Vilten kerstboom kant en klaar kopen Xenos - mamaliefde.nl.

Shop tip; een vilten kerstboom maken of kopen?

Ik was het niet van plan, om nu al te beginnen met Kerst. Maar toen ik deze kerstboom voorbij zag komen in de groep met gastouders moest ik hem wel meteen bestellen. En voor tien uur bestellen is de volgende dag bezorgd (sorry voor de reclame) en tja als blogger wil je dat dan natuurlijk delen als je ergens zo enthousiast over bent. Vorig jaar hadden we een kartonnen kerstboom die heel erg gewaardeerd werd. De kinderen bleven er maar mee spelen. Gelukkig maar, want dan blijven ze van de echte kerstboom af. Ik geef ze ook groot gelijk dat ze ook een eigen kerstboom willen om te versieren. In hun spel proberen ze natuurlijk de echte wereld om hun heen na te doen en eigen te maken. En met de Kerst hoort daar een kerstboom bij!

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

Zelf een vilten kerstboom maken

Zelf een vilten kerstboom maken - Mamaliefde.nl

Ik zie ze regelmatig voorbij komen op Pinterest; de vilten kerstbomen met diverse ornamenten om de boom mee te versieren. Bij JoyfromJoyce vind je een handige nederlandstalige uitleg vinden om bovenstaande kerstboom zelf te maken. Ik vind hem ontzettend gaaf en heb ooit weleens een poging gedaan. Maar bleek niet het juiste vilt te hebben waardoor het niet goed bleef plakken. Voor de kerstboom heb je een grote lap vilt nodig (die niet heel erg goedkoop is) dus heb ik het daar maar bij gelaten. Want dat is stiekem best veel geld. En daarna moet je ook nog diverse kleurtjes hebben voor de ballen, slingers en wat je nog meer wilt maken.

Vilten kerstboom kopen Xenos

1435719

Daarom ben ik nu zo happy dat je het gewoon kant en klaar kan kopen. Oké, ik heb er 19,99 voor betaald, maar voor een beetje lap vilt ben je dat ook kwijt. En vergeet niet de tijd die het bespaart om zelf alle ornamenten te maken. Ik bestelde hem hier online en de volgende dag werd hij al thuisbezorgd. Sneller dan dat ik de tijd zou hebben om zelf de stad in te gaan en te kopen. Daarnaast heb ik een lichtbak erbij besteld (ook tip 😉 ) zodat ik geen bezorgkosten hoefde te betalen. Nadat hij was bezorgd, waren de kinderen nog op school / peuterspeelzaal dus kon ik hem veilig even uitrollen en op de foto zetten voordat ik hem op zolder ging verstoppen.

De kerstboom is ruim 120 cm groot en 100 cm breed. Groot genoeg dus voor broer en zus om hier tegelijk mee te spelen. Aan de achterkant van het dikke plak vilt zit stevig dubbelzijdig tape waarmee je hem aan de muur kan plakken. In principe dus eenmalig. Daarnaast krijg je een zak waarin de ornamenten zitten; heel veel ballen, effen of met een decoratie, twee sterren (hoeven ze niet om te ruziën), wat kleine sterren en hartjes. En heel leuk extraatje; vier wat uitgebreidere poppen zoals een rendier en peperkoekenmannetje met best wel veel oog voor detail. Aan de achterkant zit overal klittenband zodat je ze kan kleven aan het vilt. Je trekt ze er ook zo weer vanaf zodat ze ook geschikt zijn voor jonge kinderen. Alleen de slingers ontbreken maar die kan je van lint er zelf heel eenvoudig bijmaken. Of anders door de kleine cirkels aan elkaar vast te naaien.

Als ze bij de Xenos zijn uitverkocht kan je ook via Ali Express een vilten kerstboom bestellen waar veel positieve verhalen over zijn.

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Vilten kinder kerstboom; bestellen bij Xenos of zelf maken?
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 10 )

 • Leuk zo’n vilten kerstboom. Ik ben ook nog opzoek naar leuke alternatieven. Als het lukt wil ik zelf iets maken. We hebben ook ooits een boom van washi tape gemaakt aan de muur.

  • Washi tape is ook echt een leuk idee. Ik ben benieuwd waar je mee gaat komen!

 • Superleuk deze! Die zet ik op mijn verlanglijstje 😉

 • Wat leuk dat je deze tip deelt! Heb ‘m meteen besteld! Was vorig jaar al op zoek naar zoiets maar vond alles te duur. Deze is heel leuk voor een leuke prijs. Heel blij mee! Dank je wel!

  • Graag gedaan, dit is inderdaad een leuke prijs!

 • Wat leuk! Die ga ik ook bestellen! Gaan ze hier ook heel leuk vinden. THanks voor de tip!

 • Super leuk die kerstboom! Ik heb de lichtbak ook alleen ben er echt niet tevreden over. Bij mij zijn sommige letters beschadigd. Bij jou ook? En de letters krijg je er niet makkelijk ingeschoven. Wel jammer.

 • LEUKE TIP, ZO’B VILTEN KERSTBOOM.
  ZEKER NU WE NET VOOR KERST SLEUTEL VAN HET NIEUWE HUIS KRIJG EN IK EIGENLIJK GEEN ECHTE KERSTBOOM WIL NEERZETTEN. GEZIEN HET FEIT WE WS AAN NET KLUSSEN ZIJN IN ONS NIEUWE HUIS EN DAN WEINIG IN ONS OUDE HUIS ZIJN.

  ZO’N VILTEN BOOM IS DAN EEN PRIMA OPLOSSING.

 • Wat leuk zo’n viltkerstboom. Helaas is hij momenteel uitverkocht. Als iemand nog een tip heeft voor iets vergelijkbaars, of hem zelf niet meer nodig heeft, houd ik me aanbevolen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top