Afgelopen weekend was het enorm zonnig weer. Ja, de metereologische herfst is begonnen. Dit was echter nog nazomers genieten. Via twitter kwam ik er achter dat op Scheveningen het vliegerfestival werd georganiseerd. Aangezien manlief ging werken werd het dit jaar niets om naar de Dikkie Dik dagen te gaan bij Ouwehands Dierenpark of de Dora & Diego fandagen bij het Dolfinarium. Scheveningen is echter prima te doen met de tram. Die stopt hier bijna voor de deur en bij het Kurhaus stap je uit. Wel zo fijn als je met twee jonge kinderen op pad gaat.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen; de mooiste vuurwerkshows 

Met de tram

2014-09-28 10.28.39-2 (640x427)

Terwijl manlief in de ochtend bezig was om zich klaar te maken om naar zijn werk te gaan pakte ik de rugzak ik met alle spullen om een dagje er op uit te gaan. Het vliegerfestival zou officieel van twaalf tot vijf zijn. Precies de slaaptijd, en om daarna nog te gaan leek me niet slim. Daarom deed ik een poging om rond tien uur aanstalten te maken om te vertrekken. Het is tenslotte toch een klein uurtje in de tram. Je weet ook nooit wat er onderweg kan gebeuren. Gelukkig stond er nog geld op de ov-chipkaart. Dat is altijd weer een gok, omdat we die zo weinig gebruiken. Met baby boy in de wandelwagen en onze peuter aan de hand gingen we op stap. Bij de tram werden we geholpen met instappen en daar gingen we. Beiden vonden ze het helemaal super. Ik had de wandelwagen zo neer gezet zodat baby boy naar buiten kon kijken naar alle bomen en huizen die voorbij gingen en peuter zat netjes op haar billen voor het raam alles aan te wijzen en te benoemen. Ze mocht van mij ook op haar knietjes zitten, maar dat wou ze niet. Vooral het stukje langs het water vond ze erg leuk. Ieder bootje werd enthousiast aangewezen. In de binnenstad van Den Haag werd dit toch wel iets minder en na ruim een half uur had ze het gehad. Tijd dus voor afleiding met een pakje drinken en even gezellig op schoot komen zitten. De tram werd ondertussen ook iets voller, maar niet druk ofzo. Vlak na het Kurhaus stapten we uit en liepen we naar de boulevard. Met de tram reizen is al een avontuur op zich.

Op het strand

Onze peuter had de zee al gezien en nam bij voorkeur het eerste de beste trapje naar beneden. Dat werd hem niet met de wandelwagen, bij de pier loopt het schuin af dus is dat geen probleem. Eerst gingen nog de jassen uit. Was het thuis nog bewolkt en fris, hier was het een stuk aangenamer en brak de zon door de wolken heen. Helaas kwam ik er toen achter dat de accu van het fototoestel leeg was en er geen geheugenkaart in zat. Gelukkig heb ik altijd een reservekaartje in de tas zitten dus dat was zo opgelost. Jammer van de foto’s die ik eerder dacht gemaakt te hebben. Dochterlief zag de trampolines en was erg boos dat ze daar niet op mocht. Ik vond vijf euro voor vijf minuutjes toch echt veel te gek. Ik liet haar even ‘uitrazen’ op het strand. En ze werd een paar keer aangesproken door Chinese toeristen die haar staartjes zo leuk vonden en met haar een foto willen maken. Het kleine fotomodelletje zag dat echter niet zo zitten en trok de meest zielige pruillipjes zodra er een enorme toeter op haar gericht werd. Een dame was zelfs zo brutaal om een beetje aan haar te gaan trekken terwijl ze duidelijk aangaf dat ze dat niet zag zitten. Toen was het voor mij ook klaar.

De boulevard

Het vliegerfestival was nog niet begonnen, tenminste er hingen nog maar een paar vliegers in de lucht. Wat ook niet zo raar was, want er was nauwelijks wind. Tijd dus om een stukje verder te lopen over de boulevard. Het leek me ook leuk om een stukje de pier op te lopen, had wel gehoord dat er plannen waren voor sluiting. Maar was me er niet bewust van dat dat al zo ver / nog steeds zo was. We gaan tenslotte vaker naar Kijkduin toe waar het toch een stuk rustiger is. Op de boulevard stonden ook een paar tentjes en dan ben ik toch even nieuwsgierig. Bij een tentje hadden ze vliegers in allerlei soorten en maten. Ook op een stokje. Onder andere met een lieveheerstbeestje en vis. Dat zijn woorden die ze kent dus ik dacht dat ze daarvoor zou gaan. De wesp vond ze echter veel leuker. Ook goed. Ik heb nog even overwogen om een strandsetje te kopen, die was ik namelijk vergeten. Toen ik de prijzen zag was dat echter zo voorbij. Tien euro voor een emmertje met wat vormpjes gaat mij echt te ver. Het was ondertussen half een en ik begon al wat trek te krijgen dus liepen we naar het einde van de boulevard om daar het strand op te gaan.

Schelpen zoeken