De leukste uitstapjes voor in de voorjaarsvakantie; van een museumbezoek tot aan het kasteel, dierentuin of kermis - Mamaliefde.nl

Voorjaasvakantie; de leukste uitjes en activiteiten met kinderen

Het is alweer bijna zover; de voorjaarsvakantie staat voor de deur. En de temperaturen zijn veelbelovend. Heerlijk weer om buiten te spelen of om op pad te gaan. Ik ging op zoek naar de leukste uitstapjes voor in de voorjaarsvakantie. Binnen en buiten, voor als het toch een dag tegenvalt. We wonen tenslotte in Nederland 😉

Lees ook: De leukste uitjes in de lente

Kraamvisite in de dierentuin

De dierentuin is ook altijd een goed idee. In het voorjaar worden er in de dierenwereld veel baby’s geboren. Op deze website vind je een vrij compleet overzicht. Van babyneushoorntjes in Blijdorp tot een vijfling jachtluipaardwelpjes in Beekse Bergen.

Meer informatie vind je hier.

 

Lente-uitjes – Utrecht

In de voorjaarsvakantie presenteren zes theaters in de regio Utrecht een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Trollen, kabouters, goochelaars en een eitje als actiefiguur: het is allemaal te zien tijdens de Lente-Uitjes met o.a. Maastheater en dans. Maak van je vakantie een groot feest met de beste voorstellingen én veel extra activiteiten.

Kijk hier voor het programma.

 

Mad Science – Maritiem Museum

In de Offshore Experience gaan bezoekers (8+) op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd wanen ze zich aan boord van een offshore platform midden op zee. Bezoekers kunnen elke dag van de voorjaarsvakantie zelf een systeem van pijpleidingen bouwen, als duo een offshore platform in elkaar zetten en wie fietst de verlichting aan? Kinderen experimenteren op woensdag 1 maart met energie onder leiding van de gekke wetenschapper van Mad Science, bouwen op dinsdag 28 februari met allerlei materialen hun eigen offshore platform en ontwerpen op vrijdag 3 maart een windvanger.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Mad Science voor kinderen hobby

Windenergie & Kettingreactie – NEMO Science museum

Tijdens de voorjaarsvakantie van ontdek je in NEMO Science Museum de energie uit wind. In extra workshops leer je windenergie op verschillende manieren te gebruiken: Je ontdekt hoe je luchtweerstand voor je laat werken door een papieren vliegtuig optimaal te vouwen, je wekt energie op met een zelfgemaakte windmolen of je gebruikt de energie uit een ballon om jouw wagentje zo ver mogelijk te laten rijden. De Kettingreactie, een populaire demonstratie bij NEMO, kun je extra vaak bekijken van 18 februari tot en met 5 maart.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: NEMO Science Museum Amsterdam

Rhytm & Roots – Tropenmuseum

Ook in het Tropenmuseum vieren we de voorjaarsvakantie. Ontdek de invloed van Afrika op de muziekgeschiedenis in de tentoonstelling Rhythm & Roots, doe mee aan een workshop ‘Steeldrum spelen’ of maak een Oegandese armband. In Tropenmuseum Junior kan je elke dag tijdens de voorjaarsvakantie op reis naar ZieZo Marokko. Tijdens de vakantie is het museum zeven dagen in de week geopend.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Uitje naar het tropenmuseum Amsterdam met kinderen

Zeehelden – Scheepvaartmuseum

Zelf een zeeheld worden? Dat kan deze voorjaarsvakantie (18 februari – 5 maart) in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Doe mee aan het kleuterprogramma, de familierondleiding en bekijk onze tentoonstellingen. De allerjongsten (3-6 jaar) beleven het verhaal van Rinus de Rat en zijn vriend de kapitein. Zij vertellen over de grote reis met een schip waarbij vanalles misging. Maar gelukkig wist Rinus steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein was het helemaal duidelijk: Je bent een held! Veel mensen vinden Michiel de Ruyter een echte zeeheld. Vind jij dat ook? In deze nieuwe familierondleiding maak je met een museumgids een tijdreis door de 17de eeuw én door het leven van Michiel de Ruyter. Of hij een held is bepaal je daarna helemaal zelf.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Scheepvaartmuseum Amsterdam met kinderen

Star Warsexpositie – Museum van de twintigste eeuw

Niet specifiek alleen in de voorjaarsvakantie, maar wel nieuw is de Star Wars Expositie. T/m 29 oktober 2017 wordt in drie zalen van het Museum van de 20e Eeuw van alles getoond wat er rond de Star Warsfilms is verkocht sinds 1977. Ga zitten in de cockpit van de Millenium Falcon. Kom levensgrote figuren als Chewbacca, Princess Leia en Darth Vader tegen. Bekijk de prachtige LEGO-modellen die sinds 1999 zijn verschenen. Laat je meenemen naar het universum van Star Wars. ”A long time ago in a galaxy far, far away….” Nu dichtbij, in Hoorn.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Star Wars in Museum van de twintigste eeuw Hoorn

Ontmoet de politie – Veiligheidsmuseum PIT

In de voorjaarsvakantie staat Veiligheidsmuseum PIT in het teken van de politie met spannende activiteiten! Laat je in de handboeien slaan door agenten, bekijk de nieuwe politie-drone, ontmoet politie-vlogger Jan-Willem of bekijk de demo met echte politiehonden. Ook de politiespeurtocht is weer terug! In Veiligheidsmuseum PIT ontdek je van alles over de geschiedenis van de politie aan de hand van de topstukken van de Nationale Collectie Politie. Bekijk de nieuwe politie-drone, de historische voertuigen en politie-uniformen, of neem een kijkje in een echte politiecel. Kinderen kunnen zich in de voorjaarsvakantie verkleden als politieagent en de politiespeurtocht doen. Stap in de schoenen van een rechercheur en volgen de sporen. Vind jij de dief? Dan kijk je een leuke verrassing! In de voorjaarsvakantie komen er verschillende politieagenten naar Veiligheidsmuseum PIT. Ze vertellen graag van alles over hun werk bij de politie. Stel ze al je vragen, ga op de foto of laat je in de handboeien slaan. Ook politie-vlogger Jan-Willem komt langs en er is een politiehonden-demonstratie!

Het precieze programma vind je hier.

Lees ook: Veiligheidsmuseum PIT Almere

World of Bricks – Continium Kerkrade

Continium’s World Of Bricks is de kleurrijkste stad gebouwd met supergrote bouwstenen! Je vindt er een brandweerkazerne, een cinema, school, garage en meer. In deze stad bouwen en experimenteren jong en oud naar hartenlust. Zo ontdek je met LEGO®-stenen hoe jouw wereld werkt! Honderden LEGO-minifiguren verwelkomen je in hun wereld. Meld je bij de grenswachter en ga op ontdekkingstocht door Continium’s World Of Bricks. Talloze steentjes en doe-opstellingen dagen je uit om aan de slag te gaan. Iedere maand is er een ander thema, dus ook iedere maand weer leuke workshops, demonstraties, mini-exposities, “meet & greets”, bouwwedstrijden en nog veel meer. Houd de website in de gaten voor de actuele activiteitenagenda! De kleinsten zijn welkom om te spelen met DUPLO®-stenen en meer, de grootsten kunnen aan de slag met techniek of stop-motionfilms. Daarnaast ben je ook welkom in de andere exposities van Continium. Je vindt World Of Bricks in Continium aan het Museumplein Limburg in Kerkrade. Ook kun je hier (gratis) de conceptstore Bricksworld bezoeken.

Hier vind je meer informatie.

Muiderslot

In het voorjaar willen de kasteelheren het slot opvrolijken met mooie, nieuwe wandschilderingen. Wil jij een handje helpen? Haal alle stickers, potloden, behangetjes, glitters en verf uit de kast en versier deze middeleeuwse kamer zo kleurrijk mogelijk. Als je jouw ontwerp laat zien bij de kassa mag je tijdens de Voorjaarsvakantie het kasteel gratis bezoeken! Laat jouw muurtekening daarna achter bij een échte Middeleeuwer in de Kemenade en maak kans op een bijzondere verrassing.

Hier vind je de exacte voorwaarden en tekening.

 

Kids Adventure Week – Zandvoort

Voor een voorjaarsvakantie vol leuke activiteiten kunnen kinderen terecht in Zandvoort tijdens de Kids Adventure Week. Van speurtochten tot het bouwen van zandkastelen, leuke bordspelen en discozwemmen vullen het programma en garanderen een onvergetelijk dagje uit.

Kijk Hier voor meer informatie & programma.

 

 

Indoor & Outdoor kermis – Americahal Apeldoorn

Voor een spectaculair uitje deze voorjaarsvakantie begeeft u zich richting Indoor & Outdoor Kermis in de Americahal in Apeldoorn. Tientallen attracties vormen een uitstekende gelegenheid om net iets te snel en net iets te vaak over de kop te gaan. Met zowel binnen als buiten leuke attracties bent u, ongeacht het weer, verzekerd van een leuk uitje. Ook vallen er natuurlijk knuffels en leuke hebbedingetjes te winnen met de altijd verleidelijke grijparmen en mag een suikerspin niet ontbreken. Op woensdag en de laatste zondag waren tijdens eerdere edities de Pieken Dagen en kon u dus extra goedkoop van de kermis genieten.

Hier vind je meer informatie.

 

Werkplaats de uitvinderij & Spelerij

De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Er staan fantasievolle kunstwerken en speelobjecten die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen. De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Maak je een 3D-kasteel, een draak van piepschuim of een hartje van metaal? Alles is mogelijk! Tijdens de voorjaarsvakantie is er een theatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar: “Circus in het ziekenhuis”. Een grappige, speelse voorstelling door Marsje Richards met kleine en grote poppen, film en nog veel meer.

Hier vind je meer informatie.

 

Paleisreis – Paleis het Loo

Tijdens de voorjaarsvakantie van 25 februari tot en met 5 maart is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer een ‘Paleisreis’. De kinderen komen onder leiding van een speciale gids alles te weten over ridders, ridderorden en de ‘lintjes van de koning’ en gaan aan de slag met het maken van een eigen lintje. Daarnaast zijn er nog meer leuke kinderactiviteiten om te speuren en spelen.

Voor meer informatie kijk je hier .

Lees ook: Paleis ’t Loo met kinderen

Lees ook: De leukste lente activiteiten en knutsels voor peuters en kleuters

Wat zijn jouw plannen voor in de vakantie?

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Voorjaarsvakantie 2019 uitjes; de leukste activiteiten met kinderen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Wat een leuke tips! Eens kijken wat hiervan te realiseren is.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top