Afgelopen weekend waren we uitgenodigd om op ontdekking te gaan in Villages Nature Paris. Dit gloednieuwe vakantiepark van Center Parcs bij Parijs, dat op 1 september opende, ligt op 6km afstand van Disneyland. Een ideale uitvalsbasis dus als je met je gezin op pad gaat en graag een dagje naar Disneyland wil of naar Parijs, maar niet in die drukte wil verblijven. In dit park staat de natuur centraal in diverse werelden. Letterlijk dus even een rustpuntje. Met een internationaal gezelschap van bloggers en journalisten genoten we van de gastvrijheid en de natuur.

Lees ook: Moeder-zoon weekendje weg met bezoek aan Disneyland Parijs
Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.

Center Parcs bestaat 50 jaar!

Center Parcs bestaat dit jaar 50 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom dat veel huisjes worden opgeknapt, maar er ook nieuwe parken komen. In het binnen- en buitenland, zelfs in China bij Peking en Shanghai waar dit een nieuw concept is dat ze nog niet kennen. Ook dichterbij huis in de buurt van Parijs, of beter gezegd Disneyland, opent Center Parcs op 1 augustus Villages Nature Paris! Ideaal dus als je er even tussenuit wilt en dat wilt combineren met een bezoek aan Disneyland.

Center Parcs, Parijs en Disneyland in één vakantie?

Nu lopen de kosten voor een bezoek aan Disneyland heel snel op. Zeker als je er ook verblijft. Je kan weliswaar kiezen in diverse prijscategorieën, maar alles in Marne-A-Vallee is volledig gericht op Disneyland. Een paar jaar geleden waren wij er ook met de hele familie. Dan wordt het al snel onbetaalbaar. Uiteindelijk zijn we uitgeweken naar een camping waar stacaravans stonden en hadden mijn ouders er twee afgehuurd. Zo hadden we een soort minivakantie en gingen we een dagje naar Disneyland. Dat was echter toch al snel een stukje rijden, dit nieuwe vakantiepark Villages Nature Paris ligt een stuk dichterbij, maar wel mooi in een natuurlijke omgeving.

Villages Nature Paris

Het park is bewust hier gebouwd; dichtbij de treinen die vanuit heel Europa aankomen, vliegveld Charles de Gaulle en de snelweg die goed bereikbaar is vanuit diverse richtingen. Ongeveer 50% van de bezoekers komt uit Frankrijk, maar de rest is een internationaal gezelschap. Na een voorbereiding waarin vele schetsen zijn gemaakt, werd er drie jaar geleden begonnen met de aanleg van dit schitterende park. Ooit was dit landbouwgrond, dat zou je nu niet snel meer zeggen.

Als eerste werd het enorme meer gegraven; zowel een groot meer als een kleiner meer dat wordt verwarmd door aardwarmte zodat het heerlijk aangenaam is. Dat kon in die jaren gevuld worden met regenwater. Duurzaamheid staat hier bovenaan, dat zie je in alles terug. Niet alleen aan het meer, maar ook de design windmolens op de daken en overal het groen. Ze hebben hier ook de verticale tuinen toegepast.

Naast duurzaamheid is alles hier erop gericht om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Voor iedereen; niet alleen gezinnen met (jonge) kinderen die hier komen vanwege het nabij gelegen Disneyland, maar ook stellen. Daarom zijn er diverse accommodaties.

Inchecken & Uitchecken