Vanochtend kwam de winactie van de rugzakken van Kidzroom online. Naast deze hippe rugzakken voor de mini’s hebben ze ook hele stoere verzorgingstassen voor de baby, of eigenlijk voor de hippe moeder of vader. Nu ben ik zelf geen mama meer van een baby. Mijn voorraadje met spullen die standaard mee moeten is drastisch afgenomen. Bij onze eerste heb ik gebruik gemaakt van een verzorgingstas. Deze had ik uitgezocht op uiterlijk, maar bleek totaal niet handig. De bandjes waren niet verstelbaar en hij zakte continu van mijn schouders af. Al snel liet ik een rugzak bedrukken met de naam van onze dochter. Daar hebben we heel lang gebruik van gemaakt, tot een klein zwemtasje voldoende was met wat luiers. Water, een tuitbeker voor dreumes, bij mooi weer zonnebrand,  reserve kleding neem ik eigenlijk nooit meer mee. En natuurlijk mijn eigen spullen zoals portemonnee, telefoon en sleutels. Vanaf deze week ga ik echter weer voor een oppasbaby zorgen. Dan is het fijn om weer gebruik te maken van een verzorgingstas. Tijd ook om weer eens stil te staan bij wat je ook al weer mee moet nemen.

Mijn standaard baby-uitrusting

Na twee kinderen weet je ongeveer wel wat je mee moet nemen. Al merk ik wel tijdens het opstellen van dit lijstje dat het weer even geleden is. Veel is vanzelfsprekend geworden dus veel ben ik ‘vergeten’. Hulp is welkom

In de categorie; echte must behoren onder andere;

  • Hydrofiele doeken, minimaal twee stuks. Voor bekers die omvallen of lekkende flesjes, spuug, om handjes af te drogen, als alternatief zonnedoek het maakt niet uit je kan het overal eigenlijk wel voor gebruiken.
  • Luiers en luierdoekjes, heel handig aan deze verzorgingstas van kidzroom is dat er ook gelijk een matje in zit. Deze heb ik in een apart zakje met wat luierzakjes zodat als je op pad bent alleen dit tasje hoeft mee te nemen naar de verschoningsruimte.
  • Fles met speen en voeding. Voor deze baby zal dat een fles warm water zijn die ik in een thermoszak bewaar en een melkpoedertoren.
  • Omdat het niet mijn eigen kind is ook altijd de telefoonnummers van de ouders voor het geval er iets gebeurd.

Als het gaat om handigheidjes zijn het;

  • Speentje; bij voorkeur aan een speenketting zodat je hem er makkelijk uit kan vissen of aan de kleding van het kind kan bevestigen.
  • Paraplu; tja we wonen in Nederland dus je weet maar nooit. Zit daarom eigenlijk standaard in mijn tas.
  • Zonnebrand; bij mooi weer gaat er ook altijd een fles zonnebrand mee zodat je kan insmeren als dat nodig is.

Eigenlijk overbodig;

  • Speelgoed; vaak vermaken baby’s (en oudere kinderen) zich wel met wat ze om zich heen zien of wat ze tegenkomen. Een borstvoedingsketting kan wel erg fijn zijn, dan hebben ze iets om aan te frummelen, ook als je geen borstvoeding geeft.

Kidzroom verzorgingstas

Deze tas van Kidzroom uit de We Care collectie sprongen er voor mij tussenuit. Deze beschikken wel over een handig verstelbare schouderriem. Sterker nog je kan kiezen uit twee handvatten of het gebruik maken van het riempje. De neutrale kleuren en moderne prints zijn natuurlijk en erg stoer en worden gecombineerd met kwaliteit en comfort. Als je de tas open maakt zitten er enorm veel handige vakken in zodat je geen uren meer hoeft te zoeken totdat je hebt gevonden wat je nodig hebt. Tenminste, zolang je door de zwangerschapsdementie niet vergeet in welk vakje het hebt gedaan. Mocht dat toch het geval zijn heb je snel het overzicht in je tas en blijven de spullen prima op hun plek zitten. De vrolijke printjes aan de binnenkant maken het helemaal af. Ik vind hem in ieder geval ontzettend stoer en zal hem vast ook wel stiekem gebruiken voor de dagen dat ik zonder baby op pad ga of voor mezelf. Er past namelijk heerlijk veel in.

Toch niet de juiste maat? Naast deze verzorgingstas heb je ook nog een kleiner formaat voor als je met je dreumes op pad gaat of een bowling model die ideaal is om mee te geven als je kind bijvoorbeeld een nachtje bij oma en opa blijft logeren. Mijn ervaring is echter dat als je een grotere tas hebt je ook meer meeneemt. Want wie weet heb je die paraplu ook nog wel nodig, of dat extra stuk speelgoed.

Wat zit er in jouw standaard uitrusting voor de baby?

Lees ook: Huidverzorging baby; beste verzorgingsproducten om mee in te smeren en tips wat te doen bij droge huid of vervellen.
Lees ook: Natuurlijke eco-friendly luierdoekjes
Lees ook: Verzorgingsproducten; zwangerschap, zwangere vrouw en mama
Lees ook: Natuurlijke baby & kind verzorgingsproducten; overzicht merken van A tot Z
Lees ook: Sudocrem; 13 lifehacks van gezicht, eczeem tot verbrande huid