Het is alweer bijna zover; de voorjaarsvakantie staat voor de deur. En de temperaturen zijn veelbelovend. Heerlijk weer om buiten te spelen of om op pad te gaan. Ik ging op zoek naar de leukste uitstapjes voor in de voorjaarsvakantie. Binnen en buiten, voor als het toch een dag tegenvalt. We wonen tenslotte in Nederland ;-)

Lees ook: De leukste uitjes in de lente

Kraamvisite in de dierentuin

De dierentuin is ook altijd een goed idee. In het voorjaar worden er in de dierenwereld veel baby’s geboren. Op deze website vind je een vrij compleet overzicht. Van babyneushoorntjes in Blijdorp tot een vijfling jachtluipaardwelpjes in Beekse Bergen.

Meer informatie vind je hier.

Lammetjesdagen

Door het hele land organiseren verschillende boerderijen in de lente de Lammetjesdagen. Je kunt de jonge diertjes bekijken (en soms ook aaien) wat natuurlijk enorm schattig is, voor zowel de kinderen als jezelf. Vaak zijn er op de boerderijen ook nog andere activiteiten te doen, vaak zijn er bijvoorbeeld kraampjes waar verschillende (boeren)producten verkocht worden. Zo kan je bijvoorbeeld in de Belevenisboerderij Schieveen kersverse lammetjes aaien en meedoen met gratis activiteiten zoals wol spinnen, schapen drijven en schapenyoghurt proeven.

Meer informatie vind je hier.

Poep & ZOO -weken – DierenPark Amersfoort

Tijdens de voorjaarsvakantie staat het dierenpark in het teken van poep. Olifantendrollen, giraffenkeutels, vogelflatsen… Er wordt heel wat af gepoept in de dierentuin. In de voorjaarsvakantie duik je in de wereld van de drol tijdens Poep & ZOO. In deze week leer je van alles over de poep van dieren en kom je er al snel achter dat poep niet alleen grappig is, maar ook heel nuttig. Wist jij bijvoorbeeld dat sommige vissen communiceren via scheten?

Ook kun je een stap zetten in het poep-laboratorium, waar onze professor druk bezig is met dé uitvinding van de eeuw om beter voor het milieu te zorgen. Hij heeft daarbij jouw hulp nodig! Ga aan de slag, sprokkel de juiste formule bij elkaar en gebruik al je poepkennis om tot een verassende ontdekking te komen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Poep & Zoo in Dierenpark Amersfoort; het ideale voorjaarsvakantie uitje

Lente-uitjes – Utrecht

In de voorjaarsvakantie presenteren zes theaters in de regio Utrecht een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Trollen, kabouters, goochelaars en een eitje als actiefiguur: het is allemaal te zien tijdens de Lente-Uitjes met o.a. Maastheater en dans. Maak van je vakantie een groot feest met de beste voorstellingen én veel extra activiteiten.

Kijk hier voor het programma.

 

Mad Science – Maritiem Museum