Na het succes van de Mama Bloggersdag Bloghop is ervoor gekozen om in de Sinterklaasperiode een nieuwe bloghop te organiseren. De Sint is nu alweer een week in het land, tijd dus voor een groot cadeautjesfestijn! Op maar liefst 35 blogs vind je een winactie. En het goede nieuws is, je mag overal meedoen! De winactie hier staat in het teken van verlanglijstjes, want wat staat er nu eigenlijk op het verlanglijstje van Nederlandse kinderen dit jaar?

Lees ook: Originele & grappige sinterklaassurprise maken & cadeau ideeën
Lees ook: Voorbeeld verlanglijstje maken met kind voor verjaardag, sinterklaas

Trends op het verlanglijstje?

Waar vroeger twee kaatseballen in een net en een letter van banket op de verlanglijstjes prijkten, staan tegenwoordig elektronisch speelgoed zoals de Escape Room The Game. Benieuwd wat jong en oud nog meer op het verlanglijstje heeft staan? Bol.com voorspelt opnieuw de Sinterklaas-cadeautrends voor dit jaar.

De vraag naar ‘traditioneel’ speelgoed is dit jaar enorm. De vraag naar knutselspullen en bordspellen blijft onverminderd groot, al zijn de traditionele varianten vaak in een nieuw jasje gegoten. Van innovatieve knutselpakketten als de Bunchems, waarmee kinderen ideeën tot leven brengen aan de hand van kleurrijke balletjes die aan elkaar blijven plakken, tot de Zentangle waarmee volwassenen met fineliners tangles (patronen) tekenen en ware kunstwerken kunnen creëren. Gelet op de duizenden aantallen Bunchems-pakketten die dit jaar al zijn verkocht, is ‘ouderwets’ knutselen met Sinterklaas een erg populaire bezigheid.

Onder de bordspellen is er naast interesse voor klassiekers als 30 Seconds, Monopoly en De Kolonisten van Catan, de interesse in nieuwkomers als Escape Room The Game, Colt Express en De Slimste Mens Ter Wereld toeneemt. Het in de top drie bestverkochte bordspel Escape Room The Game speelt in op de hype van de ‘echte’ Escape Rooms en werd eerder deze maand uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2016.

Trend elektronische dieren zet door

De populariteit van de elektronische dieren zet dit jaar door, wat blijkt uit de verdubbeling van de verkoopcijfers ten opzichte van 2015. De nieuwste rage op dit gebied zijn de Hatchimals, bijzondere beestjes die kinderen zelf ‘uitbroeden, opvoeden en verzorgen’; een real life variant van de Tamagotchi. Maar ook de brutale aap Zoomer Chimp en robothond Teksta Puppy blijven in trek. Voor het grote kind is de drone nog steeds het ultieme elektronische speeltje dit jaar.

Lees ook: Review Startersset Tiptoi met wereldatlas

Pokémon hoog op verlanglijstje

Naast speelgoed hopen kinderen ook games, boeken, films en muziek in de zak van Sinterklaas te vinden. Een opvallende, teruggekeerde trend onder de games is Pokémon. De nieuwste games Pokémon Moon en Pokémon Sun, die vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn, prijken hoogstwaarschijnlijk op menig verlanglijstje, naast andere bekende games als Just Dance 2017 en Lego Dimensions.

Finding Dory, Huisdiergeheimen en De GVR zijn de populairste kinderfilms die worden gevraagd op dvd. Voor kinderen die liever een boek lezen, slaat Sinterklaas heel wat exemplaren van het boek De wereld van de Gorgels in. Op de achtergrond luisteren ze graag naar Kidszone 2016, de nieuwe cd van K3 of Kinderen voor Kinderen.

Volwassene wil Game of Thrones

Op het verlanglijstje van volwassenen ziet Sint dat tv-series ieder jaar een veelgevraagd geschenk zijn, met dit jaar als uitschieter de dvd van het zesde seizoen van Game Of Thrones. Gameliefhebbers hopen dit jaar op Battlefield 1, FIFA 17 en Call of Duty, maar ook de nieuwe Playstation 4 Pro en de Xbox One S gaan het naar verwachting erg goed doen.

De zak van Sinterklaas wordt verder gevuld met voetbalbiografieën en het intrigerende boek Judas van Astrid Holleeder. Aannemelijk is dat ook de boeken van Finding Dory en het bijzondere fotoboek Before They Pass Away zeer gewild blijven. Deze ode aan levendige tribale culturen over de hele wereld is een must-have voor iedere fotoliefhebber. Muziekliefhebbers zien de nieuwste cd’s van Robbie Williams, Kensington, Rolling Stones, Michael Bublé en Metallica als ultiem Sinterklaascadeau.

Favoriete cadeaus

De volgende tien cadeaus ziet Sint naar verwachting het meest terug op de verlanglijstjes van jong en oud dit jaar:

  • LEGO Nexo Knights De Fortrex (speelgoed)
  • Escape Room The Game (bordspel, speelgoed)
  • Hatchimals Pengualas Roze (speelgoed)
  • Pokémon Moon & Sun (game)
  • Finding Dory (dvd)
  • Game of Thrones S6 (dvd)
  • Judas – Astrid Holleeder (boek)
  • De wereld van de Gorgels, Jochem Myjer (kinderboek)
  • Cd K3 – Ushuaia (muziek)
  • Cd Robbie Williams – Heavy Entertainment Show (muziek)

Je eigen verlanglijstje

Als ouder heb je vaak wel een idee van wat de kinderen leuk vinden, of waar ze graag mee spelen. Maar soms kan het je verrassen wat ze interessant vinden. Bijvoorbeeld omdat een vriendje of vriendinnetje het ook heeft en ze dat dan ook willen hebben. Of omdat er een bepaald karakter op staat dat ze aanspreekt. Het valt ook op dat kinderen niet eens de duurste dingen vragen, maar gewoon kijken naar wat ze leuk vinden of herkennen.

Nu kan het natuurlijk erg gezellig zijn om met de cadeaugidsen aan de slag te gaan, te knippen en plakken en vervolgens de troep op te ruimen. Tegenwoordig kan het namelijk ook gewoon online! Ik heb het eerder al eens genoemd; maar via Sint’s cadeaumachine kunnen je kinderen heel eenvoudig zelf aangeven wat er op hun verlanglijstje staat. Jij vult de naam, leeftijd en geslacht in en je kind kan vervolgens zelf selecteren welk speelgoed het wil hebben. Supereenvoudig door gewoon op het pijltje naar beneden te klikken en bij een cadeautje dat hij / zij wil hebben op de cadeautjesknop te klikken. Tegenwoordig kan ieder kind dat wel. Op de achtergrond klinkt een gezellig muziekje. Het ene lijstje is wel uitgebreider dan het andere, mocht er teveel keuze zijn kan je ook een categorie speelgoed selecteren. Mijn kinderen weten het wel; de oudste gaat vooral voor Playmobil en haar eigen Vtech kinderlaptop staat op het verlanglijstje. De jongste daarentegen gaat daarentegen voor de Hotwheels-vrachtwagen en de Playmobil-dierenark.

Als je kind het verlanglijstje heeft aangemaakt, kan je heel eenvoudig dit bekijken en waar nodig bestellen (of een alternatief zoeken). Het lijstje kan je ook delen bijvoorbeeld met oma en opa als ze niet meer weten wat ze moeten kopen.

Winactie

Hier kan je kans maken op een waardebon ter waarde van 25 euro van bol.com. Dat is natuurlijk een online begrip tegenwoordig waar je niet alleen komt voor boeken, maar alles kan vinden van babyspullen, verzorgingsartikelen, kleding en natuurlijk heel veel speelgoed! Aangezien ieder kind toch andere wensen heeft op zijn verlanglijstje is een waardebon natuurlijk ideaal. Kan je datgene kopen wat je kind graag wil hebben. Wil je meedoen?

Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten met wat je zou kopen voor in de zak van de Sint. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of Facebookpagina zodat ik met de winnaar contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de Facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje, zodat je het nog voor Sinterklaas in huis hebt.

Maar er is meer!

Zoals ik al aangaf is het eigenlijk heel erg simpel; op iedere blog vind je een winactie. Je komt binnen via een blog en wordt doorverwezen naar de volgende. Als het goed is, ga je het treintje rond en eindig je weer hier. ‘Tussendoor’ kan je nog even meedoen met de winactie en kans maken op de gaafste prijzen. Alle winacties duren een week; dus zorg dat je even een uurtje vrijmaakt om alle deelnemende bloggers te bezoeken.

Mocht je hier komen op doorverwijzing, kom je hier via de blog van Helga, Waarismam.nl. Een blog met onder andere een leuke download vol Sinterklaas- en Kerstinspiratie. Dat komt dus goed te pas de komende weken.

Natuurlijk verwijs ik ook door naar de volgende in het rijtje; dat is Krystle van Batboy.nl. Een echte jongensmama waarbij roze geen optie is. Zij woont net over de grens in Duitsland, maar komt regelmatig in Nederland. Op het verlanglijstje van haar zonen staan onder andere Star Wars Lego, Alles wat met superhelden te maken heeft; maskers, zwaarden, poppen van Hulk, batman, Spiderman etc. Playmobil en bordspellen.

Succes!