Wat voor activiteiten doe jij tijdens een vakantie? - Mamaliefde.nl

Wat doe jij tijdens de vakantie?

De kinderen zijn vrij, als ze normaal naar de BSO gaan, zal dat nu vast doorgaan en daar leuke activiteiten ondernemen waar anders minder tijd voor is. Ook thuis kan je de tijd gebruiken voor extra leuke activiteiten; van dagjes uit, het aanbieden van activiteiten of gewoon even lekker relaxen en niets hoeven te doen.

Beperkte structuur

Veel moeders kiezen ervoor om in de vakantie niet teveel structuur aan te brengen. De enige structuur die Marijke probeert te bieden is op tijd uit bed, verplicht mee naar de supermarkt, op tijd fruit en brood etc. Verder worden ze gewoon vrij gelaten om te doen en laten wat ze willen. Ook Merel biedt enige mate van structuur aan tijdens de vakantie. Zo is het iedere ochtend opstaan voor half 9, douchen en eten. Op de dagen dat de kinderen naar de BSO gaan of er uitstapjes zijn is er meer structuur. Ook de kinderen van Fleur gaan een paar dagen naar de BSO.

Uitstapjes

Als je niet op vakantie gaat, is het ook altijd fijn om een paar dagen buitenshuis door te brengen. Lekker eropuit te gaan. Of dat nu gratis de natuur in gaan is of een uitstapje maken. Om een beetje de activiteiten af te wisselen. Zo gaat Bianca in de vakantie graag met haar partner en dochter een dagje uit naar de Waarbeek (minipretpark in Hengelo). Haar dochter is al wat ouder, dus een dagje shoppen vindt ze ook helemaal geweldig. Merel probeert twee of drie dagen iets te plannen, en dan activiteiten zoals een picknick, fietsen, dierentuin, pretpark of zwemmen.

Activiteiten aanbieden

Naast dagjes uit kan je ook activiteiten aanbieden aan de kinderen. Je kan vooraf een hele planning maken van uur tot uur zoals Judith heeft gedaan. Of de activiteiten aanbieden in overleg met de kinderen, afgestemd op het humeur en verzoekjes. Zo kijkt Marguerita van dag tot dag in wat voor stemming ze zijn en stemt daar de planning op af, of biedt activiteiten aan. De laatste tijd kijken ze erg graag naar vlogs en klei-tutorials op Youtube. Dus toen ik het vroeg waren ze net van plan om ‘vloggertje’ te spelen.

Vervelen kan geen kwaad

Gelukkig ben ik niet de enige waarbij de kinderen tijdens de vakantie wat meer schermuren maken dan normaal. Ook de kinderen van Marijke brengen in de vakantie veel tijd door achter de iPad en telefoon. Zij laat het gewoon lekker los. Vervelen is in haar ogen ook heel erg belangrijk, daar worden ze ook creatief van. Behalve als ze ergens heen gaan natuurlijk. Merel laat naast de uitstapjes de rest open voor vrije invulling. Zo wordt er geen tijd ‘verspild’ maar hebben ze ook genoeg tijd om een beetje te kunnen aanmodderen en buitenspelen. Waar volgens haar een vakantie ook echt voor geschikt is. Zo is ze erg blij met haar tuin en trampoline. Dan zoef je de rits dicht en gaan ze zelf even lekker niksen in de zon. Wel kan het haar soms wel storen als ze betrokken wordt bij de verveling. Net zoals Marijke die stiekem toch wel weer opgelucht  is als ze weer naar school gaan.

Huishouden op laag pitje

Met kinderen in de buurt gaat het huishouden toch anders dan je gewoon bent. Daarom ben ik zelf ook blij als de schoonmaakster een weekje overslaat. Bij Marijke loopt het huishouden tijdens zo’n week ook niet. Hooguit wordt er om de kinderen heen gestofzuigd en dat is het wel zo’n beetje. Bij Bianca gaat alles qua huishouden gewoon hetzelfde als altijd. Wat wel anders gaat is dat er veel wordt uitgeslapen en uitgebreid ontbeten.

Zelf bijkomen

Wat ik zelf heel erg fijn vind aan de vakantie is dat je het zelf ook even wat rustiger aan kan doen. Je hoeft niet op een bepaald tijdstip ergens te zijn en je kan lekker uitslapen. Perfect om zelf ook even een standje lager te gaan. Dat geldt ook voor Fleur die tijdens de vakantie er ook zelf van probeert te genieten en niet te druk hoeven zijn.

Wat doen jullie tijdens een vakantie?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • vakantie is bij ons vooral tijd om samen te genieten van pyjama dag en samen wat rommelen in huis. Heerlijk

  • Zoveel mogenlijk ondernemen!!! Anders is het met mijn kinderen in ieder geval niet te doen. Ze staan natuurlijk ook voor dag en dauw op, om 9 uur slaan ze elkaar de hersenen al in… even 2 weken door bikkelen!

  • In het begin van de vakantie doen we altijd heel rustig aan. Een beetje rondhangen. Maar ik zorg er toch altijd wel voor dat ik wat activiteiten/ideetjes achter de hand heb. 🙂

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.