds zoals plakjes komkommer, worteltjes, olijven of augurkjes. De kinderen eten het op deze manier ook graag en iedereen heeft dan meteen wat groenten binnen.

Diner

De avondmaaltijd is over het algemeen ook gezond. Ik lig er zeker niet wakker van als we een keer geen groenten eten, maar juist omdat de kinderen in de groei zijn, vind ik het wel belangrijk dat ze veel gezonds eten. Ik schotel ze ook echt van alles voor…. Van augurkjes tot asperges en van boerenkool tot zuurkool, het meeste eten ze met plezier op.

Snacktijd

Na het avondeten stopt mijn eetdagboek vaak. Als de kinderen in bed liggen, dan drink ik vaak nog een kopje thee en dat is het. Als ik genoeg heb gegeten, dan heb ik s’ avonds ook geen trek meer en het scheelt dat ik veel vroeger naar bed ga dan vroeger. Ik ben een echt avondmens, maar om daarna weer om 6u de dag te beginnen, dat viel wat tegen. Nu ga ik dus lekker op tijd naar bed.

Kijk je mee met het eetdagboek wat ik laatst op een zondag bijhield?! Van een uitgebreid ontbijt tot de lekkere borrel….