Heb jij groene vingers en ben je al druk bezig met het overpotten van de AH-moestuintjes? Of vind je het lekker om verse kruiden te gebruiken tijdens het koken maar is je aanrecht te klein om alle potten een plaats te geven? Of woon je op een balkon en is je ruimte daardoor beperkt? Verticaal tuinieren is dan de oplossing! Verticaal tuinieren; daar heb je waarschijnlijk niet direct een heel helder beeld bij. Toch kan dit weleens een heel nieuwe trend gaan worden, nu Nederland massaal de groene vingers ontdekt. Voor verticaal tuinieren heb je namelijk helemaal geen grote lap grond nodig. Verticaal tuinieren kun je gewoon… overal!

Lees ook: Beste moestuin tips voor beginners met weinig onderhoud 
Lees ook: Overzicht van giftige planten voor kinderen

Urban Gardening

Verticaal tuinieren wordt ook vaak Urban Gardening genoemd; stads tuinieren inderdaad. Deze trend bestaat al langer. Het verhaal gaat dat de naam van de bekendste wijk van Amsterdam, De Jordaan, afgeleid is van het woord Jardin, dat tuin betekent! Zelfs nu nog zie je in deze wijk, met de straten vernoemd naar bloemen, in Amsterdam de kleine tuintjes op de stoep en tegen de muren aan. Karakteristiek en gezellig. Verticaal tuinieren is booming en je kunt er alle kanten mee op (wel verticaal dan)! Tegenwoordig hebben we de verticale moestuin, met eetbare wanden met groenten en kruiden, maar ook de schaduwtuin of siertuin. Zeker in de grote stad is de ruimte beperkt en heeft niet iedereen een (ruime) achtertuin. Dan heb je toch best een probleem als je groene vingers jeuken om aan de slag te gaan met kruiden, plantjes of bloemen. Verticaal tuinieren is dé manier om ook op je balkon (of andere kleine ruimte) lekker met aarde en plantjes aan de slag te gaan.

Lees ook: Gezonde kamerplanten; top 10 luchtzuiverende en kindvriendelijke planten voor binnen

Hangende tuin

Verticaal tuinieren verschilt in onderhoud niet zo veel van het gewone tuinieren. Het is wel van belang om goed te kijken naar de type planten die je kiest. Is er voldoende zon? Krijgen de planten voldoende water en kan het water goed weglopen? Verticaal tuinieren is mogelijk voor iedereen en voor ieder budget. En om je op weg te helpen mag ik een verticale tuin weggeven van de hippe webshop Otto & Lennox. Deze hangende tuin is gemaakt van gerecyclede flessen. Je bent dus eigenlijk dubbel groen bezig! In totaal zijn er zeven vakken die je kan vullen met plantjes of bloemen naar keuze. Vanwege de hoogte van 1 meter hoog en 29 cm breed zou hij zelfs aan de achterkant van een deur opgehangen kunnen worden. Geen excuus meer dus dat je ruimte tekort komt.

Lees ook: 9 Praktische tips om een boeket bloemen te verzorgen zodat ze langer mooi blijven

Winactie

Verticaal tuinieren / urban gardening - Mamaliefde.nl

20160126---FB.O&L-(720x720)-02-transparant (1)Wil jij graag deze hangende tuin winnen? Laat dan een bericht achter dat is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde of Otto & Lennox een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt op Moederdag een mailtje.

Latest posts by Linda (see all)