Sprookjescamping waterparadijs - Mamaliefde

De leukste verkoelende uitstapjes in de zomer

Gelukkig blijft het niet bij een week warm weer. Ook de komende dagen kunnen we, als de weersvoorspellingen kloppen, genieten van mooi weer. Natuurlijk is het heerlijk om gewoon buiten te spelen, met water, waterspeelgoed, waterballonnen of een watertafel. Als het iets minder warm is is het ook heerlijk om eropuit te gaan, al is het maar in de ochtend. Maar wat zijn nu heerlijke, en tevens ook verkoelende uitstapjes om te doen met je peuter, kleuter of schoolgaand kind?

Lees ook: Tips voor je kind bij warm weer

Waterspeeltuin

Verkoelende uitstapjes; waterspeeltuin - Mamaliefde.nl

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende maar ook erg fijn om te doen met kinderen. Zeker als ze wat ouder zijn en zelf op onderzoek uitgaan zodat jij onder een parasol kan genieten van je boek. De meeste waterspeeltuinen zijn gratis, al zijn er tegenwoordig ook een aantal die het zonder subsidie moeten doen en dus een kleine bijdrage vragen. Een leuke waterspeeltuin op Texel vind je bijvoorbeeld in Oudeschild.

Natuurspeeltuin

Verkoelende uitstapjes; natuurspeeltuin - Mamaliefde.nl

Naast speciale waterspeeltuinen vind je overal in Nederland ook speciale natuurspeeltuinen. In veel van deze speeltuinen is ook water aanwezig. Van slootjes, een waterpomp tot en met een vijver waar je natuurlijk ook even kan afkoelen.

Boodschappen doen

2016-07-23 11.12.56 (640x427)

Je zou het niet verwachten in dit rijtje, maar geloof me: boodschappen doen is een verademing. Even heerlijk in een ruimte met airco rondlopen. Geef ze een eigen mandje (op wielen), zorg vooraf dat je een (kort) lijstje heb met boodschappen zoals brood, bananen en ijs en laat ze vervolgens op zoek gaan. Roep af en toe ‘niet rennen’ en ‘even aan de kant zodat die meneer / mevrouw er langs kan’ en je zult veel lachende gezichten zien in plaats van geïrriteerde. Oké, ik moet wel eerlijk vertellen dat dit pas één keer ‘goed’ is gegaan. Het beste kan je hiervoor een rustig moment opzoeken, zo rond etenstijd bijvoorbeeld.

Lees ook: Geschikte activiteiten voor bij warm weer

IJsfabriek

Ijsmachine vergelijk test - Mamaliefde.nl

Bij warm weer hoort natuurlijk een ijsje, misschien krijg je het warm bij de gedachte aan een fabriek, maar met name in het noorden en oosten van het land vind je veel IJsfabrieken op het platteland. Dit zijn vaak boerderijen waar ze de melk van de koeien gebruiken om zelf ijs te maken. Die kan je dan heerlijk op het terras of in de speeltuin opeten.

Het strand

Shoesme water resistent outdoor sandalen voor jongens - Mamaliefde.nl

Dit is bij mooi weer wel één van de populairste uitstapjes; naar het strand. Aan zee, of bij een meertje of aan de oever van een rivier. Zolang je maar lekker een duik kan nemen. Bij voorkeur bij een strand dat langzaam afloopt zodat je kind niet snel helemaal onder water zit.

Lees ook: De leukste waterspelletjes

Naar de Ikea

Gratis eten met kinderen bij de Ikea op vertoon van de Family card - Mamaliefde.nl

Van iemand anders kreeg ik de tip dat zij naar de Ikea ging als het erg warm weer was. Lekker spelen in een met airco gekoelde omgeving. Bijvoorbeeld bij kinderland, in het restaurant en bij Smaland natuurlijk.Voor je het weet ben je een paar uur verder.

Lees ook: De eerste keer naar  Ikea Smaland

Attractieparken

Sprookjescamping waterparadijs - Mamaliefde

Er zijn ook een aantal grote speeltuinen / attractieparken die een leuke afdeling hebben met een groot zwembad of watertoestellen. Denk bijvoorbeeld aan het Tikibad (ook buiten) bij Duinrell, Linneaushof, Hellendoorn met het Slidepark en Oud Valkeveen.

Waterstralen

Andere attractieparken hebben bijvoorbeeld een speelveld met waterstralen zoals in Plopsaland en Toverland. In sommige steden zoals Enschede heb je deze trouwens ook gewoon in het openbaar.

Naar het bos

Verkoelende uitstapjes; naar het bos - Mamaliefde.nl

Het is niet allemaal spelen met water. Een bezoekje aan het bos kan ook heerlijk zijn. Vanwege de bomen heb je hier extra schaduw en is het een stuk aangenamer vertoeven. Ideaal voor een wandeling.

Wat is jouw favoriete uitstapje als het zonnetje schijnt?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 5 )

  • Leuke uitjes.
    Met mooi weer blijven wij ook vaak gewoon lekker thuis. Zeker als het te warm is. Thuis in een zwembadje vermaken de kinderen zich prima!
    Maar anders vind ik het bos prettig of een waterspeeltuin (met warmte)

  • Leuke blog! Zo’n waterspeeltuin lijkt mij echt heel leuk. In Enschede bedoel je voor de oude V&D tegenover de Primark op het grote plein?

    • Kan wel weer niet precies waar, mijn schoonzus woont daar en heeft daar wel eens foto’s van gedeeld dus van daar dat ik weet dat het ergens is 😉

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.