Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik ook zin had om met de kinderen naar het winkelcentrum te gaan. Er zou namelijk een voorstelling gegeven worden van het Zandkasteel en aansluitend een meet en greet. Ik twijfelde heel erg, maar toen ik zaterdagochtend zag dat het nog regende leek het me wel een goed idee. Ben je er toch even tussenuit. Nu was het tijdstip wat ongunstig om twee uur, dus ging ik alleen met dochterlief op stap. Zoonlief lag ondertussen heerlijk te slapen.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kindermusicals en theater 2018-2019; De leukste kindervoorstellingen ook voor peuters, kleuters

Zandkasteel winkelcentrum - Mamaliefde.nl

We waren ruim op tijd zodat we eerst nog even ergens konden eten. Was het idee. In de parkeergarage was het zo druk dat ik op de vijfde etage moest parkeren. Nu vond ik dat nog niet heel bijzonder, het is tenslotte weekend en sinds de toegangspoortjes open zijn en iedereen hier gratis kan parkeren is dat vaker het geval. We stappen uit, lopen naar de lift en staan daar in de rij. We zijn duidelijk niet de enige, en vooral ook veel jongere kinderen staan hier met hun mama en / of papa. Dat werd dus snel een broodje bij de bakker. En door naar de andere kant van het overdekte winkelcentrum waar in een leeg winkelpand de voorstelling plaats zou vinden.

Twijfelen over waar ik moest zijn was niet nodig, halverwege het winkelcentrum belandde ik al in een rij met wachtenden. Die allemaal voor hetzelfde kwamen. Was ik even blij dat ik dochterlief kon afleiden met een broodje. Want het was nog 20 minuten wachten… Na tien minuten gingen de deuren open en konden we naar binnen schuifelen. Bij de ingang kreeg ik van de bewaking een nummertje en mochten we naar binnen. Ik was de laatste die naar binnen mocht, daarna moest er gewacht worden. Toen er een vrouw het podium op klom bleek zelfs dat de deuren dichtgingen, ook al begon de voorstelling pas over vijf minuten.

Een keer rondkijken en ik snapte waarom. Het was druk, echt gewoon megadruk. Er stonden wat bankjes waar een aantal kinderen, maar vooral ook veel papa’s en mama’s op zaten. Snappen die dan niet dat er vervolgens achter ze niemand meer iets ziet? Zelfs na een verzoek van de presentator of de mama’s en papa’s aan de kant zouden willen gaan bleven ze er gewoon zitten… Ondertussen zag ik hoe dochterlief zich een baan naar voren baande, nieuwsgierig als ze is. Nu ben ik absoluut geen fan van voordringen, maar in het middenpad stond niemand dus kon ze gewoon doorlopen. Totdat ik haar niet meer zag. Gelukkig kwam ze ook al snel weer terug. Ik stond ergens aan de zijkant in een hoekje bij de één na achterste bank en nadat ik vroeg of een papa even wat kon opschuiven kon dochterlief gelukkig zitten. Aangezien de wanden van glas waren, stonden er ook achter de ruiten vaders en moeders met kinderen op de schouders om toch ‘iets’ mee te krijgen van de voorstelling. En hoe het zat met Miriam die gevraagd had of ik kwam? Die stond ook buiten met twee kinderen en man omdat het te druk was.

Zandkasteel winkelcentrum - Mamaliefde.nl

Daarna begon de voorstelling; op zich echt heel leuk gedaan gedurende de voorstelling was er ook veel interactie met de kinderen. De voorstelling duurde een half uurtje en er werd vooral veel gedanst. De presentator kletste het geheel een beetje aan elkaar. En er mochten ook even een aantal kinderen op het podium zodat de acteurs even wat konden drinken. Want het was behoorlijk warm. Dochterlief stond er met een stralende lach naar te kijken. Er zaten best wel wat grappen in verwerkt zoals Toto die iemand laat schrikken. Het was dus echt leuk voor jonge kinderen. Gelukkig maar, is het niet voor niets geweest.

Na 25 minuten had dochterlief het wel gehad, en wilde ze weg. Dat vond ik stiekem helemaal niet zo erg, liever nu dan als de hele mensenmassa weer in beweging kwam. Na afloop was er nog wel een meet & greet, waarschijnlijk waren daarvoor de nummertjes. Maar dat vond ik wel prima, ze is toch geen groot fan van poppen. En met tegenzin op de foto gaan is zonde. Zeker als er zoveel andere kinderen wel om staan te springen.

Natuurlijk is het hartstikke leuk van het winkelcentrum dat ze dit soort activiteiten organiseren. Ze zijn hier echt heel actief mee. Zo was er met de Pasen nog een wedstrijd waarbij diverse scholen een levensgroot ei hebben mogen versieren en kan je met Sinterklaas je cadeautjes laten inpakken. Er is ook een tijdje een enorm klimtoestel geweest. Het is ook erg slim, want in plaats van terug te gaan naar de auto zijn we toch nog even wat winkeltjes ingedoken en hebben een paar schoenen gekocht.

Een winkelcentrum in de andere stad had een tijdje geleden ook zoiets met Peppa Pig. Daar schenen ouders 2,5 uur gewacht te hebben om op de foto te mogen. Met kinderen! Ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar krijgen, met die van mij gaat dat echt niet lukken. Stiekem vind ik het dan ook wel jammer, natuurlijk is het leuk als een winkelcentrum zoiets organiseert maar er komt echt een immense drukte op af. En dat is niet de eerste keer. Ook op andere lokale gratis events zoals de Bieslanddagen of 1-1-2-dag komen er duizenden bezoekers, zodat je er óf vroeg bij moet zijn óf het maar beter kan laten gaan.

Organiseert het winkelcentrum bij jullie in de buurt ook weleens dit soort activiteiten? En gaat dat er dan ook zo aan toe?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.